Blogit

Digipuheetko tyhjiä puheita?

Mikä estää pieniä ja keskisuuria yrityksiä viemästä teollisen internetin ratkaisuja käytäntöön? DNA kokosi #iotnextlevel-kilpailun osallistujat ja ratkaisijat sekä globaalin IoT World Alliancen edustajat saman katon alle pohtimaan asiaa. 

IoT World Alliancen puheenjohtajan ja hollantilaisen teleoperaattori KPN:n IoT-päälliköllä Mark van den Bergillä on selvä näkemys pk-yritysten haasteista: digitalisaatiota ei nähdä konkreettisten ongelmien ratkaisijana vaan hieman tyhjänä digipuheena, josta on vaikea saada kiinni.
 
”Usein käytetty esimerkki IoT-ratkaisusta on verkkoon liitettävä jääkaappi, mutta hankkiiko kukaan sellaista oikeasti kotiinsa? Ei, koska se ei ratkaise mitään todellista ongelmaa. Tämän takia DNA:n #iotnextlevel-haaste on mahtava idea: haetaan ratkaisuja aitojen pk-yritysten ja heidän asiakkaidensa aitoihin ongelmiin.”
 
DNA:n yritysmarkkinoinnin johtaja Paula Miettinen näkee syitä myös toimintatapojen vanhakantaisuudessa. 
 
”Vanha tapa on hakea vain yksi kumppani, tai yrittää tehdä kaikki itse. Tämä ei toimi enää teollisen internetin ratkaisuissa, vaan nykyään pitää hakea parhaita tekijöitä koko kumppaniekosysteemistä. Hyvä esimerkki tästä on #iotnextlevel-kisan Snellman Pro, joka on ottanut asiakkaansa heti alusta asti mukaan antamaan oman näkemyksensä.”


Verkostojen luominen tärkeää

Van den Bergin KPN:llä verkosto tuodaan konkreettisesti yritysten ulottuville yhtiön IoT Akatemiassa. Siellä pienet ja keskisuuret yritykset istutetaan samaan pöytään digiratkaisuiden asiantuntijoiden kanssa. Tavoitteena on luoda nopeasti minimun viable product, jota yritykset voivat testata heti käytännössä. Van den Bergin mukaan monet yritykset tajuavatkin todelliset haasteensa vasta workshopeissa joutuessaan miettimään yhtiönsä tilannetta uudesta näkökulmasta.
 
”Jos toistaa samaa kuin aina ennen, myös tulokset ovat samoja kuin aina ennen. Meidän tapamme on pyytää yrityksiä miettimään akatemiassa, mitä muutoksia ja ratkaisuja voitaisiin tehdä uudella tavalla IoT:n kautta.” 

#iotnextlevel-hankkeen tapaista yhteistyötä tehdään myös Euroopan ulkopuolella. Chris Kyritsis, australialaisen Telstran IoT-tuotepäällikkö ja IoT World Alliancen johtajiston jäsen kertoo kokemuksistaan.

”Me Telstralla teemme vastaavia projekteja yliopisto-opiskelijoiden kanssa, ja tulokset ovat usein hämmentävän hyviä. DNA:n #iotnextlevel kuulostaa mahtavalta hankkeelta, joka varmasti lisää IoT-tietoisuutta koko Suomessa, ja tuo todellisia ratkaisuja asiakkaille.”
 
Kanadalaisen Rogers-teleyhtiön IoT-kumppanuusjohtaja ja IoT World Alliancen hallituksen puheenjohtaja Randy Bryson puolestaan pitää DNA:n haastekisan startup-hengestä.
 
”#iotnextlevel-kisassa ratkaisijayritykset eivät ole niitä kaikkien tuntemia kansainvälisiä konsulttiyhtiöitä, vaan monet ideat ja luovat ratkaisut tulevat startupeilta. Huomioni kiinnittyi erityisesti siihen, miten DNA:n tuella nämä pienet yritykset voivat ratkaisuillaan auttaa kaikenkokoisia yhtiöitä ideoimaan uusia ratkaisuja.” 

Lue lisää #iotnextlevel-kisasta osoiteesta dna.fi/iotnextlevel.

Avainsanat:

Digitalisaatio IoT

Lue lisää uudesta työstä

Artikkeli
3/2024 DNA Yrityksille

Näin ennakoit kustannukset: hanki mobiililaitteet palveluna

Artikkeli
5G tuo rajattomasti nopeaa dataa vaativaan työhön
3/2024 DNA Yrityksille

5G tuo rajattomasti nopeaa dataa vaativaan työhön

Artikkeli
3/2024 DNA Yrityksille

Telenor korosti Pohjoismaisen yhteistyön merkitystä Mobile World Congress -tapahtumassa

Blogi
3/2024 Assi Oikari

Helikopteridronet, turvallisuus ja hiilijalanjälki: mobiilialan kansainvälinen kohtaaminen kertoo, mitkä teknologian alueet ovat kuumia juuri nyt

Miltä näyttää teknologian vuosi 2024?

Uljaan uuden huomisen onnennumero on 14 – nimittäin niin monta nousevaa teknologiatrendiä esitellään DNA:n vuoden 2024 teknologiatrendiraportissa! Lue valppaasti, sillä monet näistä trendeistä tulevat jättämään jälkensä historiaan.

 

Pysy digitalisaation vauhdissa.

Tilaa DNA Yrityksille -uutiskirje sähköpostiisi!

Hyödynnetäänkö teillä jo uuden työn mahdollisuuksia? Ota yhteyttä – katsotaan yhdessä parhaat ratkaisut yrityksellesi.