Espoon kaupunki - DNA:n yhteydet vauhdittavat Espoon koulujen digiloikkaa

Espoon kouluissa otetaan vauhdilla käyttöön uusia sähköisiä opetusmenetelmiä. Digiloikan mahdollistavat DNA Busineksen tarjoamat tietoliikenneyhteydet.

Espoo kuuluu Suomessa edelläkävijöihin sähköisten oppimisympäristöjen hyödyntämisessä.
Espoon kaupungin asiakkuuspäällikkö Mika King sanoo, että taustalla on pitkäjänteinen työ koulujen tietoteknisen ympäristön uudistamiseksi.

”Työ koskee niin verkkoja, päätelaitteita kuin sähköisiä työvälineitäkin”, King luettelee.*

Kingin mukaan kaikki lähtee toimivista tietoliikenneyhteyksistä. Kaikkiin Espoon kouluihin on rakennettu nopeat internet-yhteydet ja langaton verkko, johon niin oppilaat kuin henkilökuntakin pääsevät omilla tai koulun tarjoamilla laitteilla.

DNA Business on Espoon kaupungin pitkäaikainen kumppani puhe- ja tietoliikennepalvelujen tuottajana. Yhtiö on vastannut tietoliikenneyhteyksien toteutuksesta ja ylläpidosta. Pakettiin kuuluvat myös toimipisteiden tietoliikenneyhteydet sekä langattomien verkkojen suunnittelu ja toteutus.

Espoon kaupungin ICT-asiantuntija Mikko Ovalo sanoo, että hyvä yhteistyökumppani ymmärtää aidosti myös kenttätasolla, miten langaton verkko suunnitellaan ja mitoitetaan oikein.

”DNA on toteuttanut langattomat verkot niin, että voimme luottaa niiden kapasiteettiin. ” En ole koskaan saanut DNA:lta huonoa langattoman verkon suunnitelmaa hyväksyttäväksi.”, Ovalo sanoo.

Pulpetissa pänttääminen jää historiaan

Mika Kingin mukaan koulujen digitalisoinnissa painopiste on pilvipalveluissa. Espoo on muun muassa päättänyt ottaa käyttöön Googlen ja Microsoftin opetuksen pilvipalvelut.

”Pilvipalvelujen hyödyntämisessä otetaan nyt isoja askelia. Niistä tulee osa opetusta ja koulujen päivittäistä arkea.”

Pilvipalvelujen eduksi King laskee sen, että ne voidaan skaalata nopeasti tarpeiden mukaan. Myös joustavuus on tärkeää.

”Oppilaat ja opettajat voivat käyttää palveluja millä päätelaitteella tahansa kouluympäristön ulkopuolellakin, vaikkapa kotona tai lomamatkalla.”

Näillä ratkaisuilla kehitimme asiakkaamme liiketoimintaa

Yhteydet ja verkottamispalvelut
Tietoturvapalvelut

Avainsanat:

Referenssi Verkko Yhteydet Tietoturva
 

Lue lisää uudesta työstä

Hyödynnetäänkö teillä jo uuden työn mahdollisuuksia? Ota yhteyttä – katsotaan yhdessä parhaat ratkaisut yrityksellesi.