Blogit

Yrittäjän digiakatemia on maksuton, verkossa suoritettava kurssi. Kuvituskuva.

Yrittäjän digiakatemia vauhdittaa prototyyppikehitystä Tampereella

Digitaidot nousevat arvoonsa, kun pieni yritys pyörittää päivittäisiä toimintojaan kotikonttorilta käsin. Tamperelainen Jaana Palonen kerrytti osaamistaan ilmaisen verkkokurssin avulla.

Tamperelaisessa omakotitalossa valmistuu vaikka minkälaisia jännittäviä teollisuuden ohjelmistoja ja prototyyppejä ketterästi kolmen hengen voimin. PalonenLABS on ohjelmistokonsultointiyritys, joka palvelee asiakkaitaan järjestelmiin ja laitteisiin liittyvissä kehitys- ja suunnittelutarpeissa. Vuonna 2012 perustettua yritystä pyöritetään Palosen pariskunnan voimin – Jaana Palonen hoitaa taloushallintoa miehensä Henryn kantaessa toimitusjohtajan viittaa harteillaan.

Työtä pariskunta on tehnyt yrityksen ensi askelista saakka tiiviisti omasta kodista käsin, ja yhteyttä yrityksen kolmanteen työntekijään he pitävät sujuvasti sähköisten tiimityökalujen voimin.

Talousjohtaja Jaana Palonen pitää omia digitaitojaan varsin hyvinä. Hän esimerkiksi hyödyntää työssään tilitoimistosovellusta, jossa osto- ja myyntilaskut kulkevat vaivatta sähköisesti oikeaan osoitteeseen. Kun työtä tehdään oman kodin rauhasta käsin, ovat myös erilaiset pikaviestimet ja projektinhallintasovellukset ahkerassa käytössä.

“Teamsia ja Slackia käytämme mielellämme viestintään ja lisäksi huolehdimme projektien sujuvuudesta Trellolla”, Palonen kertoo.

Digikonkarikin voi oppia uusia temppuja

Lifestyle-blogeja vapaa-ajallaan lukeva Jaana Palonen sai vinkin DNA:n tarjoamasta maksuttomasta Yrittäjän digiakatemiasta itsekin yrittäjänä toimivan Nata Salmelan White Thrash Disease -blogista. Itsensä kehittämisestä ja digin kärjessä pysymisestä lähes harrastukseksi saakka kiinnostunut Palonen innostui heti verkkomuotoisesta koulutuskokonaisuudesta.

“Etenkin tietoturva-aiheinen koulutus oli mieleeni, sillä pienessä yrityksessä se koskettaa jokaista. Itselläni oli osaamista sillä alueella vähän vähemmän kuin meidän koodaajallamme, joten perusasiat oli todella hyvä ottaa nyt haltuun. Lisäksi somemarkkinoinnin koulutus oli kiinnostava. Menin heti sen suoritettuani katsomaan, että meidän nettisivumme ovat varmasti informatiiviset,” Palonen naurahtaa.

Yrittäjän Digiakatemia käy läpi sosiaalisen median ja pilvipalveluiden lisäksi myös tietoturvan perusteita sekä antaa vinkkejä yrittäjälle hyödyllisten laitteiden valintaan ja hankintaan. Sen tavoitteena on tarjota pienyrittäjille eväitä liiketoiminnan digitalisointiin.

“Ilman muuta suosittelisin tätä kurssia jokaiselle yrittäjälle! Aina jää jotain uutta oppia käteen, eikä perusteiden kertaamisestakaan ole haittaa. Minä odotan innolla jo jatkokoulutuksia vaikkapa Youtube-sisältöjen tekemisestä ja salasanojen hallintaohjelmistoista,” Palonen visioi.
 

Tutustu ja suorita maksuton Yrittäjän digiakatemia verkossa!

Lue lisää ja rekisteröidy

 

Artikkeli päivitetty 15.3.2021. Alunperin artikkeli on julkaistu 6.5.2020.

Avainsanat:

Yrittäjille Yrittäjän digiakatemia

Lue lisää uudesta työstä

Blogi
5/2024 Juho Saarinen

Uhkaähky lamauttaa organisaation – vinkkini sen purkamiseen

Artikkeli
4/2024 DNA Yrityksille

NIS2-direktiivi on yrityksille mahdollisuus – Näin ennakoit ja rakennat kestävää liiketoimintaa

Artikkeli
4/2024 DNA Yrityksille

Tee asiakaspalvelusta yrityksesi kruununjalokivi – Ota käyttöön tekoälyvalmis monikanavainen asiakaspalveluratkaisu

Artikkeli
4/2024 DNA Yrityksille

Hiekka-akku on tämän hetken puhuttavin innovaatio – Polar Night Energyllä on kunnianhimoiset kasvutavoitteet

Miltä näyttää teknologian vuosi 2024?

Uljaan uuden huomisen onnennumero on 14 – nimittäin niin monta nousevaa teknologiatrendiä esitellään DNA:n vuoden 2024 teknologiatrendiraportissa! Lue valppaasti, sillä monet näistä trendeistä tulevat jättämään jälkensä historiaan.

 

Pysy digitalisaation vauhdissa.

Tilaa DNA Yrityksille -uutiskirje sähköpostiisi!

Hyödynnetäänkö teillä jo uuden työn mahdollisuuksia? Ota yhteyttä – katsotaan yhdessä parhaat ratkaisut yrityksellesi.