Valokuitu takaa Jyväskylän yrityksille vakaan verkon

Valokuituverkkoa rakennetaan nyt ahkerasti ympäri Suomea. Jyväskylässä valokuitu on jo saatavilla, joten alueen yritykset voivat nauttia valokuituverkon toimintavarmuudesta ja jopa 10 gigan nopeudesta.

”Valokuituverkon ehdoton huipputekijä on verkon toimintavarmuus. Yhteys on vakaa, eikä aaltoilevia nopeusvaihteluita ole”, DNA:n myyntipäällikkö Juha Rauhala kertoo.

Nykypäivänä liiketoimintaa hoidetaan entistä enemmän pilvipalveluiden avulla. Yritysten tietojärjestelmät, suuret kuvatiedostot ja kuvankäsittelyohjelmat, myynti, ERP ja oikeastaan koko liiketoiminta voi olla pilvessä. Kun liikenne ei tapahdu vain omien seinien sisällä, tarvitaan hyvä yhteys ulkomaailmaan.

Valokuituverkko on varmatoiminen, eli se ei yleensä pätki tai kaatuile, kuten vanhempien kupariliittymien kanssa saattaa käydä. ”Hyvä idea kaikkien verkkopalveluiden kanssa on kuitenkin taata palvelun jatkuvuus varmentamalla se mobiiliverkolla tai päätelaitekahdennuksella, jossa ensisijaisen verkon kaatuessa liikenne jatkuu toisessa verkossa”, Rauhala sanoo.

Keskellä Suomea sijaitsevassa Jyväskylässä on hyvät lähtökohdat yrittämiselle. Startupeja perustetaan ahkerasti, Tiimiakatemia valmentaa nuoria yrittäjiä ja kaupunkikin kehittää rohkeasti palveluitaan yrittäjyyttä tukemaan.

Kun käsiteltävän datan määrä kasvaa, myös verkon nopeuden merkitys korostuu. Valokuitu tulee apuun siinä vaiheessa, kun entiset yhteydet ovat riittämättömiä tai turhan kalliita.

Vielä pari vuotta sitten yritysten hankinnat keskittyivätkin kustannusten minimointiin, mutta nyt korostuu kilpailukyvyn parantaminen. Yritykset haluavat kehittyä ja tehdä asiat paremmin.

Helpoimmalla pääsee, kun saa yhdeltä kumppanilta valokuituverkon lisäksi muitakin hyödyllisiä lisäpalveluita. ”Meiltä yritykset saavat verkkoyhteyksien lisäksi mm. tietoturva-, konesali- ja pilvikytkentäpalvelut”, kertoo Rauhala.

Verkkosivuiltamme saat lisätietoa Jyväskylän valokuituverkosta ja yrityspalveluista. Sieltä löytyvät myös Jyväskylän seudun yritysmyyntipäällikön yhteystiedot.

Avainsanat:

Lue lisää uudesta työstä

8/2022 DNA Business

Askarruttaako IoT? DNA on yhdistänyt voimansa Telenorin kanssa ja nyt osaamista riittää 

DNA on vastikään yhdistänyt voimansa kansainvälisen Telenorin kanssa.
8/2022 DNA Business

Toimiva palaveri ei ole osallistujan paikasta kiinni – vinkit hybridityöskentelyyn

Koronapandemian aikana totuimme etätyöhön, ja vaikka se alussa oli monella tavalla hankalaa, toimivat käytänteet ja yhteiset säännöt löytyivät nopeasti.
8/2022 Lasse Salonen

Mitä yhteistä on kajakkipyörähdyksellä ja tietoturvalla? Toisto, toisto ja toisto

Etukäteen pahimman pelkääminen ei auta – oli kyse sitten kyberturvallisuudesta tai kaatumisesta kylmässä ja myrskyisessä vedessä.
7/2022 DNA Business

Datan käyttö räjähdysmäisessä kasvussa – näin se tulee muuttamaan arkeamme

Kestävä kehitys on yhä suuremmassa roolissa, kun ICT-yhtiöt rakentavat ekosysteemejään ja kehittävät huomisen teknologiaa.

Hyödynnetäänkö teillä jo uuden työn mahdollisuuksia? Ota yhteyttä – katsotaan yhdessä parhaat ratkaisut yrityksellesi.