Blogit

5 digitaitoa, joilla teet vaikutuksen pomoosi

Uusia työkaluja ja järjestelmiä ilmestyy työyhteisöihin oikealta ja vasemmalta. Samaan aikaan IT-prosesseja kehitetään, somekanavissa pitäisi rakentaa uskottavaa henkilöbrändiä ja johtoporras odottaa entistä laajempia raportteja tehdyistä toimenpiteistä.

Ei ihme, jos teknologian kehitys huimaa ajoittain istumatyön sankarin päätä!

Jos sinä haluat tänä vuonna kehittää atk-osaamistasi, vedä syvään henkeä ja sisäistä nämä viisi hyödyllistä digitaitoa:

 1. Käytä viestintätyökaluja viisaasti

  On olemassa nopeita ja hitaita asioita, ja vastaavasti erilaisia viestintäkanavia niiden hoitamiseen. Pikaista vastausta vaativat täsmäkysymykset on helppo heittää Slackiin tai muuhun reaaliaikaiseen keskusteluryhmään, kun taas pidempää pureskelua edellyttäville asioille voi antaa aikaa sähköpostin välityksellä. Vältäthän kuitenkin Reply all -toimintoa viimeiseen asti!

 2. Turvaudu analytiikkaan

  Palavereissa on helpompi päteä, kun perusteet ovat kunnossa, joten panosta viimeistään nyt analytiikan suvereeniin hallintaan. Rakastu Excelin Pivot-taulukoihin, perehdy Google Analyticsin saloihin tai hyödynnä somen analytiikkatyökalujen, kuten Rival IQ:n, ilmaisia kokeiluviikkoja.

 3. Käytä meemejä ja giffejä – oikein

  Työelämässä ei tarvitse jatkuvasti hassutella, mutta sopivissa tilanteissa kevyempi sisältö luo hyvää mieltä ja parantaa mainettasi hauskana internetnatiivina tyyppinä. Insinööritoimiston uutta työntekijää voi juhlia somessa vaikkapa hyväntuulisella giffillä tai ”welcome to the crew”-meemillä.

 4. Hyödynnä botteja työssäsi

  Botit ovat nyt hot. Virtuaalisten apulaisten käyttöönotto on helppoa ja hyötyjä piisaa. Tutustu vaihtoehtoihin ja kokeile rohkeasti! Jos oikein innostut, netistä löytyy myös yksinkertaisia skriptejä, joiden avulla voit rakentaa itsellesi ikioman botin.

 5. Ole utelias!

  Uteliaisuus lienee se tärkein digitaito. Uusista asioista kiinnostuminen ja valmius oppia tekevät vaikutuksen pomoon kuin pomoon, mutta ennen kaikkea takaavat myös sen, että kehityt itse tulevaisuudessakin. Alkuun pääset vaikkapa googlaamalla ennestään tuntemattomat termit, jotka teknisessä palaverissa nousevat esiin.

Kun näiden lisäksi vielä saat Power point -esityksesi valkokankaalle alle minuutissa, etkä jätä mutea päälle Skype-palaverin puheenvuorollasi, kiirii digimaineesi taatusti kulmahuoneeseen saakka!

Työnteko moderneissa ympäristöissä ja nykyaikaisilla välineillä on toisinaan haastavaa, mutta useimmiten aidosti tehokasta ja myös työntekijälle mukavaa. Tätä varten tarvitaan kuitenkin selkeät säännöt. Lataa opas, ja laadi uuden työn pelisäännöt omalle työpaikallesi!

Avainsanat:

Digitalisaatio Vinkit Muuttuva työ

Lue lisää uudesta työstä

Artikkeli
7/2024 DNA Yrityksille

5G laajenee vauhdilla, ja siitä hyötyvät niin yritykset kuin kotitaloudet – ”Kun työt tehdään pilvessä, on yhteyden nopeudella todella väliä”

Artikkeli
7/2024 DNA Yrityksille

Älä anna stressin ottaa ohjaksia – hyvinvointilääkärin vinkit työn ja vapaa-ajan tasapainoon

Artikkeli
7/2024 DNA Yrityksille

10+1 välttämätöntä vinkkiä yrityksen kyberresilienssin vahvistamiseksi

Artikkeli
7/2024 DNA Yrityksille

Miten teknologiayritys uudistuu palveluorganisaatioksi?

Miltä näyttää teknologian vuosi 2024?

Uljaan uuden huomisen onnennumero on 14 – nimittäin niin monta nousevaa teknologiatrendiä esitellään DNA:n vuoden 2024 teknologiatrendiraportissa! Lue valppaasti, sillä monet näistä trendeistä tulevat jättämään jälkensä historiaan.

 

Pysy digitalisaation vauhdissa.

Tilaa DNA Yrityksille -uutiskirje sähköpostiisi!

Hyödynnetäänkö teillä jo uuden työn mahdollisuuksia? Ota yhteyttä – katsotaan yhdessä parhaat ratkaisut yrityksellesi.