5 digitaitoa, joilla teet vaikutuksen pomoosi

Uusia työkaluja ja järjestelmiä ilmestyy työyhteisöihin oikealta ja vasemmalta. Samaan aikaan IT-prosesseja kehitetään, somekanavissa pitäisi rakentaa uskottavaa henkilöbrändiä ja johtoporras odottaa entistä laajempia raportteja tehdyistä toimenpiteistä.

Ei ihme, jos teknologian kehitys huimaa ajoittain istumatyön sankarin päätä!

Jos sinä haluat tänä vuonna kehittää atk-osaamistasi, vedä syvään henkeä ja sisäistä nämä viisi hyödyllistä digitaitoa:

 1. Käytä viestintätyökaluja viisaasti

  On olemassa nopeita ja hitaita asioita, ja vastaavasti erilaisia viestintäkanavia niiden hoitamiseen. Pikaista vastausta vaativat täsmäkysymykset on helppo heittää Slackiin tai muuhun reaaliaikaiseen keskusteluryhmään, kun taas pidempää pureskelua edellyttäville asioille voi antaa aikaa sähköpostin välityksellä. Vältäthän kuitenkin Reply all -toimintoa viimeiseen asti!

 2. Turvaudu analytiikkaan

  Palavereissa on helpompi päteä, kun perusteet ovat kunnossa, joten panosta viimeistään nyt analytiikan suvereeniin hallintaan. Rakastu Excelin Pivot-taulukoihin, perehdy Google Analyticsin saloihin tai hyödynnä somen analytiikkatyökalujen, kuten Rival IQ:n, ilmaisia kokeiluviikkoja.

 3. Käytä meemejä ja giffejä – oikein

  Työelämässä ei tarvitse jatkuvasti hassutella, mutta sopivissa tilanteissa kevyempi sisältö luo hyvää mieltä ja parantaa mainettasi hauskana internetnatiivina tyyppinä. Insinööritoimiston uutta työntekijää voi juhlia somessa vaikkapa hyväntuulisella giffillä tai ”welcome to the crew”-meemillä.

 4. Hyödynnä botteja työssäsi

  Botit ovat nyt hot. Virtuaalisten apulaisten käyttöönotto on helppoa ja hyötyjä piisaa. Tutustu vaihtoehtoihin ja kokeile rohkeasti! Jos oikein innostut, netistä löytyy myös yksinkertaisia skriptejä, joiden avulla voit rakentaa itsellesi ikioman botin.

 5. Ole utelias!

  Uteliaisuus lienee se tärkein digitaito. Uusista asioista kiinnostuminen ja valmius oppia tekevät vaikutuksen pomoon kuin pomoon, mutta ennen kaikkea takaavat myös sen, että kehityt itse tulevaisuudessakin. Alkuun pääset vaikkapa googlaamalla ennestään tuntemattomat termit, jotka teknisessä palaverissa nousevat esiin.

Kun näiden lisäksi vielä saat Power point -esityksesi valkokankaalle alle minuutissa, etkä jätä mutea päälle Skype-palaverin puheenvuorollasi, kiirii digimaineesi taatusti kulmahuoneeseen saakka!

Työnteko moderneissa ympäristöissä ja nykyaikaisilla välineillä on toisinaan haastavaa, mutta useimmiten aidosti tehokasta ja myös työntekijälle mukavaa. Tätä varten tarvitaan kuitenkin selkeät säännöt. Lataa opas, ja laadi uuden työn pelisäännöt omalle työpaikallesi!

Avainsanat:

Digitalisaatio Vinkit Muuttuva työ
 

Lue lisää uudesta työstä

9/2021 DNA Business

Keskitä mobiilipalvelut yhdelle luukulle – toimivat ja oikein valitut ratkaisut tukevat yrityksen kasvua

Yhä useampi työtehtävä hoituu nykyään mobiilisti.
SIM-kortilla varustettu tabletti on paras liikkuvan työn väline
9/2021 DNA Business

SIM-kortilla varustettu tabletti on paras liikkuvan työn väline

Neljä asiaa, jotka tekevät tabletista läppäriä näppärämmän työvälineen.
Merja Rahkola-Toivanen on yrityssparraaja KasvuOpen-verkostossa, jossa hän neuvoo yrityksiä muun muassa myynnissä, markkinoinnissa ja johtamisessa.
9/2021 DNA Business

Pizzayrittäjän kasvuneuvo: "Palkkaa ainakin yksi betonibuutsi!"

Merja Rahkola-Toivanen on yrityssparraaja KasvuOpen-verkostossa.
9/2021 Olli Sirkka

Pelataanko teilläkin innovaatiolottoa kahviautomaatilla? Oikeat innovaatiot syntyvät toisin

”Kyllä meillä on innovointikyky pahasti kärsinyt etäilystä”.

Hyödynnetäänkö teillä jo uuden työn mahdollisuuksia? Ota yhteyttä – katsotaan yhdessä parhaat ratkaisut yrityksellesi.