Blogit

Ostitko uuden puhelimen? Vinkkejä puhelimen vaihtoon ja kierrätykseen!

Puhelimen vaihto ei ole enää pitkään aikaan ollut vain sim-kortin siirto toiseen. Uuteen laitteeseen on tallennettujen puhelinnumeroiden lisäksi siirrettävä valtavasti muutakin tietoa, kuten valokuvia, sovelluksia ja ladattuja tiedostoja.

Tämä käy onneksi näppärästi puhelimen omien sovellusten avulla. Ne aktivoituvat yleensä automaattisesti, kun otat uuden puhelimen käyttöön. Jos näin ei käy, voit siirtää tiedot manuaalisesti. Siihen kannattaa etsiä ohjeet esimerkiksi Googlesta hakusanoilla ”tietojen siirto uuteen puhelimeen [puhelimen malli]”.

Voimme kopioida yhteystiedot, kuvat ja muut tiedostot myös DNA Kaupoissa, jolloin työstä veloitetaan palveluhinnaston mukainen maksu.

Kierrätä vanha laite tietoturvallisesti ja säästä rahan lisäksi luontoa

Jos et ole vielä hankkinut uutta puhelinta, vanha puhelimesi on käypää valuuttaa uutta ostaessasi. Meiltä DNA Kaupasta saat hyvitystä sekä toimivista että useista viallisistakin puhelimista ja tableteista. Hyvityksen arvo (1–600 €) riippuu laitteesta ja sen kunnosta. Arvion hyvityshinnasta voit tarkistaa laitteen IMEI-koodin avulla täällä.

Jos hankit uuden laitteen myymälästämme ja annat vanhan samalla vaihdossa, saat hyvityksen suoraan uuden laitteen hinnasta. Jos taas ostat uuden laitteen verkosta, sinun täytyy hakea hyvitys DNA Kaupasta 30 päivän kuluessa siitä, kun olet saanut uuden laitteen. Siinä tapauksessa saat hyvityksen vanhasta laitteestasi tuotehyvityksenä tai lahjakorttina.

Huolehdimme puolestasi vanhan laitteen ekologisesta ja etenkin tietoturvallisesta kierrättämisestä. Kun tuot vanhan puhelimen tai tabletin meille, kirjaamme laitteet järjestelmään ja keräämme ne turvalliseen käsittelykeskukseen. Laitteissa olevat tiedot poistetaan niin, ettei niitä voi enää palauttaa.

Viallisten laitteiden sisältämät tiedot tuhotaan murskaamalla muistikomponentit.

Kierrätettyjen laitteiden materiaalin uusiokäyttö on huomattavasti ekologisempaa kuin uuden raaka-aineen kaivaminen maaperästä. Kierrätettävistä puhelimista otetaan hyötykäyttöön muun muassa kaikki metallit, kuten kulta, hopea, tina, kupari, lyijy ja nikkeli.

Meille tuodut puhelimet eivät koskaan päädy esimerkiksi kehittyviin maihin kaatopaikoille poltettavaksi. Nyt on siis korkea aika kaivaa kaapista kaikki vanhat puhelimet ja muu elektroniikka ja hävittää ne asianmukaisesti ­– ne eivät kuulu sekajätteeseen.

Lue lisää puhelinten kierrätyksestä ja tarkista löytöpisteen tuotteet!

Avainsanat:

Yrittäjille Vinkit Mobiili

Lue lisää uudesta työstä

Artikkeli
4/2024 DNA Yrityksille

Tee asiakaspalvelusta yrityksesi kruununjalokivi – Ota käyttöön tekoälyvalmis monikanavainen asiakaspalveluratkaisu

Artikkeli
4/2024 DNA Yrityksille

Hiekka-akku on tämän hetken puhuttavin innovaatio – Polar Night Energyllä on kunnianhimoiset kasvutavoitteet

Artikkeli
4/2024 DNA Yrityksille

Mullista yrityksesi asiakaspalvelu tekoälyn voimalla – asiakaspoistuma pienenee, myynti kasvaa ja työntekijäkokemus paranee

Artikkeli
4/2024 DNA Yrityksille

Asiakkaan tukena joka käänteessä – DNA:laiset syttyvät asiakaskohtaamisista ja kokevat työnsä merkitykselliseksi

Miltä näyttää teknologian vuosi 2024?

Uljaan uuden huomisen onnennumero on 14 – nimittäin niin monta nousevaa teknologiatrendiä esitellään DNA:n vuoden 2024 teknologiatrendiraportissa! Lue valppaasti, sillä monet näistä trendeistä tulevat jättämään jälkensä historiaan.

 

Pysy digitalisaation vauhdissa.

Tilaa DNA Yrityksille -uutiskirje sähköpostiisi!

Hyödynnetäänkö teillä jo uuden työn mahdollisuuksia? Ota yhteyttä – katsotaan yhdessä parhaat ratkaisut yrityksellesi.