Ota ilo irti netistä – ja muista myös tietoturva!

Netinkäyttö on huoletonta, kun muistat tämän: verkossa pyörivät ihan kaikki, mutta kaikki heistä eivät ole tervetulleita teille. Urkkijoilta, viruksilta ja haittaohjelmilta voi kuitenkin välttyä, kun pidät muutamasta periaatteesta kiinni. Tutustu vinkkeihin alla ja tee netistä huolettomampi paikka koko perheelle! 

Luo aina vahvat ja uniikit salasanat käyttämillesi sivustoille ja palveluille

Samoja salasanoja ei myöskään kannata toistaa eri palveluissa, vaikka se muistamista helpottaisikin. Salasanojen hallintaohjelmalla et ole muistisi varassa – palvelu luo käyttöösi vahvoja salasanoja ja täyttää ne puolestasi, kun kirjaudut palveluun. Helppoa ja turvallista! 

Juttele netinkäytöstä lasten kanssa

Netinkäytölle ja ruutuajalle kannattaa luoda omat pelisäännöt ja jutella myös siitä, mitä tietoja itsestään kannattaa verkossa kertoa ja mitä ei. Ruutuajan asettamiseen ja netin sisällön rajaamiseen kannattaa ottaa avuksi työkalu, jonka avulla rajaat ruutuaikaa ja estät lapsilta kokonaan heille sopimattomat sisällöt. 

Tee ohjelmisto- ja laitepäivitykset säännöllisesti

Uusimmat ohjelmistoversiot ovat aina edeltäjiään tietoturvallisempia ja usein tunnistetut tietoturva-aukot on niissä jo korjattu. Laitteen asetuksista kannattaa myös laittaa päälle automaattiset ohjelmistopäivitykset, niin voit varmistua siitä, että käytät varmasti aina viimeisintä versiota. 

Pidä puhelimet, tietokoneet ja tabletit suojassa viruksilta

Pidä kutsumattomat vieraat loitolla – myös puhelimista. Viruksen tai kiristysohjelman voi saada mm. sähköpostin liitetiedostona, haitallisena linkkinä tai saastuneelta verkkosivustolta. Puhelimet ja tabletit ovat kohde siinä missä tietokoneetkin, sillä myös mobiililaitteiden kautta käsitellään mm. rahaa ja suuria määriä henkilö- ja kirjautumistietoja. Kattava virustorjunta suojaa kerralla kaikki laitteet ja käyttäjät. 

Huijausviesti vai ei?

Maltti on valttia! Jos saat oudon sähköpostiviestin tai epäröit linkin kanssa, älä hätäile. Aidon viestin tunnistaa usein virheettömästä kieliasusta ja lähettäjän osoitteesta, Epäilyttäviä linkkejä ei kannata klikata – yleensä, jos epäilys herää, sille on syynsä. Selaus- ja verkkopankkisuojauksella teet nettiasioinnista ja mm. laskujen maksamisesta huoletonta – palvelu katkaisee ne yhteydet, joita se ei ole varmistanut turvallisiksi. 

Laitteet ja netti kannattaa suojata haittaohjelmilta ja urkkijoilta, ihan kaiken varalta

Tarvitset sitä varten vain yhden palvelun – DNA Digiturvan. Saat sillä kattavan turvan perheen kaikille laitteille – yhdellä tilauksella. DNA Digiturva on DNA:n ja F-Securen yhteistyössä kehittämä kattava tietoturvapalvelu.

DNA Digiturvalla saat kaikenkattavan tietoturvan, jolla: 

  • Suojaat laitteesi ja niiden sisältämät tiedot viruksilta ja haittaohjelmilta 
  • Pidät henkilötietosi, pankkitunnuksesi ja maksukorttisi tiedot suojassa 
  • Luot vahvoja salasanoja, jotka palvelu muistaa puolestasi 
  • Saat ohjeet identiteettivarkausten välttämiseksi, jos jotain sattuu 
  • Hallinnoit lasten netinkäyttöä ja ruutuaikaa 

 Kokeile DNA Digiturvaa ja suojaa laitteesi: 

Mikäli jäit vielä kaipaamaan lisätietoja DNA Digiturvasta ja sen ominaisuuksista, voit tutustua niihin täällä.