Blogit

Koodarit kokoontuivat Ultrahackiin

Ultrahack-hackathon laittoi koodareiden aivonystyrät koville. Mutta mikä on hackathon?

Slushin oheistapahtuma Ultrahack keräsi kansainvälisen joukon koodareita kehittämään ratkaisuja yritysten haasteisiin. Myös DNA heitti heille pähkinän purtavaksi.

 

DNA:n Tiina Rytkönen kertoo mikä on Ultrahack-hackathon, ja mitä DNA tekee siellä.

Vallilan konepajalla Helsingissä järjestettiin Slush-tapahtuman ennakkona Ultrahack 2016, joka oli Euroopan suurimman hackathon-turnauksen finaali. Viikonlopun aikana yli 560 ohjelmistokehittäjää 29 maasta ratkoivat yritysten heille esittämiä haasteita.

Ultrahackin tavoitteena oli luoda uusia taloudellisia ja yhteiskunnallisia innovaatioita sekä tarjota ponnahduslauta tulevaisuuden kyvyille. Haasteita oli ratkomassa monipuolinen joukko taitavia koodareita: opiskelijatiimejä, startup-yrityksiä ja myös isoja yhtiöitä.

DNA:n haasteeseen innovatiivisia ideoita

DNA:n online-palvelujen osastopäällikkö Tiina Rytkönen luonnehtii Ultrahackin tunnelmaa innovatiiviseksi ja innostuneeksi.

”Halusimme mukaan, koska tapahtuman toimintamalli istuu hyvin DNA:n omiin arvoihin ja uudenlaiseen tapaan tehdä töitä ketterästi. Meininki oli hauskaa ja rentoa, mutta tiimit tekivät myös pitkää päivää haasteiden ratkaisemiseksi”, Rytkönen sanoo.

DNA:n esittämässä haasteessa tiimeiltä pyydettiin kehitysideoita DNA:n verkkosivuilla olevien peittokarttojen kehittämiseen.

”Peittokartat on aihealue, jossa voimme avata rajapintoja ulkopuolisille ohjelmistokehittäjille. Halusimme uusia ideoita, jotta voimme tarjota asiakkaillemme entistä selkeämpää näkyvyyttä palveluihin.”

Ultrahackin tiimit innovoivat muun muassa sijaintitietojen hyödyntämistä peittokartoissa. He miettivät myös keinoja kehittää palveluja kaksisuuntaisena kanavana, jossa asiakas voisi antaa DNA:lle tietoa vaikkapa nettiyhteyden nopeudesta tietyssä paikassa.

”Keskeinen tavoite on antaa asiakkaille entistä paremmin tietoa DNA:n mobiiliverkon kattavuudesta, olipa hän sitten ajamassa halki Suomen, lomailemassa kesämökillä tai laskettelemassa Lapissa”, Rytkönen toteaa.

Karttakehittäjä haluaa itsekin kisaan

DNA:n kumppani Ultrahackissa oli Karttakeskus, joka tarjosi tiimeille kuuluvuuskartat ja muut aineistot karttapalvelunsa kautta.

”Oli ilo olla järjestämässä tilaisuutta, jossa innovatiivisia ratkaisuja hakeneet tiimit heittäytyivät haasteeseen täysillä”, Karttakeskuksen palvelupäällikkö Tero Dubrovin sanoo.

Myös Dubrovin sai tilaisuudesta paljon uusia ideoita.

”Esimerkiksi karttojen personointia voisi kehittää niin, että kartan visuaalinen ilme olisi erilainen käyttäjän ja käyttötarkoituksen mukaan”, hän mainitsee.

Dubrovin innostui Ultrahackista niin, että hän saattaa olla tulevaisuudessa mukana turnauksessa myös kilpailijana.

”Viikonlopun aikana syntyi ajatus, että voisi itsekin tarttua koodarina johonkin haasteeseen ja kerätä sitä varten osaava tiimi kasaan.”

Helsingissä järjestetyn finaalin ohella Ultrahackissa järjestettiin vuoden aikana turnauksia seitsemässä maassa Pohjois- ja Keski-Euroopassa. Tapahtumaketju saa jatkoa, kun Ultrahack 2017 käynnistyy alkuvuodesta.

Avainsanat:

Digitalisaatio Verkko Innovaatio

Lue lisää uudesta työstä

Artikkeli
7/2024 DNA Yrityksille

Älä anna stressin ottaa ohjaksia – hyvinvointilääkärin vinkit työn ja vapaa-ajan tasapainoon

Artikkeli
7/2024 DNA Yrityksille

10+1 välttämätöntä vinkkiä yrityksen kyberresilienssin vahvistamiseksi

Artikkeli
7/2024 DNA Yrityksille

Miten teknologiayritys uudistuu palveluorganisaatioksi?

Artikkeli
7/2024 DNA Yrityksille

Terveydenhuoltokin hyötyy reunalaskennasta – parempaa hoitoa haja-asutusalueille

Miltä näyttää teknologian vuosi 2024?

Uljaan uuden huomisen onnennumero on 14 – nimittäin niin monta nousevaa teknologiatrendiä esitellään DNA:n vuoden 2024 teknologiatrendiraportissa! Lue valppaasti, sillä monet näistä trendeistä tulevat jättämään jälkensä historiaan.

 

Pysy digitalisaation vauhdissa.

Tilaa DNA Yrityksille -uutiskirje sähköpostiisi!

Hyödynnetäänkö teillä jo uuden työn mahdollisuuksia? Ota yhteyttä – katsotaan yhdessä parhaat ratkaisut yrityksellesi.