Näin valitset käyttöösi sopivan yritysliittymän

Liittymätyypin valitsemisen perusteet ovat viime vuosina muuttuneet merkittävästi. Nykyään liittymätyyppi valitaan lähtökohtaisesti datapaketin ja sen nopeuden perusteella. Myös ulkomaan käyttö vaikuttaa yhä enemmän valintaan, sillä matkustaminen lisääntyy niin työ- kuin vapaa-ajan merkeissä.

Yritysasiakaspalvelustamme kysytään usein, mitkä asiat kannattaa huomioida liittymätyyppejä vertaillessa. Lue alta vinkkimme oikean paketin valintaan!

Ulkomaan käyttö ja rajaton data valttikortteina

DNA Optimi EU L, XL ja XXL –liittymillä käytät rajattomasti dataa kotimaan lisäksi myös Pohjolassa ja Baltiassa. Muissa EU- ja ETA-maissa voit käyttää EU-datapakettia ilman lisäkustannuksia. Kaikissa EU- ja ETA-maissa soitetut normaalihintaiset puhelut ja lähetetyt tekstiviestit kuluttavat kotimaan pakettia, eikä niistä veloiteta erikseen, kun matkustus on ajoittaista.

DNA Optimi EU L

 • 24,47 euroa/kk*, alv 0%
 • Rajaton data 50 Mbit/s
 • EU-datapaketti 5,5 Gt/kk
 • Puhe 3500 min, tekstiviestit 300 kpl

Kenelle: Peruskäyttöön sopiva liittymätyyppi henkilölle, joka matkustaa ajoittaisesti ja tarvitsee nopean tiedonsiirtoyhteyden ilman datakattoa. Lyhyellä ulkomaanmatkalla sähköpostien lukeminen ja lähettäminen, pienten tiedostojen lataaminen sekä satunnainen surffailu saadaan helposti tehtyä 5,5Gt:n EU-datapaketin rajoissa ilman lisämaksua.

 

DNA Optimi EU XL

 • 29,86 euroa/kk*, alv 0%
 • Rajaton data 150 Mbit/s
 • EU-datapaketti 10 Gt/kk
 • Puhe 3500 min, tekstiviestit 800 kpl

Kenelle: Liittymä sopii vaativampaan käyttöön, sillä tehokkaamman tiedonsiirtoyhteyden myötä pystyt esimerkiksi lataamaan suurempia tiedostoja nopeasti. Kuukausihintaan kuuluva 10 Gt:n EU-datapaketti on tarpeeksi kattava pidemmällekin EU -tai ETA-maihin suuntautuvalle ulkomaan matkalle.

 

DNA Optimi EU XXL

 • 36,05 euroa/kk*, alv 0%
 • Rajaton data 300 Mbit/s
 • EU-datapaketti 15 Gt/kk
 • Puhe 5000 min, tekstiviestit 800 kpl

Kenelle: Mikäli arvostat nopeaa ja tehokasta datayhteyttä, on tämä liittymä paras vaihtoehto. 15 Gt:n EU-datapaketin aniosta voit käyttää liittymää huoletta EU- ja ETA-alueella myös datan osalta, joten tämä sopii erinomaisesti säännöllisempäänkin matkustamiseen.

 

Mikäli tarvitset käyttöösi hieman suppeamman vaihtoehdon, löytyy DNA Optimi EU -tuoteperheestä myös neljäs vaihtoehto:

DNA Optimi EU M

 • 18,64 euroa/kk*, alv 0%
 • Data 21 Mbit/s (5 Gt datakatto)
 • Puhe 1400 min, tekstiviestit 300 kpl

Kenelle: Mikäli tiedonsiirtonopeus ja kuukausimaksuun sisältyvä ulkomaan datakäyttö eivät ole ratkaisevia tekijöitä liittymätyypin valinnassa, on tämä käyttöösi sopiva liittymä. Dataa on mahdollista käyttää tarvittaessa, jonka lisäksi liittymällä on runsas puhe- ja tekstiviestipaketti. Liittymä ei sisällä EU-datapakettia eikä rajatonta dataa Pohjolassa tai Baltiassa. Puhelut ja tekstiviestit EU- ja ETA-maissa vähennetään kotimaan puhepaketista, eikä niistä veloiteta erikseen, kun matkustus on ajoittaista.

Lue lisää liittymän käytöstä ulkomailla >

 

Mistä tiedän, kuinka paljon puhelimeni kuluttaa dataa?

Datan käyttömäärää voi olla vaikea arvioida. Listasimme avuksesi muutaman esimerkin, joista näet helposti, kuinka paljon dataa erilaiset toimenpiteet suurin piirtein kuluttavat.

Paljonko dataa kuluu kun..

 • Lähettää 50 sähköpostia ilman liitteitä? 0,001 Gt
 • Lataa kuvan sosiaaliseen mediaan? 0,005 Gt
 • Lähettää 20 sähköpostia liitteineen? 0,006 Gt
 • Surffailee tunnin netissä? 0,015 Gt
 • Katsoo tunnin pituisen videon SD-laadulla? 0,7 Gt
 • Katsoo tunnin jakson Netflixistä (HD-laatu)? 2,5 Gt

Useimmat sovellukset kuluttavat mobiilidataa myös huomaamatta, sillä ne saattavat päivittyä taustalla. Tämä on hyvä muistaa erityisesti pidemmillä matkoilla sekä EU:n ulkopuolelle matkustettaessa. Datan käyttöä voi seurata puhelimen datalaskurin avulla.

Voit olla yhteydessä Yritysasiakaspalveluun, mikäli tarvitset lisätietoa DNA Optimi EU -liittymistä tai haluat keskustella muista vaihtoehdoista. Autamme sinua mielellämme löytämään juuri yrityksesi tarpeisiin sopivan liittymävaihtoehdon!

 

*Hinnat voimassa toistaiseksi

Avainsanat:

Vinkit Mobiili Yhteydet

Lue lisää uudesta työstä

Sormet näppäimistöllä
9/2023 DNA Yrityksille

Kyberrosvoilta suojautumisen ABC

Kokosimme artikkeliin huippusuosioon nousseen Kyberrosvot-podcastin tärkeimmät tärpit parempaan suojautumiseen.
Nainen tabletin kanssa
9/2023 DNA Yrityksille

Firmani tarvitsee paremmat verkkoratkaisut! Miten se onnistuu?

Jotta arki rullaa saumattomasti, tulee yhteyksien olla toimintavarmat ja turvalliset. Me DNA:lla pidämme huolen siitä, että kokonaisuus vastaa yrityksesi tarpeita ja käyttöönotto on tehty sinulle yksinkertaiseksi.
DNA:n asiakaspalvelija
9/2023 DNA Yrityksille

Suurin osa yhteydenotoista tapahtuu puhelimitse – Toimivat liittymät ja palvelut varmistavat, että jokaiseen niistä vastataan!

Olemme sitä mieltä, että yrityksen mobiili- ja vaihdepalvelun tilaamisen tulee olla yksinkertaista ja helppoa. Siksi toimitus ja käyttöönotto on tehty sinulle vaivattomaksi.
Peter Nyman
9/2023 DNA Yrityksille

Kolme harhaluuloa esiintymisestä ja miksi ne eivät pidä paikkaansa – Peter Nymanin opit johtajille

Esiintymistaito on yritysten johdolle yhä tärkeämpi avu. Siihen liittyy kuitenkin turhaa mystiikkaa. Peter Nyman setvii esiintymiseen liittyviä harhaluuloja ja antaa käytännön neuvoja parempaan esiintymiseen.

Hyödynnetäänkö teillä jo uuden työn mahdollisuuksia? Ota yhteyttä – katsotaan yhdessä parhaat ratkaisut yrityksellesi.