Onhan yrityksesi luureissa jo kesämatkoihin taipuva liittymä?

Miksi ulkomailla pitäisi heittäytyä tiukkaan luurikuriin, vaikka mobiilisti käytettäviä hyötypalveluja tarvitaan erityisesti matkalla? Kännykässä datan käyttö lisääntyy jatkuvasti ja sitä tarvitaan yleensä paljon enemmän kuin osaamme ennakoida - erityisesti kesämatkoilla.

Viime vuonna kännykän käyttäminen EU-alueella halpeni huomattavasti. Uudistus otettiin ilolla vastaan, sillä suomalaiset ovat tottuneet käyttämään puhelinta kaikkeen mahdolliseen sekä työssä että vapaa-ajalla. Syykin on selvä. Mobiiliyhteydet ovat Suomessa maailman huippuluokkaa.

Kännykkä on puheluiden soittamisen, viihteen, shoppailun ja karttojen lisäksi tärkeä väline, jolla luetaan ja lähetetään sähköposteja, hoidetaan pankkiasioita ja huolehditaan myös pienyrityksen maksuliikennettä.

 Suomalaiset perinteisesti matkaavat kesälomakaudella paljon ja reissut suuntautuvat usein Euroopan helteisiin maihin. Erityisesti lomalla dataa tarvitaan, sillä kartat ja perheen kesken lähetetyt Whatsapp-viestit kuvineen ovat varmasti jokaisen päivän peruskauraa.


EU-dataliittymä on mukava etu, ja se tuo myös kustannussäästöjä yritykselle.

Sujuvat yhteydet ja mobiilipalvelut tekevät työarjesta kaikin tavoin helpompaa – vapaa-ajalla käytettävistä mobiilipalveluista on matkalaisellekin valtavasti etua.

EU-liittymä on merkittävä etu työntekijälle, jos työliittymästä maksetaan verotusarvoa ja sitä saadaan käyttää henkilökohtaisessa käytössä. EU-liittymä tuo kustannussäästöjä yritykselle ja samalla uudenlaista vapautta puhelimen käyttäjälle erityisesti matkustettaessa Euroopassa.

Työ vie lisäksi yhä useammin Suomesta muualle Eurooppaan ja yleensä aika nopeastikin. Liikkuva työ lisääntyy ja yhä useammin töitä tehdään sujuvasti ulkomailta. Moni saattaa tehdä töitä ulkomailta pitempiäkin aikoja. Kun perustyövälineet yhteyksineen ovat kunnossa, asioiden hoitaminen ja työn tekeminen helpottuvat merkittävästi.

 Meillä DNA:lla on ollut jo vuoden käynnissä kokeilu, jossa työntekijä on voinut tehdä töitä pidemmänkin aikaa jostain päin muuta Eurooppaa. Kollegat ovat jo tarttuneet mahdollisuuteen. Katsotaan, lähdenkö itsekin jossain vaiheessa. Suomen sää ei syyskaudella ole se kaikista ihanin. Välillä sitä tarvitsee aurinkoa ja lämpöä, jotta jaksaa kesään asti.


Ole liikkeellä ajoissa, lomalle lähtö yllättää aina.

Hyvä muistaa, että DNA-liittymissä puhelut ja tekstiviestit saa aina kotimaan hinnoilla EU-alueella, joten tämä asia on jo kunnossa.

Suurimmassa osassa uusista liittymistä on jo myös mukana tuikitärkeä EU-datapaketti, jolla pääsee whatsappaamaan ja somettamaan ilman lisäkuluja EU-alueella. Mutta ei vielä kaikissa. Yrityksen liittymät kannattaa siis päivittää uusiin ennen kesää, jolloin EU-alueellakin voi käyttää puhelinta kuin kotona Suomessa.

Liittymän päivitys käy helposti olemalla yhteydessä omaan myyjään, myyntipalveluun tai asiakaspalveluun. Näin liittymä saadaan päivitettyä saman tien. Päivitystä ei kuitenkaan kannata jättää viime tippaan, sillä hoidettavat asiat tuntuvat kasaantumaan juuri ennen lomalle lähtöä. Kun on ajoissa liikkeellä, kesädata viuhuu yhtä stressittömästi kuin kotona.

Vapaa-ajallakin voi oppia uutta - kokeile vaikka DNA Busineksen Uuden työn ääniä -podcastia!

Avainsanat:

Verkko Muuttuva työ Viestintä
 

Lue lisää uudesta työstä

Hyödynnetäänkö teillä jo uuden työn mahdollisuuksia? Ota yhteyttä – katsotaan yhdessä parhaat ratkaisut yrityksellesi.