Blogit

IoT Nordic – missä suomalaiset caset?

Huhtikuun alussa pidetty IoT Nordic -tapahtuma on löytänyt paikkansa ICT-alan asiantuntijoiden kalentereista. Se kattaa hyvin laajan kentän eri aihealueista, jotka puhuttavat digitalisaation arjessa, kuten IoT-ratkaisut, big data ja sen analysointi, robotiikka.

Tapahtumassa käsiteltiin IoT:ta hyvin eri kanteilta, kuten myös datan analysointia ja robotiikkaa.  Konkreettisemmasta päästä lavalla nähtiin livenä social robot Furhat ja virtuaalisesti kokonainen paperikone.

Jäin kuitenkin miettimään, että kovin vähän IoT-markkina on liikkunut vuoden aikana.

Suomalaisia konkreettisia case-esimerkkejä puuttui edelleen puheenvuoroista. IoT:tä hyödynnetään jo monin tavoin, joten toivon mukaan jatkossa näemme lisää kiinnostavia toteutuksia.

Esittelimme IoT Nordicissa asiakkaamme Enermixin palvelua, joka tarjoaa kiinteistöille hallintajärjestelmiä. Se on mielestäni erittäin hyvä ja konkreettinen esimerkki käytännön tekemisestä. Enermixin Talotohtori -palvelukokonaisuus yhdistää useita eri toimijoita yhdeksi palvelualustaksi. Yksinkertaista ja tehokasta.

Lisäksi tapahtumassa oli mukana muita asiakkaitamme kuten Econet ja Driveco, jotka omilla palveluillaan vievät suomalaista IoT-osaamista maailmalle vedenkulutuksen ja autoteollisuuden saralla. Upeita esimerkkejä suomalaisesta huippuosaamisesta!

DNA:n analytiikan vetäjä Jarno Kartela esitteli IoT-Nordicissa Solitan kanssa tehdyn casen siitä, kuinka tekoälyä hyödynnetään DNA:n palveluissa. Puheessaan Jarno sanoi hyvin, että tärkeintä on saada homma tehtyä. ”Get s*it done”.

Tuo pätee mielestäni oikein hyvin IoT:hen: Nyt on puhuttu ja konseptoitu ihan tarpeeksi, on aika tehdä asioita.

DNA:n roolina on auttaa asiakkaitaan kasvattamaan liiketoimintaansa uusille alueilla ja tuottaa verkkopalveluita, jotka mahdollistavat uudet palvelut. Tästä IoT Business Managerimme Tapio Haantie puhuikin tilaisuudessa. Hän kertoi muun muassa uusimmasta verkkoteknologiasta,  Narrow Band IoT:stä (NB-IoT), jonka avulla on mahdollista tarjota vähän dataa lähettäviä yhteyksiä sellaisiin kohteisiin, joissa aiemmin ei ollut kuuluvuutta. Se muuttaa massiivisen IoT:n verkkoa merkittävästi, kun voidaan tarjota yhteyksiä, jotka kuluttavat vähemmän virtaa ja moduulien hinta laskee.

Avainsanat:

IoT

Lue lisää uudesta työstä

3/2024 DNA Yrityksille

DNA:n vahvat pohjoismaiset hartiat takaavat sujuvat digipalvelut läpi Pohjolan

Artikkeli
3/2024 DNA Yrityksille

Katsaus kyberturvan nykytilaan – kyberresilienssin vahvistaminen on välttämätöntä

Artikkeli
3/2024 DNA Yrityksille

Valokuitu vai 5G FWA – tiedätkö nämä 5 asiaa kiinteästä 5G-yhteydestä?

Artikkeli
3/2024 DNA Yrityksille

Näin ennakoit kustannukset: hanki mobiililaitteet palveluna

Miltä näyttää teknologian vuosi 2024?

Uljaan uuden huomisen onnennumero on 14 – nimittäin niin monta nousevaa teknologiatrendiä esitellään DNA:n vuoden 2024 teknologiatrendiraportissa! Lue valppaasti, sillä monet näistä trendeistä tulevat jättämään jälkensä historiaan.

 

Pysy digitalisaation vauhdissa.

Tilaa DNA Yrityksille -uutiskirje sähköpostiisi!

Hyödynnetäänkö teillä jo uuden työn mahdollisuuksia? Ota yhteyttä – katsotaan yhdessä parhaat ratkaisut yrityksellesi.