Kymenlaakson yritykset ovat verkkoasioissa valveutuneita

Kymenlaaksolaiset yritykset ovat pitkään työskennelleet kiinteiden kupariyhteyksien varassa. Mobiiliteknologialla toteutettu langaton yritysinternet on kuitenkin viime vuosina noussut suosituksi vaihtoehdoksi kuparin rinnalle.

”Langattoman yritysinternetin saa käyttöön todella helposti. Se ei edellytä isoja investointeja, kuten vaikkapa valokuidun vetäminen oman firman tiloihin. Monet ottavat mobiilinetin ensin kokeiltavaksi ja sen seurauksena se jää vakituiseen käyttöön”, kertoo DNA:n Kymenlaakson myyntipäällikkö Pasi Arponen.

”Mobiiliteknologialla toteutetusta yritysverkosta on tullut oikea hittituote täällä. Se sopii kaiken kokoisille yrityksille ­– sekä liikkuvaan työhön että kiinteisiin toimipisteisiin”, jatkaa Mika Manner, joka Pasin tapaan työskentelee DNA:n Kymenlaakson myyntipäällikkönä.

Sekä Mika että Pasi ovat työskennelleet alalla jo yli 20 vuotta ja seuranneet tietoliikenteen kehitystä paraatipaikalta.

”Entistä parempi hinta, nopeampi yhteys ja helpompi käyttöönotto ovat aina kiinnostaneet asiakkaita – myös täällä yrityspuolella. Langattomassa yritysinternetissä toteutuvat nämä kaikki”, Mika Manner toteaa.

Satama- ja logistiikkatoiminnastaan tunnetulla Kymenlaakson alueella on vilkas liike-elämä. Paperiteollisuuden väheneminen on ravistellut työmarkkinoita, mutta toisaalta Googlen Haminaan avaama datakeskus on tuonut seudulle uutta bisnestä. Muovin vähentämiseen liittyvät trendit puolestaan ovat johtaneet siihen, että muovittomia pahvituotteita valmistava Kotkamillsin tehdas on päässyt nousemaan uudelle aallonharjalle.

”Alue kehittyy ja verkkoratkaisut tietysti sen mukana. Langattoman yritysinternetin seuraava kehitysaskel on 5G, jonka tarjoamista mahdollisuuksista tuleekin jo juteltua paikallisten yritysten kanssa asiakastapaamisissa ja pallokentän laidalla. DNA:lla on jo ennestään huippuhyvä mobiiliverkko Kymenlaakson seudulla. 5G:n myötä on varmaa, että se tulee olemaan jatkossa entistä parempi”, Pasi Arponen sanoo.

Nopeaa ja kustannustehokasta langatonta yritysverkkoa voi hyödyntää toimiston pysyvänä nettiratkaisuna. Lisäksi se sopii satunnaisiin tarpeisiin, kuten rakennustyömaille tai tapahtumiin. Monilla firmoilla se on myös varayhteytenä kiinteän verkon ohella.

”Tänä päivänä meidän asiakkaat alkavat olla jo sen verran valveutuneita, että osaavat itse kysyä langattoman yritysverkon perään. Aika ajoin pääsee kuitenkin vielä perustelemaan sitä, kuinka stabiilista ratkaisusta on kyse ja kuinka vaativissa tilanteissa mobiiliverkkoa nykyisin hyödynnetään. Suuret livetapahtumat ovat hyvä esimerkki niistä”, Mika Manner kertoo.

Verkkosivuiltamme saat lisätietoa Kymenlaakson alueen yritysverkkopalveluista ja langattomasta yritysinternetistä. Sieltä löytyvät myös Kymenlaakson seudun yritysmyyntipäälliköiden yhteystiedot.

Lue lisää uudesta työstä

11/2022 DNA Business

Miten metaversumiin pääsee, Marja Konttinen?

Metaversumiin pääsee helposti: siihen tarvitsee vain nettiyhteyden ja hyvän tietokoneen.
11/2022 DNA Business

Itse ja automaatiolla – yritykset haluavat vapautta valita miten ja milloin asiansa hoitavat

Yritysratkaisuilta odotetaan yhä enemmän yhtä sujuvaa käyttöä kuin kuluttajien verkkopalveluilta.
11/2022 DNA Business

ZTNA: Turvaa, tukea ja varmuutta – missä ja milloin vain

Työnantajan tavoitteena on tarjota toimivat digitaaliset työvälineet, mutta myös suojella yrityksen dataa.
11/2022 DNA Business

Vain paranoidit pärjäävät? Hybridityö vaatii tujumpaa tietoturvaa

Etätyöskentely on yleistynyt, mutta toimistollakin täytyy käydä.

Hyödynnetäänkö teillä jo uuden työn mahdollisuuksia? Ota yhteyttä – katsotaan yhdessä parhaat ratkaisut yrityksellesi.