5 digitaitoa, joilla teet vaikutuksen pomoosi

Uusia työkaluja ja järjestelmiä ilmestyy työyhteisöihin oikealta ja vasemmalta. Samaan aikaan IT-prosesseja kehitetään, somekanavissa pitäisi rakentaa uskottavaa henkilöbrändiä ja johtoporras odottaa entistä laajempia raportteja tehdyistä toimenpiteistä.

Ei ihme, jos teknologian kehitys huimaa ajoittain istumatyön sankarin päätä!

Jos sinä haluat tänä vuonna kehittää atk-osaamistasi, vedä syvään henkeä ja sisäistä nämä viisi hyödyllistä digitaitoa:

 1. Käytä viestintätyökaluja viisaasti

  On olemassa nopeita ja hitaita asioita, ja vastaavasti erilaisia viestintäkanavia niiden hoitamiseen. Pikaista vastausta vaativat täsmäkysymykset on helppo heittää Slackiin tai muuhun reaaliaikaiseen keskusteluryhmään, kun taas pidempää pureskelua edellyttäville asioille voi antaa aikaa sähköpostin välityksellä. Vältäthän kuitenkin Reply all -toimintoa viimeiseen asti!

 2. Turvaudu analytiikkaan

  Palavereissa on helpompi päteä, kun perusteet ovat kunnossa, joten panosta viimeistään nyt analytiikan suvereeniin hallintaan. Rakastu Excelin Pivot-taulukoihin, perehdy Google Analyticsin saloihin tai hyödynnä somen analytiikkatyökalujen, kuten Rival IQ:n, ilmaisia kokeiluviikkoja.

 3. Käytä meemejä ja giffejä – oikein

  Työelämässä ei tarvitse jatkuvasti hassutella, mutta sopivissa tilanteissa kevyempi sisältö luo hyvää mieltä ja parantaa mainettasi hauskana internetnatiivina tyyppinä. Insinööritoimiston uutta työntekijää voi juhlia somessa vaikkapa hyväntuulisella giffillä tai ”welcome to the crew”-meemillä.

 4. Hyödynnä botteja työssäsi

  Botit ovat nyt hot. Virtuaalisten apulaisten käyttöönotto on helppoa ja hyötyjä piisaa. Tutustu vaihtoehtoihin ja kokeile rohkeasti! Jos oikein innostut, netistä löytyy myös yksinkertaisia skriptejä, joiden avulla voit rakentaa itsellesi ikioman botin.

 5. Ole utelias!

  Uteliaisuus lienee se tärkein digitaito. Uusista asioista kiinnostuminen ja valmius oppia tekevät vaikutuksen pomoon kuin pomoon, mutta ennen kaikkea takaavat myös sen, että kehityt itse tulevaisuudessakin. Alkuun pääset vaikkapa googlaamalla ennestään tuntemattomat termit, jotka teknisessä palaverissa nousevat esiin.

Kun näiden lisäksi vielä saat Power point -esityksesi valkokankaalle alle minuutissa, etkä jätä mutea päälle Skype-palaverin puheenvuorollasi, kiirii digimaineesi taatusti kulmahuoneeseen saakka!

Työnteko moderneissa ympäristöissä ja nykyaikaisilla välineillä on toisinaan haastavaa, mutta useimmiten aidosti tehokasta ja myös työntekijälle mukavaa. Tätä varten tarvitaan kuitenkin selkeät säännöt. Lataa opas, ja laadi uuden työn pelisäännöt omalle työpaikallesi!

Avainsanat:

Digitalisaatio Vinkit Muuttuva työ

Lue lisää uudesta työstä

Sormet näppäimistöllä
9/2023 DNA Yrityksille

Kyberrosvoilta suojautumisen ABC

Kokosimme artikkeliin huippusuosioon nousseen Kyberrosvot-podcastin tärkeimmät tärpit parempaan suojautumiseen.
Nainen tabletin kanssa
9/2023 DNA Yrityksille

Firmani tarvitsee paremmat verkkoratkaisut! Miten se onnistuu?

Jotta arki rullaa saumattomasti, tulee yhteyksien olla toimintavarmat ja turvalliset. Me DNA:lla pidämme huolen siitä, että kokonaisuus vastaa yrityksesi tarpeita ja käyttöönotto on tehty sinulle yksinkertaiseksi.
DNA:n asiakaspalvelija
9/2023 DNA Yrityksille

Suurin osa yhteydenotoista tapahtuu puhelimitse – Toimivat liittymät ja palvelut varmistavat, että jokaiseen niistä vastataan!

Olemme sitä mieltä, että yrityksen mobiili- ja vaihdepalvelun tilaamisen tulee olla yksinkertaista ja helppoa. Siksi toimitus ja käyttöönotto on tehty sinulle vaivattomaksi.
Peter Nyman
9/2023 DNA Yrityksille

Kolme harhaluuloa esiintymisestä ja miksi ne eivät pidä paikkaansa – Peter Nymanin opit johtajille

Esiintymistaito on yritysten johdolle yhä tärkeämpi avu. Siihen liittyy kuitenkin turhaa mystiikkaa. Peter Nyman setvii esiintymiseen liittyviä harhaluuloja ja antaa käytännön neuvoja parempaan esiintymiseen.

Hyödynnetäänkö teillä jo uuden työn mahdollisuuksia? Ota yhteyttä – katsotaan yhdessä parhaat ratkaisut yrityksellesi.