nainen käyttää nettiä tietokoneella sohvalla

Valokuitu - nopea netti kotiin

Valokuitu on väylä toimintavarmaan ja nopeaan nettiin - ympäri Suomen, kotien ja yritysten käyttöön. Tilaa valokuituliittymä ja astu modernin verkkoyhteyden aikakauteen!

Valokuitu tuo nopean ja viiveettömän netin kotiisi

Valokuidusta riittää nopeutta kodin kaikille laitteille ja käyttäjille

Syötä osoite ja tarkista saatavuus. Jos valokuitua ei ole saatavilla kotiisi, suosittelemme sille parasta mahdollista vaihtoehtoa

Nopea ja toimintavarma yhteys

DNA Apuri palveluksessasi valinnasta käyttöönottoon

Helppo käyttöönotto

Hyödynnä nettiasiakkaan edut

Tilaa valokuitu kotiin:
 

nainen puhuu puhelimessa

Valokuitu taloyhtiölle

DNA:lta saat kiinteän netin markkinajohtajan varmat ja nopeat yhteydet joka kodin tarpeisiin tänään ja tulevaisuudessa. Luotettavan kumppanin kanssa sujuvan asumisen asiat hoituvat mutkattomasti yhdestä ja samasta osoitteesta, sillä avuliaisuus on DNA:ssamme.​

nainen istuu sohvalla tabletti kädessä

Valokuitu pientalolle 

Tarvitsetko nopeaa nettiä omakotitaloon, rivitaloon tai paritaloon? Liittämällä kotisi DNA:n valokuituverkkoon, saat huippunopean netin koko perheelle – avaimet käteen -asennuksella.​

Onko sinulla kysyttävää valokuituliittymästä? Anna DNA Apurin auttaa!

Saat asiantuntevan avun ja parhaat vinkit chatissa, DNA Kaupan asiantuntijalta. Linjat ovat auki arkisin klo 8-21 ja lauantaisin 9.00 - 16.30.  Tai tule käymään DNA Kaupassa! 

Katso DNA Kaupat

Valokuituliittymän nopeus

DNA tuo nopean laajakaistayhteyden jokaiseen kotiin sopivimmalla tavalla. DNA:n kiinteän verkon palveluiden pohjalla toimii kymmeniä tuhansia kilometrejä valokuituverkkoa, minkä ansiosta DNA Netti yltää aina gigan huippunopeuteen saakka. Tulevaisuudessa nopeudet kasvavat entisestään.  

Kattavan valokuituverkon lisäksi DNA:lla on omat merikaapelit, jotka mahdollistavat nopeat yhteydet Suomesta ulkomaille ja takaisin. Jatkuvien panostusten myötä DNA on noussut kiinteän laajakaistan markkinajohtajaksi, ja tarjoaa toimintavarmoja yhteyksiä yhteiskunnan kriittisimpien toimijoiden lisäksi sadoille tuhansille kotitalouksille Suomessa. 

Nopean netin ansiosta työskentely, luentojen seuraaminen ja suosikkisarjojen katsominen onnistuu viiveettömästi. Suoratoistopalvelujen lisäksi DNA:n kiinteän verkon kautta pääsee nauttimaan myös kaapelitelevision tarjonnasta. Kaupunkien keskustoissa, uusimmilla asuinalueilla sekä uusissa taloyhtiöissä DNA:n kiinteä verkko rakentuu täysin valokuidun varaan.

Valokuitu ja valokuitupohjainen kiinteä verkko

Valokuitupohjainen kiinteä verkko yhdistää ainutlaatuisesti runkoverkon valokuidun lisäksi liityntäverkosta ja kiinteistön sisäverkosta sitä osaa, joka mahdollistaa gigaluokan nopeudet aina huoneistoon asti. Käytännössä verkko on valokuituverkkoa joko kiinteistöön asti tai ainakin hyvin lähelle sitä. Kunkin kiinteistön sisäverkko määrittää lopulta sen, millä tavalla yhteyden viimeiset metrit kulkevat ja onko kiinteistössä käytössä Ethernet- vai kaapelilaajakaista.  

Koko DNA:n kiinteä verkko nojaa vahvasti valokuituun ja on päivitetty uusimmalla teknologialla. Tämä koskee myös kaapelilaajakaistaa.  

Olemme uudistaneet verkkoamme määrätietoisesti rakentamalla valokuitua lähemmäs loppuasiakkaita, laajentamalla verkkokapasiteettia sekä päivittämällä laitteistoa. Näin pystymme tarjoamaan toimintavarman ja huippunopean laajakaistan kaikille sen valokuitupohjaisen kiinteän verkon asiakkaille.  

Usein kysyttyä valokuidusta

Mikä on valokuitu?

Valokuitu on teknologia, jolla nettiyhteys tuodaan loppuasiakkaalle maahan kaivettavien valokuitukaapeleiden kautta. Tällöin nettiyhteys on vakaampi, eikä esim. sääolosuhteet vaikuta yhteyden laatuun.

Miksi kannattaa hankkia valokuituliittymä?

Valokuituliittymä mahdollistaa sujuvan työskentelyn, opiskelun ja viihtymisen sisältöjen ja pelien parissa viiveettömästi.Valokuitu liittymä mahdollistaa vakaan, nopean netin, josta riittää useammankin käyttäjän ja kaikkien laitteiden tarpeisiin.

Miten valokuidun hinta määräytyy?

Valokuituliittymän hinta vaihtelee riippuen siitä, asutko esim. taloyhtiössä, jossa on valmiiksi valokuituliittymä. Tällöin maksat vain edullisen kuukausihinnan sinulle sopivasta DNA Netti -liittymästä. Katso onko sinun taloyhtiössäsi jo DNA Netti. > linkki dna.fi/tlk 

Jos asut omakotitalossa, paritalossa tai rivitalossa, voi valokuituverkko olla jo valmiiksi kaivettuna joko lähelle tonttiasi tai jopa ihan tontin reunalle. Tällöin valokuitu liittymän hinta ja edullisuus määräytyy sen mukaan, kuinka paljon kaivuu- tai asennustöitä valokuituyhteyden kotiisi saaminen tarvitsee. Ota yhteyttä pientalomyyjääsi.

Miten saan valokuituyhteyden kotiini?
  • Ota rohkeasti yhteyttä asiantuntijoihimme ja chattaa vaikka heti: Pientalot (omakotitalot, rivitalot ja paritalot).
  • Taloyhtiöasukas, katso onko sinunkin taloyhtiössäsi jo nopea DNA netti.
  • Taloyhtiöpäättäjät ja isännöistijät, ota yhteyttä paikalliseen asiantuntijaasi.
Onko valokuidun asennus hankalaa?

DNA:lta saat valokuituyhteyden avaimet käteen -asennuksella pientaloihin ja taloyhtiöihin. Halutessasi voit ottaa rennosti ja antaa meidän hoitaa asennus aina kaivuutöistä sisäverkon rakentamiseen asti. Taloyhtiöissä valokuidun  asennus ei usein edes vaadi kaivuutöitä, vaan kiinteä verkkomme saattaa olla jo valmiina odottamassa pelkkää kytkentää.