Zinio: kirjaston lehtisali omassa luurissa

Muistatko vielä omistavasi kirjastokortin? Kortin tuomista eduista pääsee nykyään nauttimaan, vaikkei jaksaisikaan kahlata räntäsateessa kirjastolle asti. Useat kirjastot Suomessa ovat ottaneet käyttöön Zinio-verkkolehtipalvelun, jolla pääset lukemaan englanninkielisiä aikakausilehtiä omalta älylaitteeltasi.

Lehtien lukeminen Zinio-sovelluksessa vaatii kirjastokortin jostain edellä mainituista kirjastoista sekä kirjautumisen RBDigital Gateway -palveluun, jonka kautta saat lisättyä lehtiä sovellukseen omaan lehtihyllyysi.

RBDigital Gateway -palveluun voi kirjautua ainakin HelMet-kirjastojen, Lahden kaupunginkirjaston, Keski-kirjastojen, Anders-kirjastojen, Blanka-kirjastojen (Parainen, Kemiönsaari) tai Satakirjastojen kirjastokortilla. RBDigital Gatewayta ja Ziniota käyttäviä kirjastoja tulee yhä vain lisää – tarkista oman kirjastosi sivuilta mikäli siellä on jo otettu Zinio-palvelu käyttöön.

Lataa Zinio for Libraries iOS:lle, Androidille tai Windows Phonelle.

 

Ja vielä hyviä uutisia pääkaupunkiseudun Helmet-kirjastokortin omistajille: Helmet on ottanut ensimmäisenä pohjoismaalaisena kirjastona pilottikäyttöön palvelun, jolla voit lukea kotimaisia aikakauslehtiä ilmaiseksi myös kirjaston lehtisalin ulkopuolella. EMagz-palveluun kirjaudutaan kirjastokortin numerolla ja siihen yhdistetyllä tunnusluvulla. Palvelu toimii selaimessa ja lehtiä lukeekin näppärästi myös tabletilla tai älypuhelimella.

Kirjaudu EMagz-palveluun täällä.

Avainsanat:

palvelut sovellukset

Kommentit

Ole ensimmäinen, joka kommentoi tätä juttua!