Mobiililaajakaista on usein riittävä yrityksillekin

Esimerkiksi Kemi-Tornion ja Rovaniemen alueilla mobiiliverkko on niin hyvä, että langaton yritysverkko voi olla jopa parempi ratkaisu kuin kiinteä. Moni yritys ajattelee yhä, että yritysverkon pitää tulla kaapelia pitkin, vaikka moderni ja luotettava yritysverkko hoituu myös langattomana.

Mobiiliteknologialla toteutettu yritysverkko on joustava, helppo käyttää ja kevyt ottaa käyttöön. Nopeudeltaan mobiili-internet pärjää normaalikäytössä kiinteälle yhteydelle, vaikka huippunopeudet eivät välttämättä olekaan vielä yhtä korkeita.

Vikasietoisuus on mobiiliverkossa hyvä, sillä liikenteen voi ohjata useampaa eri kautta perille. Langattomaan ratkaisuun saa myös vastaavanlaiset tietoturvapalvelut kuin kiinteäänkin nettiliittymään.

Bisneksen kannalta kriittisimpiin järjestelmiin kiinteä yhteys puolestaan on edelleen varmempi ratkaisu, sillä mobiiliverkossa nopeus ja vasteaika saattaa vaihdella jonkin verran käyttäjämäärän mukaan.

Tavallinen käyttäjä ei vaihtelua huomaa, mutta vaikkapa raskaammassa pilvipalvelussa pienet heilahtelut alkavat jo kasautua. Toisaalta juuri kaikkein kriittisimmissä ratkaisuissa moni hyödyntää mobiililaajakaistaa varmistamaan kiinteää yhteyttä.

Lisäksi langaton yritysverkko on useimpiin tilanteisiin kustannustehokkaampi ratkaisu kuin kiinteä kuitu, sillä se ei vaadi yhtä isoja investointeja. Mobiilinetti on yleensä parempi vaihtoehto, jos kyseessä on pienempi yritys, ja käyttö on pääasiassa arkista netin käyttöä.

Verkkosivuiltamme saat lisätietoa Lapin alueen yritysverkkopalveluista ja langattomasta yritysinternetistä. Sieltä löytyy myös Lapin seudun yritysmyyntipäällikön yhteystiedot.

Avainsanat:

Lue lisää uudesta työstä

11/2022 DNA Business

Miten metaversumiin pääsee, Marja Konttinen?

Metaversumiin pääsee helposti: siihen tarvitsee vain nettiyhteyden ja hyvän tietokoneen.
11/2022 DNA Business

Itse ja automaatiolla – yritykset haluavat vapautta valita miten ja milloin asiansa hoitavat

Yritysratkaisuilta odotetaan yhä enemmän yhtä sujuvaa käyttöä kuin kuluttajien verkkopalveluilta.
11/2022 DNA Business

ZTNA: Turvaa, tukea ja varmuutta – missä ja milloin vain

Työnantajan tavoitteena on tarjota toimivat digitaaliset työvälineet, mutta myös suojella yrityksen dataa.
11/2022 DNA Business

Vain paranoidit pärjäävät? Hybridityö vaatii tujumpaa tietoturvaa

Etätyöskentely on yleistynyt, mutta toimistollakin täytyy käydä.

Hyödynnetäänkö teillä jo uuden työn mahdollisuuksia? Ota yhteyttä – katsotaan yhdessä parhaat ratkaisut yrityksellesi.