Luotatko? Tietoturva vuonna 2023

Luotatko? Perinteinen luottamukseen perustuva tietoturvamalli ei enää riitä, ja se onkin väistymässä luottamuksettoman tietoturvan tieltä.  

Tietoturvakentän ja kyberturvallisuuden mullistukset ovat tänä vuonna olleet harvinaisen paljon pinnalla. Taustalla ovat mm. Venäjän Ukrainassa aloittaman sodan vuoksi epävarmuuteen ajautunut Euroopan turvallisuustilanne, pysyväksi muuttunut osittainen etätyö, IoT-laitteiden määrän kasvu, kiristyshaittaohjelmien yleistyminen ja kehittyminen sekä pilvipalveluiden käytön kasvu.  

Mutta miltä näyttää tietoturvan vuosi 2023?  

Tähän kysymykseen saat vastauksen DNA Busineksen maksuttomassa tietoturvatapahtumassa torstaina 3.11.2022. Musiikkitalon Paavo-salissa järjestettävä tilaisuus alkaa lounastarjoilulla.

Tilaisuuden keynote-puheenvuoron pitää Catharina Candolin. Candolin (tekniikan tohtori) on kyberturvallisuuden erityisasiantuntija finanssialalla OP Ryhmässä ja SSH Communications Security Oy:n hallituksen jäsen. Hän on aikaisemmin toiminut muun muassa kyberpuolustussektorin johtajana Puolustusvoimissa sekä poliittisena neuvonantajana NATO:n päämajassa Brysselissä. Puheenvuorossaan Candolin vastaa kysymykseen: Mitä suomalaisten IT-johtajien ja yrityspäättäjien on tiedettävä kyberturvallisuudesta juuri nyt?

Iltapäivän paneelikeskustelu keskittyy tietoturvan ja luottamuksen suhteeseen – tai tarkemmin juuri luottamattomuuteen. Paneelissa asiantuntijoina ovat kyberturvallisuuden erityisasiantuntija Catharina Candolin, Fortinetin vanhempi tietoturva-asiantuntija Timo Lohenoja, Aruban asiantuntija Matti-Pekka Liimatainen sekä DNA:n business manager Juho Saarinen.

Tilaisuuden avaa DNA:n toimitusjohtaja Jussi Tolvanen. Päivän aikana lavalle astuvat myös LähiTapiolan tietohallintojohtaja Mikko Vastela, Fortinetin director systems engineering Jani Ekman ja Aruban account manager Lauri Hämäläinen.

 

Tutustu tapahtuman puheenvuorojen videotallenteisiin:

 

Kiitos kaikille tapahtumaan osallistuneille!