Kattava konttoriverkko on valttia digiaikanakin

Digitaalisten palveluiden lisääntyminen ei poista henkilökohtaisen palvelun merkitystä: toimivat tietoliikenneratkaisut varmistavat palvelun pelaamisen myös koko Suomen kattavassa konttoriverkostossa.

Vaikka vakuutusasioiden hoito on siirtymässä nettiin, on koko maan kattava konttoriverkosto jatkossakin LähiTapiolan kilpailuvaltti. DNA tarjoaa toimipisteisiin luotettavat yritysverkkopalvelut.

LähiTapiola on Suomessa yksityishenkilöiden, yritysten ja yhteisöjen digitaalisten vakuutuspalvelujen edelläkävijä. Yhtiö nappasikin jälleen vakuutusalan ykkössijan Suomen Digimenestyjät 2017 -tutkimuksessa, joka seuraa yritysten digitaalisen osaamisen kehittymistä.

LähiTapiola on 1,6 miljoonan asiakkaan omistama yhtiöryhmä, jonka toiminta rakentuu 20 alueyhtiön pohjalle. Konttoriverkon valtakunnallinen kattavuus Hangosta Ivaloon on sille digiaikanakin keskeinen kilpailuvaltti.

”Kaikki vakuutuksiin liittyvä tieto on digitaalisessa muodossa. Siksi luotettavat ja toimintavarmat tietoliikenneyhteydet toimipisteiden välillä ovat koko liiketoiminnan ehdoton edellytys”, LähiTapiola Palveluyhtiön palvelupäällikkö Kimmo Kuitunen sanoo.

Langaton varayhteys lisää toimintavarmuutta

DNA Business on vastannut pitkään LähiTapiolan yritysverkosta, joka yhdistää yhtiöryhmän runsaat 300 toimipistettä yhdeksi verkoksi. Näin lähiverkon palvelut ovat käytettävissä tietoturvallisesti kaikissa konttoreissa. Kuitusen mukaan valtakunnalliselle toimijalle on tärkeää, että yhteistyökumppani pystyy tarjoamaan korkeatasoista palvelua kaikkialla Suomessa.

”DNA on parantanut koko ajan oman verkkonsa kattavuutta ja laatua. Se on meidän kannaltamme hieno asia”, Kuitunen sanoo.

Tämän vuoden aikana DNA rakentaa LähiTapiolan yritysverkon liittymiin varmentavat mobiilidatayhteydet.

”Jokainen toimipiste saa näin 4G-teknologiaan perustuvan varayhteyden. Se kytkeytyy automaattisesti päälle, jos kiinteä yhteys jostakin syystä katkeaa.”

Mobiilidatayhteydet lisäävät omalta osaltaan yritysverkon valmiuksia vastata liiketoiminnan kehitystarpeisiin ja kasvuun.

”Esimerkiksi uuden toimipisteen avaaminen on mahdollista, vaikka kiinteän yhteyden rakentaminen jostakin syystä viivästyisi”, Kuitunen havainnollistaa.

Hyvä kumppani reagoi nopeasti

Kuitusen mielestä yhteistyökumppanin on pystyttävä tarjoamaan käytettävyydeltään korkeatasoiset tietoliikennepalvelut. Hyvä kumppani myös ymmärtää asiakkaan liiketoiminnan muuttuvia tarpeita.

”DNA Busineksen asiakassuhdepäällikkö on helppo tavoittaa, ja asiat hoituvat nopeasti. Yhteistyön sujuminen edellyttää myös hyvää henkilökemiaa. DNA:laisten kanssa on mukava tehdä töitä.”

Kuitusen mielestä sujuvaan palveluun kuuluvat myös selkeät laskutuskäytännöt.

”Tässä DNA on valovuoden kilpailijoitaan edellä. Laskut ovat selkeät ja tiedot kohdillaan. Niistä ei tarvitse reklamoida tai tuhlata aikaa jälkiselvittelyihin.”

LähiTapiolan liiketoiminta kehittyy jatkuvasti. Kuitusen mielestä nopeus on valttia uusien digitaalisten palvelujen rakentamisessa.

”Kilpailu kovenee. Enää ei ole aikaa rakentaa vuosikausia järjestelmiä, vaan idea uudesta palvelusta tulee saada nopeasti toimintakuntoon.”

Monen muun yrityksen tavoin LähiTapiolakin hyödyntää palveluvalikoiman kehittämisessä yhä enenevässä määrin pilvipalveluja.

”Näin pystymme vastaamaan joustavasti liiketoiminnan koko ajan muuttuviin tarpeisiin”, Kuitunen summaa.

Avainsanat:

Digitalisaatio Verkko 4G
 

Lue lisää uudesta työstä

6/2022 Jaana-Liisa Malin

Palveluntarjoaja vai aito kumppani? Yritysten väliset suhteet vaativat työtä, mutta palkitsevat onnistuessaan

Yritysten välinen vuorovaikutus on vahvaa suhdetoimintaa – omine ylä- ja alamäkineen.
Kalastelu ja heikot kotipalomuurit nakertavat nyt tietoturvaa.
6/2022 DNA Business

Kalastelu ja heikot kotipalomuurit nakertavat nyt tietoturvaa

Kyberrikolliset manipuloivat vastaanottajaa mielellään pelolla.
6/2022 DNA Business

Kuinka helpottaa asiakaspalvelijan arkea, kun viestitulvaan tahtoo hukkua? DNA:n ratkaisu on Genesys

Genesys-pilvipalvelu helpottaa asiakaspalvelijoiden arkea, tehostaa työskentelyä ja helpottaa tasalaatuisen monikanavaisen asiakaspalvelun toteuttamista. Yhteydenottoihin vastaaminen onnistuu yhdessä kanavassa eikä asiakaspalvelu ole enää ohjelmien välillä poukkoilua.
6/2022 DNA Business

Kesällä voi taas keskittyä – mitä kaikkea johtajan tulisi tietää tekkimaailman menosta?

Johtajat ovat taas saaneet paahtaa täysillä koko kevään ja lähestyvä kesäloma lupailee hetken helpotusta.

Hyödynnetäänkö teillä jo uuden työn mahdollisuuksia? Ota yhteyttä – katsotaan yhdessä parhaat ratkaisut yrityksellesi.