Suomalaisen työn ääniä podcast

Podcastissa Suomen ykkösasiantuntijat tarkastelevat suomalaisen työn uusia ilmiöitä ja tulevaisuutta. Sarja on nauhoitettu Porin SuomiAreenan yhteydessä. Studiokeskustelua vetää Sallamaari Muhonen.

Jakso 1. Oppimisen ääniä – voiko pelaamalla oppia?

Oppiminen ei ole entisellään. Tavat oppia ja opettaa ovat muuttuneet monipuolisemmiksi: Pelejä, sosiaalista mediaa tai ilmiöpohjaista ryhmätyötä käytetään nykyään oppimiseen paitsi kouluissa myös työpaikoilla.

Keskustelijoina Roviolta oppimismaailman startupeihin liitänyt Peter Vesterbacka, koulumaailman digitalisaation ideatarhuri Anne Rongas sekä koulutus- ja innovaatiopolitiikan asiantuntija Matti Parpala.

Kuuntele
Podcast. Perheen ääniä - miten rakennetaan perheystävällinen työpaikka?

Jakso 2. Perheen ääniä – miten rakennetaan perheystävällinen työpaikka?

Kuinka työ ja perhe yhdistetään tai halutaan yhdistää? Onko perheystävällisyys yritykselle kilpailuvaltti? Työpaikoilla kaivataan yhä enemmän erilaisia perheystävällisyyden malleja, jotta kaikki viihtyvät ja pääsevät tekemään parhaansa.


Keskustelijoina tubettajayhteisö Splayn maajohtaja Stina Varsikko, Mothers in Business -verkoston Akatemia-hankkeen projektipäällikkö Riina Salmivalli sekä DNA:n henkilöstöjohtaja ja perheystävällinen työpaikka -hankkeen aktiivi Marko Rissanen.

Kuuntele

Jakso 3. Ihmisen ääniä – pitäisikö aikuisten ruutuaikaa jo rajoittaa?

Tässä jaksossa otetaan käsittelyyn kännykkää näpräävän kansalaisen sielunelämä. Onko ihminen eri persoonallisuus online ja offline? Pitäisikö lomalla pitää myös somelomaa ja miltä tuntuu somepaasto?

Keskustelijoina aivotutkija Minna Huotilainen Helsingin yliopistolta, some-konsultti ja mindfulness-valmentaja Mari Rasimus sekä Keskustan kansanedustaja, ulkoasiain valiokunnan puheenjohtaja Antti Kaikkonen.

Kuuntele
Miksi robotisaatio on noussut uudelleen kuumaksi puheenaiheeksi?

Jakso 4. Robottien ääniä – miksi robotisaatio on taas kuuma puheenaihe?

Miksi robotisaatio on noussut uudelleen kuumaksi puheenaiheeksi? Minkälaisia oikeastaan ovat 2010-luvun robotit? Mitä robottihanketta kannattaa juuri nyt seurata?

Keskustelijoina robotisaatiolähettiläs ja tietokirjailija Cristina Andersson, japanilaisen robottivalmistaja Yaskawan Suomen toimitusjohtaja Nina Lehtinen ja Ulvilassa jo lähes 30 vuotta robotiikkaa tehneen Cimcorpin varatoimitusjohtaja Tero Peltomäki.

Kuuntele

Jakso 5. Hoivan ääniä – mikä muuttui, kun sairaanhoitaja digitalisoitui?

Tulevaisuudessa etälääkäri konsultoi sairastavaa, robotti nostaa painavan potilaan ja itsediagnosointi kehittyy. Digitalisaatio jyrää ja mullistaa hoiva-alaa. Miten arvioidaan sen eettisiä ja inhimillisiä kysymyksiä?

Keskustelijoina hoitotyön etiikkaa muuttuvassa yhteiskunnassa tutkiva Mari Kangasniemi Itä-Suomen yliopistosta, Attendon viestintä- ja yhteiskuntasuhteiden johtaja Lauri Korkeaoja sekä Satakunnan sairaanhoitajat ry:n varapuheenjohtaja Elise Ingberg.

Kuuntele