Rinteessä kesälläkin - haastattelussa alppihiihtäjä Eemeli Pirinen

“Kesässä on parasta se, kun pääsee hyvässä auringonpaisteessa urheilemaan”, kertoo alppimaajoukkueen Eemeli Pirinen. Urheilijan kesä kuluu pitkälti treeneissä, joita on kuutena päivänä viikossa kahdet päivässä.

Urheilijaelämää parhaimmillaan

Kesällä treenaaminen on rennompaa kuin talvella, jolloin ollaan enemmän reissussa. Kesällä joukkue saa treenata itsenäisesti kotona, ja lisäksi on luvassa kaksi treenileiriä Ranskan Alpeilla. Heinäkuun parin viikon leirillä haetaan tuntumaa, ja syyskuussa on pidempi viiden viikon harjoitusrupeama.

Leirillä rinteeseen lähdetään aikaisin aamulla, ennen kuin aurinko pehmittää lumen. Puolen päivän aikoihin joukkue siirtyy lounaalle ja lepotauolle. Seuraavaksi on luvassa fysiikkaharjoittelua, ja sitten taas syödään ja levätään. Iltaisin on usein vapaa-aikaa, mutta yleensä joukkue on unessa jo yhdeksän jälkeen. “Se on urheilija-elämää: harjoitellaan, syödään ja levätään. Leirillä se on parhaimmillaan juuri sellaista, eikä ole mitään ylimääräistä. Ja se on sitä mitä haluaakin tehdä”, toteaa Eemeli.

Viihde mukana reissussa

Eemeli käyttää reissussa luuria enemmän kuin Suomessa. Kotiin on mukava pitää yhteyttä esimerkiksi Skypellä ja lisäksi tulee selailtua Instagramia ja Facebookia. Eemeli kuuntelee musiikkia päivittäin sekä treenatessa että kisapäivinä, ja kuulokkeet ovat yleensä korvilla rinteessäkin: “Se on sellaista omaa aikaa ja rauhoittumista siellä rinteessä”.

Elokuvien katselu on urheilijan uusi harrastus. Niitä tulee katsottua melkein päivittäin. “Varsinkin suomalaisia elokuvia on mukava katsella ulkomailla ollessa”, sanoo Eemeli.

Tutustu DNA TV -palveluun

Hanki tabletti kesän reissuille

Kuuntele Eemelin Sporttikesä-soittolista:

Avainsanat:

urheilu alppi

Kommentit

Ole ensimmäinen, joka kommentoi tätä juttua!