Valokuitu takaa Jyväskylän yrityksille vakaan verkon

Valokuituverkkoa rakennetaan nyt ahkerasti ympäri Suomea. Jyväskylässä valokuitu on jo saatavilla, joten alueen yritykset voivat nauttia valokuituverkon toimintavarmuudesta ja jopa 10 gigan nopeudesta.

”Valokuituverkon ehdoton huipputekijä on verkon toimintavarmuus. Yhteys on vakaa, eikä aaltoilevia nopeusvaihteluita ole”, DNA:n myyntipäällikkö Juha Rauhala kertoo.

Nykypäivänä liiketoimintaa hoidetaan entistä enemmän pilvipalveluiden avulla. Yritysten tietojärjestelmät, suuret kuvatiedostot ja kuvankäsittelyohjelmat, myynti, ERP ja oikeastaan koko liiketoiminta voi olla pilvessä. Kun liikenne ei tapahdu vain omien seinien sisällä, tarvitaan hyvä yhteys ulkomaailmaan.

Valokuituverkko on varmatoiminen, eli se ei yleensä pätki tai kaatuile, kuten vanhempien kupariliittymien kanssa saattaa käydä. ”Hyvä idea kaikkien verkkopalveluiden kanssa on kuitenkin taata palvelun jatkuvuus varmentamalla se mobiiliverkolla tai päätelaitekahdennuksella, jossa ensisijaisen verkon kaatuessa liikenne jatkuu toisessa verkossa”, Rauhala sanoo.

Keskellä Suomea sijaitsevassa Jyväskylässä on hyvät lähtökohdat yrittämiselle. Startupeja perustetaan ahkerasti, Tiimiakatemia valmentaa nuoria yrittäjiä ja kaupunkikin kehittää rohkeasti palveluitaan yrittäjyyttä tukemaan.

Kun käsiteltävän datan määrä kasvaa, myös verkon nopeuden merkitys korostuu. Valokuitu tulee apuun siinä vaiheessa, kun entiset yhteydet ovat riittämättömiä tai turhan kalliita.

Vielä pari vuotta sitten yritysten hankinnat keskittyivätkin kustannusten minimointiin, mutta nyt korostuu kilpailukyvyn parantaminen. Yritykset haluavat kehittyä ja tehdä asiat paremmin.

Helpoimmalla pääsee, kun saa yhdeltä kumppanilta valokuituverkon lisäksi muitakin hyödyllisiä lisäpalveluita. ”Meiltä yritykset saavat verkkoyhteyksien lisäksi mm. tietoturva-, konesali- ja pilvikytkentäpalvelut”, kertoo Rauhala.

Verkkosivuiltamme saat lisätietoa Jyväskylän valokuituverkosta ja yrityspalveluista. Sieltä löytyvät myös Jyväskylän seudun yritysmyyntipäällikön yhteystiedot.

Avainsanat:

Lue lisää uudesta työstä

11/2022 DNA Business

Miten metaversumiin pääsee, Marja Konttinen?

Metaversumiin pääsee helposti: siihen tarvitsee vain nettiyhteyden ja hyvän tietokoneen.
11/2022 DNA Business

Itse ja automaatiolla – yritykset haluavat vapautta valita miten ja milloin asiansa hoitavat

Yritysratkaisuilta odotetaan yhä enemmän yhtä sujuvaa käyttöä kuin kuluttajien verkkopalveluilta.
11/2022 DNA Business

ZTNA: Turvaa, tukea ja varmuutta – missä ja milloin vain

Työnantajan tavoitteena on tarjota toimivat digitaaliset työvälineet, mutta myös suojella yrityksen dataa.
11/2022 DNA Business

Vain paranoidit pärjäävät? Hybridityö vaatii tujumpaa tietoturvaa

Etätyöskentely on yleistynyt, mutta toimistollakin täytyy käydä.

Hyödynnetäänkö teillä jo uuden työn mahdollisuuksia? Ota yhteyttä – katsotaan yhdessä parhaat ratkaisut yrityksellesi.