Blogit

Näihin teknologiatrendeihin yrityksen kannattaa panostaa vuonna 2019

Teknologiatrendejä tulee ja menee, mutta mitkä niistä vaikuttavat yrityksen arkeen sen verran, että niihin kannattaa panostaa jo nyt? Listasimme alkavan vuoden kiinnostavimmat suuntaukset, joista it-henkilön on hyvä olla vähintäänkin tietoinen.

  1. Huolehdi tietoturvasta
    Tietoturvakohuja esiintyy tänä päivänä jo niin usein, että niistä uutisoidaan viikoittain. Hyökkäyksiin liittyykin huomattavia liiketoiminta- ja maineriskejä. Pinnalla ovat jo jonkin aikaa olleet erilaiset tietovuodot, laitteiden haavoittuvuus ja varsinkin wifi-tukiasemien tietoturva. Myös valtioiden välinen vakoilu, infosota ja trollit vaikuttavat yhä enemmän yrityksiin.

  2. Pilvipalvelut järjestykseen
    Mikäpä ei nykyisin löytyisi pilvestä. Pilvipalveluiden tarjonta jatkaa kasvuaan myös ensi vuonna ja sitä mukaa kokonaisuuden hallinnasta täytyy huolehtia yhä tarkemmin. Sopivat pilvikumppanit kannattaa valita tarkoin ja miettiä, onko valituilla kumppaneilla riittävästi näkemystä myös pitkälle tulevaisuuteen. Lukuisten pilvipalvelukumppaneiden hallinnan lisäksi on huomioitava pilvipalveluiden vaikutukset verkkoratkaisuun, tietoturvaan ja tietosuojaan.

  3. Älyteknologiaa työtilaan
    Teknologiatrendit näkyvät työpaikoilla myös fyysisesti. Älytiloissa anturit oppivat, miten käyttäjät liikkuvat ja työskentelevät ja säätävät sen mukaan esimerkiksi valaistusta ja lämmitystä. Tarjolla alkaa jo olla monenmoista sovellusta, joista löytyy dataa ja visuaalista mittaustietoa paitsi laitteiden toimintakunnon, myös työntekijöiden viihtyvyyden optimointiin.

+ 5G-verkko nousee – seuraa sen kehitystä
Viidennen sukupolven 5G-verkko tuo tullessaan entistä nopeammat yhteydet ja aikanaan myös mullistavia uusia palveluita. Varsinkin esineiden internetiin kohdistuu paljon odotuksia. Yritysten arjessa 5G ei ensi vuonna vielä sen suuremmin näy, mutta sillä tulee olemaan vaikutuksensa niin verkkoyhteyksiin kuin uusiin liiketoimintamahdollisuuksiin sitä mukaa, kun 5G-tarjonta pikkuhiljaa lisääntyy. Kehitystä kannattaa siis ehdottomasti seurata!

Lataa opas ja tutustu vuoden 2019 teknologiatrendeihin!

Avainsanat:

Tekoäly 5G Pilvipalvelut Muuttuva työ

Lue lisää uudesta työstä

Artikkeli
4/2024 DNA Yrityksille

Tee asiakaspalvelusta yrityksesi kruununjalokivi – Ota käyttöön tekoälyvalmis monikanavainen asiakaspalveluratkaisu

Artikkeli
4/2024 DNA Yrityksille

Hiekka-akku on tämän hetken puhuttavin innovaatio – Polar Night Energyllä on kunnianhimoiset kasvutavoitteet

Artikkeli
4/2024 DNA Yrityksille

Mullista yrityksesi asiakaspalvelu tekoälyn voimalla – asiakaspoistuma pienenee, myynti kasvaa ja työntekijäkokemus paranee

Artikkeli
4/2024 DNA Yrityksille

Asiakkaan tukena joka käänteessä – DNA:laiset syttyvät asiakaskohtaamisista ja kokevat työnsä merkitykselliseksi

Miltä näyttää teknologian vuosi 2024?

Uljaan uuden huomisen onnennumero on 14 – nimittäin niin monta nousevaa teknologiatrendiä esitellään DNA:n vuoden 2024 teknologiatrendiraportissa! Lue valppaasti, sillä monet näistä trendeistä tulevat jättämään jälkensä historiaan.

 

Pysy digitalisaation vauhdissa.

Tilaa DNA Yrityksille -uutiskirje sähköpostiisi!

Hyödynnetäänkö teillä jo uuden työn mahdollisuuksia? Ota yhteyttä – katsotaan yhdessä parhaat ratkaisut yrityksellesi.