Blogit

DNA/Telenor ja Fortinet toimittavat Secure Client ZTNA -palveluita pohjoismaisille asiakkaille

Suomen ja Pohjois-Euroopan johtava teknologia- ja tietoliikennetoimittaja DNA, joka on osa Telenor Groupia (TELNY), ja maailmanlaajuinen kyberturvallisuusjohtaja, verkkojen ja tietoturvallisuuden yhtenemistä edistävä Fortinet, ilmoittivat tänään laajentaneensa sopimustaan DNA:n Fortinet Universal ZTNA:aan perustuvan Secure Client ZTNA:n toimituksista. Palvelu laajentaa olemassa olevia turvallisia SD-WAN (software-defined wide-area network) -palveluita vahvistamalla myös turvallisuutta ja verkkoja yhdentäviä nollaluottamukseen perustuvia zero trust -arkkitehtuureja eli luomalla edistyneempään tietoturva-arkkitehtuuriin perustuvaa arvoa. 

Työntekijöiden käyttäessä sovelluksia useista eri laitteista ja sijanneista, perinteistä verkkorajaa ei voida enää pitää luotettavana luottamuksen määrittäjänä. Zero trust on syntynyt palvelemaan näitä kasvavia ja kehittyviä tarpeita turvallisemman työympäristön rakentamiseksi riippumatta siitä, tehdäänkö työtä toimipaikalla vai etänä. Zero trust perustuu ajatukseen, että kehenkään tai mihinkään ei voi luottaa ehdottomasti. Zero trust -strategian käyttöönotto on johtanut nollaluottamukseen perustuvan ja sovellusten käytön hallintaa auttavan verkkoyhteyden (ZTNA) suosioon. Käyttäjiä ja laitteita valvotaan ja varmennetaan ennen jokaista sovellusistuntoa, jotta mahdolliset tietoturvaloukkaukset on mahdollista havaita. 

DNA:n Secure Client ZTNA -palvelu mahdollistaa zero trust -arkkitehtuurin mukaisen vähimpien oikeuksien periaatteen. Palvelu tarjoaa suojatun etäyhteyden sovellusten käyttämiseen ja tietoihin auttaen yrityksiä suojautumaan mahdollisilta uhilta. Palvelun avulla DNA/Telenor Nordics voi tuottaa asiakkaillensa zero trust -ominaisuuksia hyödyntämällä Fortinet Universal ZTNA:ta, joka yksinkertaistaa siirtymistä virtuaalisista yksityisverkoista (VPN) ZTNA:han hallitusti ja huolellisesti. Tämän sujuvan ja saumattoman siirtymisen ansiosta asiakkaat voivat siirtää sovellukset ZTNA:n suojauksen piiriin vähitellen, yksi sovellus kerrallaan. Secure Client ZTNA -palvelu on osa Secure Site -tuoteperhettä. Siihen sisältyvät laitteisto, ohjelmisto, lisenssit, asiantuntemus ja ylläpito kuukausilaskutuksella. 

”Yhteistyön kantavana voimana on halu vastata digitaalisen työympäristön alati muuttuviin haasteisiin. Näiden joustavien ja helposti käyttöönotettavien tietoturvaratkaisujen avulla asiakkaamme voivat varmistaa työntekijöilleen sujuvan ja turvallisen työympäristön sekä työpaikalla että etätyössä. Telenor-konserni investoi juuri nyt voimakkaasti turvallisen yleispohjoismaisen Telenor Nordicin verkkoportfolion kehittämiseen skaalaamalla johtavia maakohtaisia kyvykkyyksiään yhteispohjoismaiselle tasolle. Osana tavoitetta on palvella pohjoismaisia asiakkaita entistä paremmin Telenorin Beyond Connectivity strategian hengessä”, sanoo DNA:n business manager Juho Saarinen.  

”DNA:sta on tullut Fortinet Expert -tason kumppani osana Engage Partner -MSSP-ohjelmaamme. DNA on kehittänyt yhtenäistettyyn FortiClient-asiakassovellukseemme perustuvia Fortinet-ratkaisuja hyödyntäen kattavia kyberturvallisuuden palveluratkaisuja, kuten Fortinet Universal ZTNA:a, joilla asiakkaat suojataan mahdollisilta kyberuhilta samalla ennakoiden tulevia riskejä ja varmistaen liiketoiminnan jatkuvuuden”, sanoo Fortinetin Vice Precident Bjarne Lauritzen.  

Tietoja Fortinetista 

Fortinet on kyberturvallisuuden kehityksen sekä verkon ja tietoturvan integroitumista ajava voima. Tehtävämme on suojata ihmiset, laitteet ja tiedot kaikkialla. Nykyään toimitamme suurimmalla integroidulla, yli 50 yritystason tuotteen valikoimalla kyberturvallisuutta kaikkialle, missä sitä tarvitaan. Reilusti yli puoli miljoonaa asiakasta luottaa Fortinetin ratkaisuihin, jotka ovat alan käytetyimpiä, patentoiduimpia ja vahvistetuimpia. Eräs alan suurimmista ja laajimmista koulutusohjelmista, Fortinet Training Institute, on omistautunut tuomaan kyberturvallisuuskoulutuksen ja uudet uramahdollisuudet kaikkien saataville. Fortinetin eliittitason uhkatiedustelu- ja tutkimusorganisaatio FortiGuard Labs kehittää ja hyödyntää huippuluokan koneoppimis- ja tekoälyteknologioita tarjotakseen asiakkailleen oikea-aikaista ja aina huippuluokan suojausta ja toimintakelpoista uhkatietoa. Lue lisää osoitteessa fortinet.com, Fortinet-blogista ja FortiGuard Labsista

 

Tietoa DNA:sta – osa Telenoria 

DNA on ketterä osa Telenor-konsernia (TELNY) ja yksi Suomen johtavista tietoliikenneyhtiöistä. Telenor-konserni tarjoaa televiestintä-, data- ja mediaviestintäpalveluja, omistaa sekä kiinteitä että matkaviestinverkkoja kaikissa Pohjoismaissa ja on vakiintunut toimija nopeasti kasvavilla kehittyvillä markkinoilla. DNA on tunnettu Suomen markkinoiden kattavimpien ja saumattomimpien Secure SD-WAN -palveluratkaisujen toimittajana. Uusien toimintatapojen edelläkävijänä DNA/Telenor inspiroituu digitalisaatiosta ja haluaa toteuttaa potentiaalinsa yhdessä asiakkaiden kanssa.  

Avainsanat:

Digitalisaatio Muuttuva työ Tietoturva Kyberturvallisuus Etätyö

Lue lisää uudesta työstä

Artikkeli
7/2024 DNA Yrityksille

Älä anna stressin ottaa ohjaksia – hyvinvointilääkärin vinkit työn ja vapaa-ajan tasapainoon

Artikkeli
7/2024 DNA Yrityksille

10+1 välttämätöntä vinkkiä yrityksen kyberresilienssin vahvistamiseksi

Artikkeli
7/2024 DNA Yrityksille

Miten teknologiayritys uudistuu palveluorganisaatioksi?

Artikkeli
7/2024 DNA Yrityksille

Terveydenhuoltokin hyötyy reunalaskennasta – parempaa hoitoa haja-asutusalueille

Miltä näyttää teknologian vuosi 2024?

Uljaan uuden huomisen onnennumero on 14 – nimittäin niin monta nousevaa teknologiatrendiä esitellään DNA:n vuoden 2024 teknologiatrendiraportissa! Lue valppaasti, sillä monet näistä trendeistä tulevat jättämään jälkensä historiaan.

 

Pysy digitalisaation vauhdissa.

Tilaa DNA Yrityksille -uutiskirje sähköpostiisi!

Hyödynnetäänkö teillä jo uuden työn mahdollisuuksia? Ota yhteyttä – katsotaan yhdessä parhaat ratkaisut yrityksellesi.