SD-Branch – keino kasvaa ulos menneestä ajasta

Kävin viikonloppuna parturissa ja tuttuun tapaan taas turistiin kuulumisista ja kauppakeskuksen käytävien tyhjyydestä. Syysiltojen lisäksi näkymät pandemian suhteen ovat alkaneet synkistymään. Miksi taas näin? Oltiinhan kevään jälkeen koko kesä taas matkalla parempaan suuntaan.

Siirryimme avoimesta maailmasta kertarysäyksellä rajat kiinni- tai jopa ovet kiinni -rajoituksiin. Innokkaimmat puhuvat tilanteen disruptiivisista vaikutuksista ja uudesta normaalista, vaikka käytännössä iso osa odottaa sitä päivää, kun voimme taas palata vanhaan arkeen.

Toimintaympäristö, säännöt ja yksittäiset tarpeet elävät kuitenkin jatkuvaa muutosta. Pandemian, geopolitiikan ja aktivismin ansiosta ennustettavuus on nykyisin poikkeuksellisen haasteellista. Varmaa on vain, että kohta mennään taas. Mahdollisuus on jonkin parissa, jossakin ja vain jonkun aikaa.

En edes uskalla ottaa kantaa siihen, mitä huomisen liiketoiminta tulee olemaan. Sen sijaan haluan jakaa mielipiteeni siitä, miten yritysverkkojen suunnittelussa tulee luoda pohja kansainvälisen liiketoiminnan turvalliselle reagointikyvylle.

IT ei ole pelkästään mahdollistamassa liiketoimintaa, vaan rohkeilla ja oikeilla ratkaisuilla se voi luoda edellytykset mahdolliselle uudenlaiselle tulevaisuuden liiketoiminnalle ja uusille aluevaltauksille. Kun mahdollisuus aukeaa, sprintti apajille on helpompaa, kun piikkarit eivät ole solmittuina kiinni lähtötelineisiin.

Nyt voisi vihdoinkin olla SD-Branchin aika.

SD-Branch, eli Software-Defined Branch, on luonnollinen jatkumo jo pikkuhiljaa yleistyneelle ohjelmistopohjaiselle SD-WAN-yritysverkkoratkaisulle. Siinä missä SD-WAN määrittää ainoastaan turvalliset yhteydet toimipisteeseen asti, koostaa SD-Branch myös toimipisteen lähiverkkotoiminnot saman sateenvarjoratkaisun alle.

Miksi puhun SD-Branchin puolesta? Koska se on:

  • Turvallinen: Kun muualla on ollut sekasortoa ja epätietoisuutta, ovat verkkorikolliset tulleet järjestelmällisesti ja suuremmalla volyymilla saalistusapajille. Hyvät SD-Branch-ratkaisut luovat vaivattomasti turvallisen infrastruktuurin, ja parhaat nostavat samalla päästä-päähän-tietoturvankin uudelle tasolle.
     
  • Luotettava: SD-Branch yhdistää luotettavasti eri paikoissa olevat verkot toimivaksi kokonaisuudeksi. Yhteyksien tarjoajalla ei ole niin väliä, kunhan kaikki toimii samalla tavalla paikasta riippumatta.
     
  • Ketterä: Kun yrityksen tilanne muuttuu, on verkkoratkaisujakin helppo muuttaa. Kyseessä voi olla toimipisteen avaaminen uuteen maahan tai vaikka toimistosta luopuminen ja siirtyminen kokonaan virtuaalitiimiksi. SD-Branchin avulla muutosten tekeminen on helppoa ja kustannustasokin pysyy paremmin ennustettavissa, kun ratkaisu on irrotettu liittymärajoitteista.
     
  • Hallittava: SD-Branchin alle rakennettu kokonaisuus ovat helpommin hallittavissa, laajennettavissa ja valvottavissa. Kaikki on alusta asti suunniteltu toimimaan yhteen ja automaatio hoitaa suuren osan kaikesta tarvittavasta.

Vahvat kokonaisuudet, varsinkin teknologiset sellaiset, ovat todistetusti tehneet hyvää tulosta tässäkin hetkessä. Se näyttäisi olevan trendi, jonka varaan on melko turvallista budjetoida. Luodaan kestävää ja muutosvalmista pohjaa nyt, kun siihen on vielä mahdollista rauhassa keskittyä.

Kriisit ruokkivat aina teknologioiden kehitystä. Meille annetaan mahdollisuus kokeilla uusia ratkaisuja vielä toistaiseksi suurilta tuntuviin ongelmiin. Parturista ulos kävellessäni mietin, että ehkei sittenkään pitäisi keskittyä surkuttelemaan pimenevää syksyä, vaan varautua jo kevääseen. Vähän innostua ja nostaa katsetta sinnepäin, missä alkaa vihertää.

 

Lisää Juho Saarisen ajatuksia turvallisen yritysverkon rakentamisesta ja erilaisista yhteysvaihtoehdoista kuulet webinaaristamme ”Kansainvälistyvän yrityksen verkkoyhteydet ja tietoturva”.

Avainsanat:

Verkko Tietoturva
 

Lue lisää uudesta työstä

9/2021 DNA Business

Keskitä mobiilipalvelut yhdelle luukulle – toimivat ja oikein valitut ratkaisut tukevat yrityksen kasvua

Yhä useampi työtehtävä hoituu nykyään mobiilisti.
SIM-kortilla varustettu tabletti on paras liikkuvan työn väline
9/2021 DNA Business

SIM-kortilla varustettu tabletti on paras liikkuvan työn väline

Neljä asiaa, jotka tekevät tabletista läppäriä näppärämmän työvälineen.
Merja Rahkola-Toivanen on yrityssparraaja KasvuOpen-verkostossa, jossa hän neuvoo yrityksiä muun muassa myynnissä, markkinoinnissa ja johtamisessa.
9/2021 DNA Business

Pizzayrittäjän kasvuneuvo: "Palkkaa ainakin yksi betonibuutsi!"

Merja Rahkola-Toivanen on yrityssparraaja KasvuOpen-verkostossa.
9/2021 Olli Sirkka

Pelataanko teilläkin innovaatiolottoa kahviautomaatilla? Oikeat innovaatiot syntyvät toisin

”Kyllä meillä on innovointikyky pahasti kärsinyt etäilystä”.

Hyödynnetäänkö teillä jo uuden työn mahdollisuuksia? Ota yhteyttä – katsotaan yhdessä parhaat ratkaisut yrityksellesi.