Mitä ovat podcastit ja miksi niitä kuunnellaan juuri nyt?

Podcastit, eli netin kautta kuunneltavat äänitallenteet, ovat tällä hetkellä suositumpia kuin koskaan. Puheohjelmat ovat korvanneet musiikin kuuntelun lenkkipoluilla, kuntosalilla, joka-aamuisilla työmatkoilla sekä kotitöiden taustalla.

Podcastien tyylit vaihtelevat asiaohjelmista viihteeseen ja erilaisten ohjelmien valikoima laajenee jatkuvasti. Yritysten markkinoinnissa ne ovat kuitenkin melko uusi ilmiö, vaikka tilausta laadukkaalle suomenkieliselle äänisisällölle olisi aivan riittämiin.

Me DNA:lla kokeilemme mieluusti uusia sisällöntuotannon muotoja, koska sillä tavoinhan parhaiten selviää, millaisten juttujen parissa juuri meidän asiakkaamme viihtyvät. Juuri tästä ajatuksesta saikin alkunsa Uuden työn ääniä -niminen podcast-sarjamme, joka käsittelee työelämän muutoksia ja digitalisaation mukanaan tuomia mullistuksia.

Podcasteja voi kuunnella älypuhelimella tai tietokoneella, joten ne ovat helposti lähes kenen tahansa saatavilla.

Aluksi voi olla mukavinta kokeilla niiden kuuntelua selaimen kautta, ilman että mitään tarvitsee ladata tai minnekään täytyy rekisteröityä. Esimerkiksi Tulevaisuuden ammattilaiset -podcastit ovat kuunneltavissa kokonaisuudessaan nettisivuiltamme.

Innostuksen karttuessa suositun Soundcloud-mobiilisovelluksen lataaminen iOS- tai Android-puhelimelle saattaa osoittautua hyväksi ideaksi, sillä Soundcloudista voit etsiä lisää kiinnostavia podcasteja sekä merkata itsellesi suosikkijaksoja myöhempää kuuntelua varten. Lisäksi jaksot löytyvät Applen laitteiden Podcasts-sovelluksesta ja iTunesista. Kesän aikana Uuden työn äänet tulevat kuunneltaviksi myös Suplaan.

Jos et vielä ole tutustunut podcastien ihmeelliseen maailmaan, nyt on mainio hetki kokeilla rohkeasti uutta!
 

Tutustu Uuden työn ääniä -podcasteihin >

Avainsanat:

Digitalisaatio Vinkit Muuttuva työ

Lue lisää uudesta työstä

8/2022 DNA Business

Toimiva palaveri ei ole osallistujan paikasta kiinni – vinkit hybridityöskentelyyn

Koronapandemian aikana totuimme etätyöhön, ja vaikka se alussa oli monella tavalla hankalaa, toimivat käytänteet ja yhteiset säännöt löytyivät nopeasti.
8/2022 Lasse Salonen

Mitä yhteistä on kajakkipyörähdyksellä ja tietoturvalla? Toisto, toisto ja toisto

Etukäteen pahimman pelkääminen ei auta – oli kyse sitten kyberturvallisuudesta tai kaatumisesta kylmässä ja myrskyisessä vedessä.
7/2022 DNA Business

Datan käyttö räjähdysmäisessä kasvussa – näin se tulee muuttamaan arkeamme

Kestävä kehitys on yhä suuremmassa roolissa, kun ICT-yhtiöt rakentavat ekosysteemejään ja kehittävät huomisen teknologiaa.
7/2022 DNA Business

Vikasietoisuutta vai joustavuutta tien päälle? Tehokkailla yritysratkaisuilla yhteydet toimivat siellä missä sinäkin

Vikasietoisuutta vai joustavuutta? Kolme yritysliittymää vertailussa: räätälöi omannäköisesi sopimus.

Hyödynnetäänkö teillä jo uuden työn mahdollisuuksia? Ota yhteyttä – katsotaan yhdessä parhaat ratkaisut yrityksellesi.