Navidium louhii säästöjä IoT:n big datasta

Suomalaisyhtiön ainutlaatuinen optimointiteknologia vähentää laivojen polttoaineenkulutusta ja päästöjä merkittävästi. Ratkaisut perustuvat anturidatan ja lukuisten tietolähteiden analysointiin.

Oulussa pääkonttoriaan pitävä Navidium kirjaimellisesti elää datasta. Yhtiö toimittaa meriteollisuudelle optimointiratkaisuja, jotka perustuvat laivan moottorista ja voimansiirrosta kerättyyn IoT-dataan sekä lukuisten olosuhdetietojen analyysiin. Yhtiön teknologia auttaa laivoja vähentämään polttoaineen kulutusta ja tätä myötä haitallisia päästöjä. 

Navidiumin ratkaisut ovat globaalisti ainutlaatuisia, ja yhtiö kasvaakin voimakkaasti. Tällä hetkellä reilut 30 henkilöä työllistävällä Navidiumilla on toimintaa Suomen lisäksi Hollannissa, Venäjällä ja Intian tuotekehityskeskuksessa. Lisäksi Kiinaan on aukeamassa kaksikin myyntikonttoria.

IoT-sensoreiden tuottaman datan lisäksi Navidiumin järjestelmään virtaa tosiaikaista olosuhdetietoa säistä, jäistä, tuulista ja merivirroista. Nämä tiedot tulevat eri puolla maailmaa sijaitsevista havaintopisteistä, joita on kymmeniä tuhansia. Käsiteltävän datan määrä kasvaa joka sekunti. Navidiumin analyysien perustana toimivan big datan luotettava varastointi on elintärkeää yhtiön liiketoiminnalle.

Navidium on valinnut globaalin palvelukeskuksensa teknologiatoimittajaksi DNA:n. Yhtiön järjestelmät ja data toimivat DNA:n virtuaalipalvelimilla.

”Yksi keskeinen valintaperusteemme oli toimintavarmuus. DNA pystyi takaamaan niin nopean reagoinnin mahdollisiin vikatilanteisiin, että palvelun jatkuvuus ei kärsi”, Navidiumin IoT-kehityksestä vastaava johtaja Janne Tolonen kertoo.
DNA pystyi myös tarjoamaan käyttöperustaisen hinnoittelumallin. Tämä sopii Navidiumille paremmin kuin hyvin, koska analysoitavan big datan kasvuvauhtia on vaikea arvioida etukäteen. Jos tallennustarve pomppaa yhtäkkiä kattoon, DNA:n palvelu skaalautuu tarpeiden mukaisesti.

”Kaikki DNA:n toimittamat palvelut ovat toimineet hyvin. Joustavuus, skaalautuvuus ja tietoturva ovat meille erityisen tärkeitä, eikä DNA:n toteutuksessa ole ollut huomautettavaa näidenkään ominaisuuksien suhteen”, Janne Tolonen sanoo. ”Data on Navidiumin moottori. DNA pitää omalta osaltaan sen hyvässä kunnossa.”

Näillä ratkaisuilla kehitimme asiakkaamme liiketoimintaa
DNA Palvelinkeskuspalvelut
Yritysverkko
Palomuuri
 

 

Avainsanat:

Referenssi IoT
 

Lue lisää uudesta työstä

Hyödynnetäänkö teillä jo uuden työn mahdollisuuksia? Ota yhteyttä – katsotaan yhdessä parhaat ratkaisut yrityksellesi.