Blogit

My day – minun etäpäiväni

Herään aamulla, hoidan aamutoimet ja lähden asiakkaalle. Sieltä en kuitenkaan siirrykään toimistolle, vaan matkani jatkuu mökille, jossa jatkan työpäiväni loppuun. Työnantajani on nimittäin tarjonnut minulle työkalut, joilla voin tehdä töitä ajasta ja paikasta riippumatta. Eikä siihen tarvitakaan kuin läppäri, puhelin, nettiyhteys ja työnantajan ehdoton luottamus!

Mökkimme on vuonna 1820-rakennettu sukutalo, joka on nyt minun ja mieheni omistuksessa. Ei juoksevaa vettä, ei sisävessaa. Talo lämpiää puilla. Keittiössä on puuhella, muissa huoneissa pönttöuunit. Keittiön iso leivinuuni ei ole käyttökunnossa. Harmi, sinne olisi ihana laittaa sämpylät kypsymään.

Aiemmin olen ajatellut, että vapaa-ajan asunto on työvapaata aluetta, ja että tässä rakkaassa paikassa olisi mahdoton keskittyä työntekoon. Ilmeisesti alkurakkaus on tasaantunut sen verran, että nyt työnteko mökillä tuntuu jo luonnolliselta. Itse asiassa se on inspiroiva ja luova ympäristö, kaukana arjen paineista ja kodin pyykkivuoresta.

Etätyöpäiväni aluksi haen puita puuvajasta, jotta saan mökin lämpenemään. Radiossa soi hiljainen musiikki, sytytän kymmenittäin kynttilöitä ja keitän kahvia. Takkia ei vielä vähään aikaan tarkene riisua, mutta tunnelma on valmis. Loppupäivän teen töitä läppärillä ja lisään puita pönttöuuniin.

Illan hämärtyessä lähden sytyttämään portinpieleen kynttilää, jotta naapuritkin näkevät talossamme olevan elämää. Naapurin rouva on juuri lähdössä ulkoiluttamaan Nelli-koiraansa. Lähden heidän kanssaan iltalenkille, jonka aikana ehdimme vaihtamaan koko talven kuulumiset.

Illalla menen nukkumaan tyytyväisenä. Takana on päivä, jossa yhdistyi täydellisesti työ ja oma elämä.

Etätyön ansiosta voin tehdä työtä omalla tavallani. Pystyn keskittymään keskittymistä vaativiin tehtäviin ja antamaan tilaa luovuudelle. Saan mahdollisuuden etsiä itselleni tuottavimman ja parhaan tavan työskennellä. En ole sidottu työaikaan, vaan voin rytmittää työtäni esimerkiksi urheilemalla välillä.

Kasvaneen työtehon lisäksi etätyöllä on muitakin hyviä puolia:

  1. Saan enemmän aikaa perheeni kanssa
  2. Työmatka-autoilun vähentyessä aikaa ei kulu liikenneruuhkissa
  3. Säästän myös bensakuluissa ja pienennän hiilijalanjälkeäni
  4. Hiljainen ja häiriötön ympäristö laskee stressitasoani

Maailma on muuttunut niin nopeaksi, ettei yrityksillä luulisi olevan enää edes varaa sitoa henkilökuntaa työaikaan ja määrättyyn työpisteeseen. Läppäri, puhelin ja langattomat yhteydet mahdollistavat, että olen paikalla aina, vaikka kukaan ei minua toimistolla näkisikään.

Avainsanat:

Liikkuva työ Muuttuva työ

Lue lisää uudesta työstä

Artikkeli
7/2024 DNA Yrityksille

Älä anna stressin ottaa ohjaksia – hyvinvointilääkärin vinkit työn ja vapaa-ajan tasapainoon

Artikkeli
7/2024 DNA Yrityksille

10+1 välttämätöntä vinkkiä yrityksen kyberresilienssin vahvistamiseksi

Artikkeli
7/2024 DNA Yrityksille

Miten teknologiayritys uudistuu palveluorganisaatioksi?

Artikkeli
7/2024 DNA Yrityksille

Terveydenhuoltokin hyötyy reunalaskennasta – parempaa hoitoa haja-asutusalueille

Miltä näyttää teknologian vuosi 2024?

Uljaan uuden huomisen onnennumero on 14 – nimittäin niin monta nousevaa teknologiatrendiä esitellään DNA:n vuoden 2024 teknologiatrendiraportissa! Lue valppaasti, sillä monet näistä trendeistä tulevat jättämään jälkensä historiaan.

 

Pysy digitalisaation vauhdissa.

Tilaa DNA Yrityksille -uutiskirje sähköpostiisi!

Hyödynnetäänkö teillä jo uuden työn mahdollisuuksia? Ota yhteyttä – katsotaan yhdessä parhaat ratkaisut yrityksellesi.