Mikeva luottaa laatuun sosiaalipalveluissa

Sosiaalipalveluja tuottavalle Mikeva Oy:lle laatu on keskeinen kilpailuvaltti. Nopeasti kasvavalle yritykselle DNA:n tietoliikenneratkaisuilla on tärkeä merkitys.

Mikeva Oy on yksi Suomen suurimmista ja nopeimmin kasvavista yksityisen sosiaalipalvelualan yrityksistä. Yritys tuottaa asumis-, hoiva- ja kuntoutuspalveluja kunnille ja yksityisille asiakkaille jo yli sadassa toimipisteessä eri puolilla maata.

Yrityksen palvelukodeissa asuu ikääntyneitä, kehitysvammaisia, mielenterveys- ja päihdekuntoutujia sekä terapia- ja kuntoutusasiakkaita.

Mikevan IT-päällikkö Esa Elomaa sanoo, että toimivat tietoliikenneyhteydet ovat yrityksen toiminnan kivijalka.

”Meillä on paljon pieniä toimipisteitä eri puolilla maata. Tämä on iso haaste, sillä tietojärjestelmien on pelattava yhtä hyvin kaikissa paikoissa”, Elomaa toteaa.

DNA vastaa kokonaispalvelusta

Mikeva on ollut DNA Busineksen asiakas yli kymmenen vuoden ajan. Kokonaisasiakkuus sisältää muun muassa DNA:n mobiilipalvelut ja yritysverkkoratkaisun.

Elomaa sanoo, että tietoliikenneyhteyksien luotettavuus on sosiaalipalveluja tarjoavalle yritykselle elintärkeä asia.

”Yhteyksien on oltava erittäin toimintavarmoja, jos vaikkapa hoivakodissamme asuva vanhus painaa turvaranneketta ja tarvitsee hoitajan paikalle”, Elomaa havainnollistaa.

Elomaan mielestä DNA on yhteistyökumppani, joka osaa erottaa liiketoiminnan kannalta elintärkeät asiat vähemmän tärkeistä.

”Edellytämme myös kumppanilta nopeaa reagointia ja kykyä löytää luovia ratkaisua haasteellisissa tilanteissa. Esimerkiksi monet mielenterveysyksiköistämme sijaitsevat syrjäisissä paikoissa. Lankayhteydet eivät välttämättä onnistu, jolloin joudumme miettimään muita ratkaisuja.”

Elomaa arvostaa myös sitä, että DNA:lla on palveluvastaava, jonka kautta asiat hoituvat nopeasti.

Tietotekniikka laadun takeena

Valmisteilla olevan sosiaali- ja terveydenhoitoalan uudistuksen kantavia periaatteita on kansalaisten valinnanvapauden lisääminen palvelujen valinnassa.

”Palveluntarjoajalle tämä tarkoittaa sitä, että kilpailemme tulevaisuudessa entistä enemmän laadulla. Tässä tietotekniikalla on tärkeä roolinsa.”

Elomaan mukaan enää ei riitä, että tietoverkot ja -järjestelmät ovat kunnossa vain palvelujen hallinnoinnin järjestämiseksi. Myös toimipisteiden asukkailta tulee entistä enemmän toiveita, että tietoliikenneyhteydet ovat kunnossa.

”Esimerkiksi vanhukset ja heidän omaisensa haluavat pitää yhteyttä vaikkapa Skypen kautta, jos he asuvat eri paikkakunnilla. Mielenterveyskuntoutukseen tulevien nuorten ensimmäinen kysymys puolestaan on, millaiset ovat paikan laajakaistayhteydet.”

Näillä ratkaisuilla tehostimme asiakkaamme liiketoimintaa

Yhteydet ja verkottamispalvelut
Viestintäpalvelut
Tietoturvapalvelut

Avainsanat:

Referenssi Verkko Tietoliikenne Yhteydet Mobiili Tietoturva

Lue lisää uudesta työstä

Hyödynnetäänkö teillä jo uuden työn mahdollisuuksia? Ota yhteyttä – katsotaan yhdessä parhaat ratkaisut yrityksellesi.