SD-Branch – keino kasvaa ulos menneestä ajasta

Kävin viikonloppuna parturissa ja tuttuun tapaan taas turistiin kuulumisista ja kauppakeskuksen käytävien tyhjyydestä. Syysiltojen lisäksi näkymät pandemian suhteen ovat alkaneet synkistymään. Miksi taas näin? Oltiinhan kevään jälkeen koko kesä taas matkalla parempaan suuntaan.

Siirryimme avoimesta maailmasta kertarysäyksellä rajat kiinni- tai jopa ovet kiinni -rajoituksiin. Innokkaimmat puhuvat tilanteen disruptiivisista vaikutuksista ja uudesta normaalista, vaikka käytännössä iso osa odottaa sitä päivää, kun voimme taas palata vanhaan arkeen.

Toimintaympäristö, säännöt ja yksittäiset tarpeet elävät kuitenkin jatkuvaa muutosta. Pandemian, geopolitiikan ja aktivismin ansiosta ennustettavuus on nykyisin poikkeuksellisen haasteellista. Varmaa on vain, että kohta mennään taas. Mahdollisuus on jonkin parissa, jossakin ja vain jonkun aikaa.

En edes uskalla ottaa kantaa siihen, mitä huomisen liiketoiminta tulee olemaan. Sen sijaan haluan jakaa mielipiteeni siitä, miten yritysverkkojen suunnittelussa tulee luoda pohja kansainvälisen liiketoiminnan turvalliselle reagointikyvylle.

IT ei ole pelkästään mahdollistamassa liiketoimintaa, vaan rohkeilla ja oikeilla ratkaisuilla se voi luoda edellytykset mahdolliselle uudenlaiselle tulevaisuuden liiketoiminnalle ja uusille aluevaltauksille. Kun mahdollisuus aukeaa, sprintti apajille on helpompaa, kun piikkarit eivät ole solmittuina kiinni lähtötelineisiin.

Nyt voisi vihdoinkin olla SD-Branchin aika.

SD-Branch, eli Software-Defined Branch, on luonnollinen jatkumo jo pikkuhiljaa yleistyneelle ohjelmistopohjaiselle SD-WAN-yritysverkkoratkaisulle. Siinä missä SD-WAN määrittää ainoastaan turvalliset yhteydet toimipisteeseen asti, koostaa SD-Branch myös toimipisteen lähiverkkotoiminnot saman sateenvarjoratkaisun alle.

Miksi puhun SD-Branchin puolesta? Koska se on:

  • Turvallinen: Kun muualla on ollut sekasortoa ja epätietoisuutta, ovat verkkorikolliset tulleet järjestelmällisesti ja suuremmalla volyymilla saalistusapajille. Hyvät SD-Branch-ratkaisut luovat vaivattomasti turvallisen infrastruktuurin, ja parhaat nostavat samalla päästä-päähän-tietoturvankin uudelle tasolle.
     
  • Luotettava: SD-Branch yhdistää luotettavasti eri paikoissa olevat verkot toimivaksi kokonaisuudeksi. Yhteyksien tarjoajalla ei ole niin väliä, kunhan kaikki toimii samalla tavalla paikasta riippumatta.
     
  • Ketterä: Kun yrityksen tilanne muuttuu, on verkkoratkaisujakin helppo muuttaa. Kyseessä voi olla toimipisteen avaaminen uuteen maahan tai vaikka toimistosta luopuminen ja siirtyminen kokonaan virtuaalitiimiksi. SD-Branchin avulla muutosten tekeminen on helppoa ja kustannustasokin pysyy paremmin ennustettavissa, kun ratkaisu on irrotettu liittymärajoitteista.
     
  • Hallittava: SD-Branchin alle rakennettu kokonaisuus ovat helpommin hallittavissa, laajennettavissa ja valvottavissa. Kaikki on alusta asti suunniteltu toimimaan yhteen ja automaatio hoitaa suuren osan kaikesta tarvittavasta.

Vahvat kokonaisuudet, varsinkin teknologiset sellaiset, ovat todistetusti tehneet hyvää tulosta tässäkin hetkessä. Se näyttäisi olevan trendi, jonka varaan on melko turvallista budjetoida. Luodaan kestävää ja muutosvalmista pohjaa nyt, kun siihen on vielä mahdollista rauhassa keskittyä.

Kriisit ruokkivat aina teknologioiden kehitystä. Meille annetaan mahdollisuus kokeilla uusia ratkaisuja vielä toistaiseksi suurilta tuntuviin ongelmiin. Parturista ulos kävellessäni mietin, että ehkei sittenkään pitäisi keskittyä surkuttelemaan pimenevää syksyä, vaan varautua jo kevääseen. Vähän innostua ja nostaa katsetta sinnepäin, missä alkaa vihertää.

 

Lisää Juho Saarisen ajatuksia turvallisen yritysverkon rakentamisesta ja erilaisista yhteysvaihtoehdoista kuulet webinaaristamme ”Kansainvälistyvän yrityksen verkkoyhteydet ja tietoturva”.

Avainsanat:

Verkko Tietoturva
 

Lue lisää uudesta työstä

6/2022 Jaana-Liisa Malin

Palveluntarjoaja vai aito kumppani? Yritysten väliset suhteet vaativat työtä, mutta palkitsevat onnistuessaan

Yritysten välinen vuorovaikutus on vahvaa suhdetoimintaa – omine ylä- ja alamäkineen.
Kalastelu ja heikot kotipalomuurit nakertavat nyt tietoturvaa.
6/2022 DNA Business

Kalastelu ja heikot kotipalomuurit nakertavat nyt tietoturvaa

Kyberrikolliset manipuloivat vastaanottajaa mielellään pelolla.
6/2022 DNA Business

Kuinka helpottaa asiakaspalvelijan arkea, kun viestitulvaan tahtoo hukkua? DNA:n ratkaisu on Genesys

Genesys-pilvipalvelu helpottaa asiakaspalvelijoiden arkea, tehostaa työskentelyä ja helpottaa tasalaatuisen monikanavaisen asiakaspalvelun toteuttamista. Yhteydenottoihin vastaaminen onnistuu yhdessä kanavassa eikä asiakaspalvelu ole enää ohjelmien välillä poukkoilua.
6/2022 DNA Business

Kesällä voi taas keskittyä – mitä kaikkea johtajan tulisi tietää tekkimaailman menosta?

Johtajat ovat taas saaneet paahtaa täysillä koko kevään ja lähestyvä kesäloma lupailee hetken helpotusta.

Hyödynnetäänkö teillä jo uuden työn mahdollisuuksia? Ota yhteyttä – katsotaan yhdessä parhaat ratkaisut yrityksellesi.