Blogit

Näin viet tekstiviestihuijareilta tehokkaan keinon esiintyä yrityksesi nimissä

Asiakkailta alkaa tulla yhteydenottoja, joissa ihmetellään yritykseltäsi saapuneita erikoisia tekstiviestejä. Alat selvittämään asiaa ja käy ilmi, että yrityksesi nimissä on lähetetty tuhansittain huijaustekstiviestejä. 

Tällaisen tilanteen on kohdannut valitettavan moni suomalaisyritys ja -organisaatio. Pahimmillaan tekstiviestihuijaukset johtavat asiakkaasi suuriin rahanmenetyksiin tai henkilötietojen vuotamiseen. Jokainen huijauskampanja syö väistämättä myös kohteena olevan yrityksen mainetta ja luotettavuutta asiakkaiden silmissä. Siksi yritysten kannattaa tehdä kaikki voitavansa huijausten estämiseksi.

Tekstiviestien lähettäjätietoa väärentämällä rikolliset ovat voineet saada huijausviestinsä näkymään tutussa SMS-viestiketjussa, jonka muut viestit ovat yrityksen aitoja asiakasviestejä. Tämä lisää riskiä, että asiakas klikkaa huijausviestin linkkiä. DNA ja muut suomalaiset operaattorit ovat nyt yhdessä Traficomin kanssa luoneet tähän päänvaivaan tehokkaan ratkaisun: tekstiviestin lähettäjätunnuksen suojaamisen. 

SMS-lähettäjätunnus on se nimi, joka näkyy vastaanottajan puhelimen ruudulla tekstiviestin lähettäjänä. Yritykset voivat nyt rekisteröidä oman toiminimensä lähettäjätunnuksena Traficomille ja siten varata sen vain omaan käyttöönsä. Rekisteröinnin myötä toinen taho ei voi enää lähettää kyseisellä tunnuksella tekstiviestejä Suomessa – eikä se siis pääse ujuttamaan huijausviestejä yrityksen lähettämien viestiketjujen sekaan. Tekstiviestiliikennettä välittävät operaattorit huolehtivat eston teknisestä toteuttamisesta, mikä vaatii niiltä aktiivista palvelun ylläpitoa. 

Haluan suojata SMS-lähettäjätunnukseni – mitä teen? 

Tunnuksen rekisteröinti Traficomille onnistuu Traficomin verkkosivuilla olevan lomakkeen kautta. Rekisteröinti estää käytännössä kaikkien viestien lähettämisen Suomessa kyseisellä tunnuksella. Jos ja kun yritys kuitenkin tahtoo lähettää asiakkailleen tai muille sidosryhmilleen tekstiviestejä rekisteröinnin jälkeen, sen täytyy tehdä sopimus tunnuksen käytöstä tekstiviestien lähetykseen käyttämänsä yhteistyökumppanin tai -kumppanien, kuten teleoperaattorin, kanssa. Sopimus on oltava voimassa ja viety käytäntöön kolmen kuukauden sisällä Traficomin rekisteröintipäätöksestä.

DNA voi toimittaa rekisteröidyllä lähettäjätunnuksella lähettämäsi viestit kaikkien suomalaisten operaattoreiden liittymiin. DNA Viesti- ja DNA SMS Gateway A2P -palveluihin saatavilla olevan DNA SMS Sender ID -lisäpalvelun avulla saat suojatun lähettäjätunnuksen käyttöösi ja pääset jatkamaan asiakkaidesi lähestymistä tekstiviestitse – entistäkin turvallisemmin.

 

Tutustu DNA SMS Sender ID -lisäpalveluun ja ehkäise yrityksesi nimissä tapahtuvia tekstiviestipetoksia. 

Avainsanat:

Tietoturva

Lue lisää uudesta työstä

Artikkeli
7/2024 DNA Yrityksille

Älä anna stressin ottaa ohjaksia – hyvinvointilääkärin vinkit työn ja vapaa-ajan tasapainoon

Artikkeli
7/2024 DNA Yrityksille

10+1 välttämätöntä vinkkiä yrityksen kyberresilienssin vahvistamiseksi

Artikkeli
7/2024 DNA Yrityksille

Miten teknologiayritys uudistuu palveluorganisaatioksi?

Artikkeli
7/2024 DNA Yrityksille

Terveydenhuoltokin hyötyy reunalaskennasta – parempaa hoitoa haja-asutusalueille

Miltä näyttää teknologian vuosi 2024?

Uljaan uuden huomisen onnennumero on 14 – nimittäin niin monta nousevaa teknologiatrendiä esitellään DNA:n vuoden 2024 teknologiatrendiraportissa! Lue valppaasti, sillä monet näistä trendeistä tulevat jättämään jälkensä historiaan.

 

Pysy digitalisaation vauhdissa.

Tilaa DNA Yrityksille -uutiskirje sähköpostiisi!

Hyödynnetäänkö teillä jo uuden työn mahdollisuuksia? Ota yhteyttä – katsotaan yhdessä parhaat ratkaisut yrityksellesi.