Blogit

Valokuitu takaa Jyväskylän yrityksille vakaan verkon

Valokuituverkkoa rakennetaan nyt ahkerasti ympäri Suomea. Jyväskylässä valokuitu on jo saatavilla, joten alueen yritykset voivat nauttia valokuituverkon toimintavarmuudesta ja jopa 10 gigan nopeudesta.

”Valokuituverkon ehdoton huipputekijä on verkon toimintavarmuus. Yhteys on vakaa, eikä aaltoilevia nopeusvaihteluita ole”, DNA:n myyntipäällikkö Juha Rauhala kertoo.

Nykypäivänä liiketoimintaa hoidetaan entistä enemmän pilvipalveluiden avulla. Yritysten tietojärjestelmät, suuret kuvatiedostot ja kuvankäsittelyohjelmat, myynti, ERP ja oikeastaan koko liiketoiminta voi olla pilvessä. Kun liikenne ei tapahdu vain omien seinien sisällä, tarvitaan hyvä yhteys ulkomaailmaan.

Valokuituverkko on varmatoiminen, eli se ei yleensä pätki tai kaatuile, kuten vanhempien kupariliittymien kanssa saattaa käydä. ”Hyvä idea kaikkien verkkopalveluiden kanssa on kuitenkin taata palvelun jatkuvuus varmentamalla se mobiiliverkolla tai päätelaitekahdennuksella, jossa ensisijaisen verkon kaatuessa liikenne jatkuu toisessa verkossa”, Rauhala sanoo.

Keskellä Suomea sijaitsevassa Jyväskylässä on hyvät lähtökohdat yrittämiselle. Startupeja perustetaan ahkerasti, Tiimiakatemia valmentaa nuoria yrittäjiä ja kaupunkikin kehittää rohkeasti palveluitaan yrittäjyyttä tukemaan.

Kun käsiteltävän datan määrä kasvaa, myös verkon nopeuden merkitys korostuu. Valokuitu tulee apuun siinä vaiheessa, kun entiset yhteydet ovat riittämättömiä tai turhan kalliita.

Vielä pari vuotta sitten yritysten hankinnat keskittyivätkin kustannusten minimointiin, mutta nyt korostuu kilpailukyvyn parantaminen. Yritykset haluavat kehittyä ja tehdä asiat paremmin.

Helpoimmalla pääsee, kun saa yhdeltä kumppanilta valokuituverkon lisäksi muitakin hyödyllisiä lisäpalveluita. ”Meiltä yritykset saavat verkkoyhteyksien lisäksi mm. tietoturva-, konesali- ja pilvikytkentäpalvelut”, kertoo Rauhala.

Verkkosivuiltamme saat lisätietoa Jyväskylän valokuituverkosta ja yrityspalveluista. Sieltä löytyvät myös Jyväskylän seudun yritysmyyntipäällikön yhteystiedot.

Avainsanat:

Lue lisää uudesta työstä

Artikkeli
6/2024 DNA Yrityksille

Johtaja, älä kurista yrityksesi verkkoja – vanhanaikainen verkkoinfra hidastaa toimintaa ja lisää riskejä

Artikkeli
6/2024 DNA Yrityksille

Muhoslaisia energiavarastoja pian ympäri Eurooppaa? Cactos tähtää kansainvälisille markkinoille

Artikkeli
6/2024 DNA Yrityksille

Korvat hörölle: luvassa on teknologiaa, tietoturvaa ja trendejä

Artikkeli
5/2024 DNA Yrityksille

Liningin vedenohjausjärjestelmä valvoo maailman puhtaimman veden kulkua IoT- ja APN-ratkaisujen avulla

Miltä näyttää teknologian vuosi 2024?

Uljaan uuden huomisen onnennumero on 14 – nimittäin niin monta nousevaa teknologiatrendiä esitellään DNA:n vuoden 2024 teknologiatrendiraportissa! Lue valppaasti, sillä monet näistä trendeistä tulevat jättämään jälkensä historiaan.

 

Pysy digitalisaation vauhdissa.

Tilaa DNA Yrityksille -uutiskirje sähköpostiisi!

Hyödynnetäänkö teillä jo uuden työn mahdollisuuksia? Ota yhteyttä – katsotaan yhdessä parhaat ratkaisut yrityksellesi.