Blogit

Mobiililaajakaista on usein riittävä yrityksillekin

Esimerkiksi Kemi-Tornion ja Rovaniemen alueilla mobiiliverkko on niin hyvä, että langaton yritysverkko voi olla jopa parempi ratkaisu kuin kiinteä. Moni yritys ajattelee yhä, että yritysverkon pitää tulla kaapelia pitkin, vaikka moderni ja luotettava yritysverkko hoituu myös langattomana.

Mobiiliteknologialla toteutettu yritysverkko on joustava, helppo käyttää ja kevyt ottaa käyttöön. Nopeudeltaan mobiili-internet pärjää normaalikäytössä kiinteälle yhteydelle, vaikka huippunopeudet eivät välttämättä olekaan vielä yhtä korkeita.

Vikasietoisuus on mobiiliverkossa hyvä, sillä liikenteen voi ohjata useampaa eri kautta perille. Langattomaan ratkaisuun saa myös vastaavanlaiset tietoturvapalvelut kuin kiinteäänkin nettiliittymään.

Bisneksen kannalta kriittisimpiin järjestelmiin kiinteä yhteys puolestaan on edelleen varmempi ratkaisu, sillä mobiiliverkossa nopeus ja vasteaika saattaa vaihdella jonkin verran käyttäjämäärän mukaan.

Tavallinen käyttäjä ei vaihtelua huomaa, mutta vaikkapa raskaammassa pilvipalvelussa pienet heilahtelut alkavat jo kasautua. Toisaalta juuri kaikkein kriittisimmissä ratkaisuissa moni hyödyntää mobiililaajakaistaa varmistamaan kiinteää yhteyttä.

Lisäksi langaton yritysverkko on useimpiin tilanteisiin kustannustehokkaampi ratkaisu kuin kiinteä kuitu, sillä se ei vaadi yhtä isoja investointeja. Mobiilinetti on yleensä parempi vaihtoehto, jos kyseessä on pienempi yritys, ja käyttö on pääasiassa arkista netin käyttöä.

Verkkosivuiltamme saat lisätietoa Lapin alueen yritysverkkopalveluista ja langattomasta yritysinternetistä. Sieltä löytyy myös Lapin seudun yritysmyyntipäällikön yhteystiedot.

Avainsanat:

Lue lisää uudesta työstä

Artikkeli
5/2024 DNA Yrityksille

7 vinkkiä yritysliittymän käyttöön ulkomailla

Artikkeli
5/2024 DNA Yrityksille

Yrittäjä: Osta työvälineet Y-tunnukselle ja säästä! 

Artikkeli
5/2024 DNA Yrityksille

Kyberrosvot: Tietoturvassa yhdistyvät inhimillisyys, teknologia ja varautuminen

Blogi
5/2024 Juho Saarinen

Uhkaähky lamauttaa organisaation – vinkkini sen purkamiseen

Miltä näyttää teknologian vuosi 2024?

Uljaan uuden huomisen onnennumero on 14 – nimittäin niin monta nousevaa teknologiatrendiä esitellään DNA:n vuoden 2024 teknologiatrendiraportissa! Lue valppaasti, sillä monet näistä trendeistä tulevat jättämään jälkensä historiaan.

 

Pysy digitalisaation vauhdissa.

Tilaa DNA Yrityksille -uutiskirje sähköpostiisi!

Hyödynnetäänkö teillä jo uuden työn mahdollisuuksia? Ota yhteyttä – katsotaan yhdessä parhaat ratkaisut yrityksellesi.