Blogit

Millaisen liittymän yrittäjä tarvitsee?

Yrittäjän tärkein työkalu on omiin tarpeisiin passeli puhelin ja tietysti siinä oleva liittymä. Moni jo tietääkin, että vanhat laitteet voivat hidastaa työntekoa, mutta milloin viimeksi tarkistit liittymäsi ajantasaisuuden?

Sopivan liittymän valintaan vaikuttaa tietysti se, mihin ja missä sitä puhelinta käyttää. Jos kakkospuhelin on käytössä vain ajanvarauksessa, ei reipas mobiilidata tuo juuri lisähyötyä. Mutta jos puhelin toimii yrittäjän työparina, on liittymällä todellakin väliä.

Hidastaako liittymä työntekoa?

Liittymää valitessa on tosiaan hyvä pohtia missä sitä puhelinta käyttää. Jos matkustaa paljon ulkomailla, ei ole fiksua säästää EU-datassa, sillä liittymien hintaerot perusmaksuliittymän ja laajemman paketin välillä eivät ole enää kovin suuret. Useissa liittymissä on tätä nykyä rajaton datan käyttö Pohjolassa ja Baltiassa sekä EU-datapaketti, jolla voi surffailla riittoisasti myös muualla EU-alueella ilman lisämaksuja.

Liikkuvaa työtä tekevä ei välttämättä pääse aina tietoturvallisen wifi-verkon ääreen, jolloin voi joutua jakamaan puhelimen netin toiseen päätelaitteeseen. Moni tekee työnsä suoraan pilvipalveluun, kokoustaa videopalavereissa tai katsoo vinkkivideoita Youtubesta. Näitä kaikkia olisi jokseenkin tuskaista ellei jopa mahdotonta pyörittää vanhalla ja hitaalla netillä.

5G kohentaa myös 4G-verkkoa

Käytätkö puhelinta pääasiassa isojen kaupunkien keskustoissa? 5G-verkkoa rakennetaan koko ajan ja verkko kattaa pian Suomen suurimpien kaupunkien keskustat. Vaikkei puhelimesi 5G-verkkoa vielä tukisikaan, on verkon rakentamisesta hyötyä myös 4G:n käyttäjille, sillä 5G-verkko vahvistaa 4G:n kuuluvuutta.

Liittymän lisäksi on tietysti hyvä muistaa se, että vanhat puhelimet eivät tue 4G-yhteyksiä. Sovellukset ja sivustot ovat koko ajan raskaampia ja vaativat laitteelta enemmän muistia ja tehoa. Eli vaikka syöttäisit rakkaalle ponillesi markkinoiden parasta kauraa, ei siitä kasva ravihevosta.

Lataa täältä vielä pienyrittäjän digivinkit kiinteistönvälitysalalle, kauneudenhoitoalalle sekä rakennusalalle!

Avainsanat:

Liikkuva työ Yrittäjille Vinkit

Lue lisää uudesta työstä

3/2024 DNA Yrityksille

DNA:n vahvat pohjoismaiset hartiat takaavat sujuvat digipalvelut läpi Pohjolan

Artikkeli
3/2024 DNA Yrityksille

Katsaus kyberturvan nykytilaan – kyberresilienssin vahvistaminen on välttämätöntä

Artikkeli
3/2024 DNA Yrityksille

Valokuitu vai 5G FWA – tiedätkö nämä 5 asiaa kiinteästä 5G-yhteydestä?

Artikkeli
3/2024 DNA Yrityksille

Näin ennakoit kustannukset: hanki mobiililaitteet palveluna

Miltä näyttää teknologian vuosi 2024?

Uljaan uuden huomisen onnennumero on 14 – nimittäin niin monta nousevaa teknologiatrendiä esitellään DNA:n vuoden 2024 teknologiatrendiraportissa! Lue valppaasti, sillä monet näistä trendeistä tulevat jättämään jälkensä historiaan.

 

Pysy digitalisaation vauhdissa.

Tilaa DNA Yrityksille -uutiskirje sähköpostiisi!

Hyödynnetäänkö teillä jo uuden työn mahdollisuuksia? Ota yhteyttä – katsotaan yhdessä parhaat ratkaisut yrityksellesi.