My day – minun etäpäiväni

Herään aamulla, hoidan aamutoimet ja lähden asiakkaalle. Sieltä en kuitenkaan siirrykään toimistolle, vaan matkani jatkuu mökille, jossa jatkan työpäiväni loppuun. Työnantajani on nimittäin tarjonnut minulle työkalut, joilla voin tehdä töitä ajasta ja paikasta riippumatta. Eikä siihen tarvitakaan kuin läppäri, puhelin, nettiyhteys ja työnantajan ehdoton luottamus!

Mökkimme on vuonna 1820-rakennettu sukutalo, joka on nyt minun ja mieheni omistuksessa. Ei juoksevaa vettä, ei sisävessaa. Talo lämpiää puilla. Keittiössä on puuhella, muissa huoneissa pönttöuunit. Keittiön iso leivinuuni ei ole käyttökunnossa. Harmi, sinne olisi ihana laittaa sämpylät kypsymään.

Aiemmin olen ajatellut, että vapaa-ajan asunto on työvapaata aluetta, ja että tässä rakkaassa paikassa olisi mahdoton keskittyä työntekoon. Ilmeisesti alkurakkaus on tasaantunut sen verran, että nyt työnteko mökillä tuntuu jo luonnolliselta. Itse asiassa se on inspiroiva ja luova ympäristö, kaukana arjen paineista ja kodin pyykkivuoresta.

Etätyöpäiväni aluksi haen puita puuvajasta, jotta saan mökin lämpenemään. Radiossa soi hiljainen musiikki, sytytän kymmenittäin kynttilöitä ja keitän kahvia. Takkia ei vielä vähään aikaan tarkene riisua, mutta tunnelma on valmis. Loppupäivän teen töitä läppärillä ja lisään puita pönttöuuniin.

Illan hämärtyessä lähden sytyttämään portinpieleen kynttilää, jotta naapuritkin näkevät talossamme olevan elämää. Naapurin rouva on juuri lähdössä ulkoiluttamaan Nelli-koiraansa. Lähden heidän kanssaan iltalenkille, jonka aikana ehdimme vaihtamaan koko talven kuulumiset.

Illalla menen nukkumaan tyytyväisenä. Takana on päivä, jossa yhdistyi täydellisesti työ ja oma elämä.

Etätyön ansiosta voin tehdä työtä omalla tavallani. Pystyn keskittymään keskittymistä vaativiin tehtäviin ja antamaan tilaa luovuudelle. Saan mahdollisuuden etsiä itselleni tuottavimman ja parhaan tavan työskennellä. En ole sidottu työaikaan, vaan voin rytmittää työtäni esimerkiksi urheilemalla välillä.

Kasvaneen työtehon lisäksi etätyöllä on muitakin hyviä puolia:

  1. Saan enemmän aikaa perheeni kanssa
  2. Työmatka-autoilun vähentyessä aikaa ei kulu liikenneruuhkissa
  3. Säästän myös bensakuluissa ja pienennän hiilijalanjälkeäni
  4. Hiljainen ja häiriötön ympäristö laskee stressitasoani

Maailma on muuttunut niin nopeaksi, ettei yrityksillä luulisi olevan enää edes varaa sitoa henkilökuntaa työaikaan ja määrättyyn työpisteeseen. Läppäri, puhelin ja langattomat yhteydet mahdollistavat, että olen paikalla aina, vaikka kukaan ei minua toimistolla näkisikään.

Avainsanat:

Liikkuva työ Muuttuva työ

Lue lisää uudesta työstä

Suomen menestys syntyy loskan keskellä
9/2022 DNA Business

Suomen menestys syntyy loskan keskellä

Slushin toimitusjohtaja Eerika Savolainen vinkkaa, mitä kasvuyrittäjyydestä kiinnostuneen kannattaisi tehdä juuri nyt. 
9/2022 DNA Business

Tietoturvahyökkäyksillä on monta muotoa ja seurausta – varaudu ainakin näihin yleisimpiin uhkiin

Lue DNA:n tietoturva-asiantuntija Juho Saarisen vinkit parempaan tietoturvaan.
Energiatehokkuuden parantaminen on pienillekin yrityksille taloudellisesti kannattavaa
9/2022 DNA Business

"Energiatehokkuuden parantaminen on pienillekin yrityksille taloudellisesti kannattavaa"

Valtion kestävän kehityksen yhtiön Motiva Oy:n johtava asiantuntija Tomi Kiuru vastaa kysymykseen: miten yrityksen energiatehokkuutta voi parantaa?
Vaihdepalvelun avulla yritys ja asiakas tavoittavat toisensa
9/2022 DNA Business

Vaihdepalvelun avulla yritys ja asiakas tavoittavat toisensa

Liiketoiminnan kannalta on keskeistä, ettei yksikään asiakas jää palvelematta.

Hyödynnetäänkö teillä jo uuden työn mahdollisuuksia? Ota yhteyttä – katsotaan yhdessä parhaat ratkaisut yrityksellesi.