Mobiililaajakaista on usein riittävä yrityksillekin

Esimerkiksi Kemi-Tornion ja Rovaniemen alueilla mobiiliverkko on niin hyvä, että langaton yritysverkko voi olla jopa parempi ratkaisu kuin kiinteä. Moni yritys ajattelee yhä, että yritysverkon pitää tulla kaapelia pitkin, vaikka moderni ja luotettava yritysverkko hoituu myös langattomana.

Mobiiliteknologialla toteutettu yritysverkko on joustava, helppo käyttää ja kevyt ottaa käyttöön. Nopeudeltaan mobiili-internet pärjää normaalikäytössä kiinteälle yhteydelle, vaikka huippunopeudet eivät välttämättä olekaan vielä yhtä korkeita.

Vikasietoisuus on mobiiliverkossa hyvä, sillä liikenteen voi ohjata useampaa eri kautta perille. Langattomaan ratkaisuun saa myös vastaavanlaiset tietoturvapalvelut kuin kiinteäänkin nettiliittymään.

Bisneksen kannalta kriittisimpiin järjestelmiin kiinteä yhteys puolestaan on edelleen varmempi ratkaisu, sillä mobiiliverkossa nopeus ja vasteaika saattaa vaihdella jonkin verran käyttäjämäärän mukaan.

Tavallinen käyttäjä ei vaihtelua huomaa, mutta vaikkapa raskaammassa pilvipalvelussa pienet heilahtelut alkavat jo kasautua. Toisaalta juuri kaikkein kriittisimmissä ratkaisuissa moni hyödyntää mobiililaajakaistaa varmistamaan kiinteää yhteyttä.

Lisäksi langaton yritysverkko on useimpiin tilanteisiin kustannustehokkaampi ratkaisu kuin kiinteä kuitu, sillä se ei vaadi yhtä isoja investointeja. Mobiilinetti on yleensä parempi vaihtoehto, jos kyseessä on pienempi yritys, ja käyttö on pääasiassa arkista netin käyttöä.

Verkkosivuiltamme saat lisätietoa Lapin alueen yritysverkkopalveluista ja langattomasta yritysinternetistä. Sieltä löytyy myös Lapin seudun yritysmyyntipäällikön yhteystiedot.

Avainsanat:

Lue lisää uudesta työstä

8/2022 DNA Business

Toimiva palaveri ei ole osallistujan paikasta kiinni – vinkit hybridityöskentelyyn

Koronapandemian aikana totuimme etätyöhön, ja vaikka se alussa oli monella tavalla hankalaa, toimivat käytänteet ja yhteiset säännöt löytyivät nopeasti.
8/2022 Lasse Salonen

Mitä yhteistä on kajakkipyörähdyksellä ja tietoturvalla? Toisto, toisto ja toisto

Etukäteen pahimman pelkääminen ei auta – oli kyse sitten kyberturvallisuudesta tai kaatumisesta kylmässä ja myrskyisessä vedessä.
7/2022 DNA Business

Datan käyttö räjähdysmäisessä kasvussa – näin se tulee muuttamaan arkeamme

Kestävä kehitys on yhä suuremmassa roolissa, kun ICT-yhtiöt rakentavat ekosysteemejään ja kehittävät huomisen teknologiaa.
7/2022 DNA Business

Vikasietoisuutta vai joustavuutta tien päälle? Tehokkailla yritysratkaisuilla yhteydet toimivat siellä missä sinäkin

Vikasietoisuutta vai joustavuutta? Kolme yritysliittymää vertailussa: räätälöi omannäköisesi sopimus.

Hyödynnetäänkö teillä jo uuden työn mahdollisuuksia? Ota yhteyttä – katsotaan yhdessä parhaat ratkaisut yrityksellesi.