Blogit

Ketterät yhteydet auttavat Woltia kiidättämään ruoat kotioville

Harva teknologiayritys saa veden herahtamaan kielelle niin kuin Wolt. Yritys toimii tällä hetkellä jo yli 20 maassa ja kuljettaa ruokaa kymmenelle miljoonalle käyttäjälle. Jotta nälkäiset tilaajat saavat ruokansa, on yhteyksien toimittava moitteettomasti. Se onnistuu DNA:n yritysinternetin, mobiililiittymien ja liikkuvan laajakaistan avulla.

Helsingissä syntyneen yrityksen lähettikumppanit ovat kuljettaneet ravintolaruokaa suomalaisten kotioville jo vuodesta 2014. Hurjan kasvun johdosta Woltin palveluista nauttivat nykyisin ihmiset jo 23 maassa ja yli 120 kaupungissa. Suursuosio häämötti kuitenkin vielä edessäpäin, kun Wolt otti vuonna 2015 yhteyttä DNA:han saadakseen laajakaistayhteyden vanhalle Itämerenkadun toimistolleen. Vuosien mittaan yhteistyö DNA:n kanssa on syventynyt, mutta ketteryys on säilynyt.

”Muistan, kun meidän piti saada nopeasti mokkuloita tai liikkuvalaajakaistamodeemeita DNA:lta. Aloin selvitellä asiaa, ja viisi minuuttia myöhemmin minulla oli vastaus yhteyshenkilöltämme Aleksilta”, kertoo Woltin IT Lead Tuomas Arvo.

Woltille toimivat yhteydet ovat tärkeitä, sillä kaikki ruoan tilauksesta sen toimitukseen tapahtuu digitaalisesti: nälkäinen asiakas tekee ruokatilauksensa sovelluksessa, ravintola vastaanottaa sen tabletilleen, ja lähetti saa tiedon kuljetuskeikasta omalle älylaitteelleen.

”Toimitusketju vaatii kolme erilaista sovellusta sekä serveripään keksinnön, joka sitoo palaset yhteen ja pitää huolen, että kaikki toimii niin kuin kuuluu”, kertoo Arvo.

Tänä päivänä Woltilla on käytössään niin DNA:n yritysinternet, mobiililiittymät kuin liikkuva laajakaista. Arvon mukaan kaikkien suomalaisten Woltia käyttävien ravintoloiden tabletit on kytketty DNA:n nettiin. Tulevaisuus voi tuoda tullessaan myös uusia yhteistyökuvioita.

”Olemme vielä nuori firma, ja meille saattaa tulla yhtäkkiä uusia ideoita tai tarpeita. Oli kyseessä sitten iso tai pieni kysymys, DNA:lta saa nopeasti vastauksia. Sitä se ketteryys on”, kiteyttää Arvo.
 

Avainsanat:

Referenssi Verkko Mobiili Liittymät Liikkuva laajakaista

Lue lisää uudesta työstä

Artikkeli
3/2024 DNA Yrityksille

Näin ennakoit kustannukset: hanki mobiililaitteet palveluna

Artikkeli
5G tuo rajattomasti nopeaa dataa vaativaan työhön
3/2024 DNA Yrityksille

5G tuo rajattomasti nopeaa dataa vaativaan työhön

Artikkeli
3/2024 DNA Yrityksille

Telenor korosti Pohjoismaisen yhteistyön merkitystä Mobile World Congress -tapahtumassa

Blogi
3/2024 Assi Oikari

Helikopteridronet, turvallisuus ja hiilijalanjälki: mobiilialan kansainvälinen kohtaaminen kertoo, mitkä teknologian alueet ovat kuumia juuri nyt

Miltä näyttää teknologian vuosi 2024?

Uljaan uuden huomisen onnennumero on 14 – nimittäin niin monta nousevaa teknologiatrendiä esitellään DNA:n vuoden 2024 teknologiatrendiraportissa! Lue valppaasti, sillä monet näistä trendeistä tulevat jättämään jälkensä historiaan.

 

Pysy digitalisaation vauhdissa.

Tilaa DNA Yrityksille -uutiskirje sähköpostiisi!

Hyödynnetäänkö teillä jo uuden työn mahdollisuuksia? Ota yhteyttä – katsotaan yhdessä parhaat ratkaisut yrityksellesi.