Mobiililaajakaista on usein riittävä yrityksillekin

Esimerkiksi Kemi-Tornion ja Rovaniemen alueilla mobiiliverkko on niin hyvä, että langaton yritysverkko voi olla jopa parempi ratkaisu kuin kiinteä. Moni yritys ajattelee yhä, että yritysverkon pitää tulla kaapelia pitkin, vaikka moderni ja luotettava yritysverkko hoituu myös langattomana.

Mobiiliteknologialla toteutettu yritysverkko on joustava, helppo käyttää ja kevyt ottaa käyttöön. Nopeudeltaan mobiili-internet pärjää normaalikäytössä kiinteälle yhteydelle, vaikka huippunopeudet eivät välttämättä olekaan vielä yhtä korkeita.

Vikasietoisuus on mobiiliverkossa hyvä, sillä liikenteen voi ohjata useampaa eri kautta perille. Langattomaan ratkaisuun saa myös vastaavanlaiset tietoturvapalvelut kuin kiinteäänkin nettiliittymään.

Bisneksen kannalta kriittisimpiin järjestelmiin kiinteä yhteys puolestaan on edelleen varmempi ratkaisu, sillä mobiiliverkossa nopeus ja vasteaika saattaa vaihdella jonkin verran käyttäjämäärän mukaan.

Tavallinen käyttäjä ei vaihtelua huomaa, mutta vaikkapa raskaammassa pilvipalvelussa pienet heilahtelut alkavat jo kasautua. Toisaalta juuri kaikkein kriittisimmissä ratkaisuissa moni hyödyntää mobiililaajakaistaa varmistamaan kiinteää yhteyttä.

Lisäksi langaton yritysverkko on useimpiin tilanteisiin kustannustehokkaampi ratkaisu kuin kiinteä kuitu, sillä se ei vaadi yhtä isoja investointeja. Mobiilinetti on yleensä parempi vaihtoehto, jos kyseessä on pienempi yritys, ja käyttö on pääasiassa arkista netin käyttöä.

Verkkosivuiltamme saat lisätietoa Lapin alueen yritysverkkopalveluista ja langattomasta yritysinternetistä. Sieltä löytyy myös Lapin seudun yritysmyyntipäällikön yhteystiedot.

Avainsanat:

Lue lisää uudesta työstä

11/2023 DNA Yrityksille

NIS2-direktiivi on yrityksille mahdollisuus – Näin ennakoit ja rakennat kestävää liiketoimintaa

NIS2-direktiivi vahvistaa kyberuhkien torjuntaa.
11/2023 DNA Yrityksille

Ennakointi voi pelastaa liiketoimintasi jatkuvuuden – Miten yrityksesi on varautunut poikkeustilanteisiin?

Geopoliittisen tilanteen kiristyminen ja sen mukanaan tuomat ennalta arvaamattomat seuraukset vaikuttavat yritysten toimintaympäristöön.
Tiedätkö milloin kannattaa vaihtaa liittymää – 7 kysymystä yrittäjien yhteyksistä.
11/2023 DNA Yrityksille

Yrittäjä, tiedätkö milloin kannattaa vaihtaa liittymää?

Nämä 7 kysymystä mietityttävät yrittäjiä.
11/2023 DNA Yrityksille

DNA:n yritysliiketoiminnan uusi johtaja: "Suunnittelu on hyvä, toimintaan yhdistettynä parempi"

Anna-Mari Ylihurula aloitti DNA:n yritysliiketoiminnan johtajana elokuun 2023 alussa.

Hyödynnetäänkö teillä jo uuden työn mahdollisuuksia? Ota yhteyttä – katsotaan yhdessä parhaat ratkaisut yrityksellesi.