Blogit

Ota somemarkkinoinnin jargon haltuun

Sosiaalisesta mediasta puhuttaessa käytetään usein hankalia ja vierasperäisiä termejä. Vaikka somemarkkinointi itsessään ei ole tavattoman hankalaa, voi vaikeaselkoinen sanasto saada sen tuntumaan siltä. Alle olemme koonneet listan termeistä, jotka sosiaalisen median markkinointiin ja analytiikkaan perehtyessäsi tulevat todennäköisesti vastaan.

Algoritmi

Algoritmit ovat toimintaohjeita tai käskyjä jonkun asian toteuttamiseksi. Esimerkiksi Facebookissa algoritmit ovat vastuussa siitä, että sisältövirtaasi poimitaan sinua kiinnostavia sisältöjä. Algoritmien avulla voidaan myös esimerkiksi suodattaa sähköpostin roskaposteja näkymättömiin.

Business Manager

Business Manager on Facebookin yrityssivujen hallintatyökalu. Sen yksi osa on Ad Manager, jolla voit hallinnoida Facebookin ja Instagramin mainoksia. Ad Managerin avulla näet syvällisempää analytiikkatietoa ja kohdennat mainoksia tarkemmin kuin Facebookin perusnäkymässä. Myös Linkedinillä ja Twitterillä on omat mainostyökalunsa.

CPC

CPC:llä tarkoitetaan cost per clickiä eli yhden linkkiklikkauksen hintaa. Tämä kannattaa valita kampanjan keskeiseksi mittariksi silloin, kun haluat ohjata liikennettä verkkosivuillesi. Sinua laskutetaan linkkiklikkausten perusteella ja mainoksia optimoidaan algoritmien toimesta, jotta niistä saataisiin mahdollisimman paljon irti.

CPM

CPM:llä tarkoitetaan cost per milleä eli tuhannen näyttökerran hintaa. Tätä mittaria voit käyttää silloin, kun haluat, että mahdollisimman moni näkee mainoksesi.

Henkilöbrändi

Henkilöbrändi on mielikuva, jonka annat – ja luot – netissä itsestäsi. Maineesi ja imagosi ovat osa tätä. Muista siis jakaa osaamistasi, osallistua keskusteluihin ja auttaa muita – hyvä henkilöbrändi kiinnostaa potentiaalisia asiakkaita ja kumppaneita.

Hashtag

Hashtageja eli aihetunnisteita käytetään etenkin Twitterissä ja Instagramissa. Niiden avulla voit löytää juuri tiettyä aihetta koskevaa sisältöä, ja esimerkiksi keskustelujen seuraaminen on näin helpompaa. Kannattaa harkita yrityksellesi tai tuotteellesi omaa brändättyä hashtagia.

Konversio

Konversion avulla mitataan, onko mainostaja saavuttanut tavoitteensa verkossa. Se voi tarkoittaa eri asioita riippuen siitä, millaisia tavoitteita on asetettu. Konversio voi tarkoittaa esimerkiksi verkkokaupassa suoritettua ostosta, täytettyä lomaketta, napin tai linkin klikkausta tai vierailun kestoa. Konversiota mitataan määrällisesti ja konversioprosenttina, ja sitä pyritään parantamaan konversio-optimoinnilla.

SEM

SEM eli search engine marketing tarkoittaa hakukonemarkkinointia. Käytännössä se on näkyvyyden ostamista tietyille avainsanoille, jolloin hakukone nostaa sivustosi hakutulosten kärkeen maksettuna mainoksena.

SEO

SEO eli search engine optimization tarkoittaa suomeksi hakukoneoptimointia. Asiakkaat etsivät palveluistasi tietoa tietyillä hakusanoilla, jolloin kannattaa pitää huoli, että ne löytyvät myös verkkosivujesi tekstin lomasta. Hakukoneet nostavat tällöin sivustoasi hakutuloksien kärkeen.

Haluatko ymmärtää somea ja sen yrityksille tarjoamia hyötyjä pintaa syvemmältä?

Lataa someoppaamme pienyrittäjälle!

Lataa opas

Avainsanat:

Yrittäjille

Lue lisää uudesta työstä

Artikkeli
4/2024 DNA Yrityksille

Tee asiakaspalvelusta yrityksesi kruununjalokivi – Ota käyttöön tekoälyvalmis monikanavainen asiakaspalveluratkaisu

Artikkeli
4/2024 DNA Yrityksille

Hiekka-akku on tämän hetken puhuttavin innovaatio – Polar Night Energyllä on kunnianhimoiset kasvutavoitteet

Artikkeli
4/2024 DNA Yrityksille

Mullista yrityksesi asiakaspalvelu tekoälyn voimalla – asiakaspoistuma pienenee, myynti kasvaa ja työntekijäkokemus paranee

Artikkeli
4/2024 DNA Yrityksille

Asiakkaan tukena joka käänteessä – DNA:laiset syttyvät asiakaskohtaamisista ja kokevat työnsä merkitykselliseksi

Miltä näyttää teknologian vuosi 2024?

Uljaan uuden huomisen onnennumero on 14 – nimittäin niin monta nousevaa teknologiatrendiä esitellään DNA:n vuoden 2024 teknologiatrendiraportissa! Lue valppaasti, sillä monet näistä trendeistä tulevat jättämään jälkensä historiaan.

 

Pysy digitalisaation vauhdissa.

Tilaa DNA Yrityksille -uutiskirje sähköpostiisi!

Hyödynnetäänkö teillä jo uuden työn mahdollisuuksia? Ota yhteyttä – katsotaan yhdessä parhaat ratkaisut yrityksellesi.