Sukellusopettajan ohjeilla uuteen vuoteen

Tänä vuonna on tullut haukottua henkeä useampaan otteeseen. Esimerkiksi alkuvuonna oletuksena oli, että kehitystyömme saattaa hidastua voimakkaasti. Toisin kävi, eli kehitys on jatkunut lähes normaalisti eikä pandemia sittenkään koskettanut kanssamme työskenteleviä osaajia siinä mittakaavassa kuin aluksi ennustimme.

Vuoden mittaan olemme löytäneet uusia työkaluja ja tapoja toimia, joista useista on tullut osa normaalia arkeamme.

Olennaista on ollut asennoitua oikein: emme voi aina vaikuttaa kaikkiin kohtaamiimme asioihin, mutta on oma valinta, kuinka asennoidumme muutokseen.

Yksi tärkeä ohjenuora, jota olen jakanut omassa tiimissäni, on ollut sukelluksessa käytetty rimpsu: Stop – Think – Act. Eli pysähtyminen ja tilannearvio ensin, ja vasta sen jälkeen toimintaan ryhtyminen. Tätä yksinkertaista ohjetta noudattamalla on moni henki pelastunut, ja se toimii työelämänkin kiperissä tilanteissa mainiosti.

DNA on koostanut jo monena vuonna aina vuodenvaihteessa katsauksen tulevan vuoden teknologiatrendeistä. Niiden pariin on hyvä pysähtyä hakemaan ajatteluunsa aineksia. Hybridityöhön ja 5G-kehitykseen liittyvät virtaukset nousivat sieltä itselleni kiinnostavimmiksi.

Tänä vuonna koulutukset ja seminaarit siirtyivät verkkoon, ja niitä voi seurata jopa mobiililaitteilla. Nyt voimme kouluttautua missä vain. Näen, että tämä mahdollistaa tulevaisuudessa osallistumisen yhä useammalle ja yhä globaalimmin.

Hybridityö tulee osaksi yritysten arkea: osa väestä on etänä, osa läsnä. Vuosi 2020 vei kokoukset verkkoon ja videokuva läppärillä on etätyöntekijän arkea. Etäkokouksiin tarkoitettujen välineiden kehitys on saanut uutta vauhtia poikkeustilanteen takia, vaikka vielä ei ole saavutettukaan kokemusta vastaavasta fyysisestä läsnäolosta. Myös työmatkat antavat varmasti vielä odottaa itseään.

5G- verkot ovat laajentuneet huimaa vauhtia tämän vuoden aikana. Myös päätelaitteita on saatavilla kasvava valikoima. Kodin yhteysongelmia on ratkaistu talon ulkoseinään kiinnitettävällä 5G -seinämokkulalla ja yrityksiä palvelee kiinteä 5G. Verkon nopeusvaade ja kaistantarve varmasti kasvaa jatkossakin.

Kun julkisen mobiiliverkon siirtonopeus ja latenssi eivät riitä kriittiselle liiketoiminnalle, asiakastarve voidaan ratkaista privaattiverkon avulla. Tyypillisiä kohteita ovat tehtaat, kaivokset ja satamat. Yksityinen verkko rakentuu 5G-teknologian päälle. Lähivuosina nämä toteutukset yleistyvät.

Toivon, että ennätät jouluna sinäkin pysähtyä hetkeksi ja nauttia hyvästä ruuasta ja levosta läheisten kanssa. Sitten kelpaa ajatella ja toimia uusin voimin vuonna 2021!

 

Tutustu vuoden 2021 teknologiatrendeihin!

Avainsanat:

5G Verkko Mobiili

Lue lisää uudesta työstä

Sormet näppäimistöllä
9/2023 DNA Yrityksille

Kyberrosvoilta suojautumisen ABC

Kokosimme artikkeliin huippusuosioon nousseen Kyberrosvot-podcastin tärkeimmät tärpit parempaan suojautumiseen.
Nainen tabletin kanssa
9/2023 DNA Yrityksille

Firmani tarvitsee paremmat verkkoratkaisut! Miten se onnistuu?

Jotta arki rullaa saumattomasti, tulee yhteyksien olla toimintavarmat ja turvalliset. Me DNA:lla pidämme huolen siitä, että kokonaisuus vastaa yrityksesi tarpeita ja käyttöönotto on tehty sinulle yksinkertaiseksi.
DNA:n asiakaspalvelija
9/2023 DNA Yrityksille

Suurin osa yhteydenotoista tapahtuu puhelimitse – Toimivat liittymät ja palvelut varmistavat, että jokaiseen niistä vastataan!

Olemme sitä mieltä, että yrityksen mobiili- ja vaihdepalvelun tilaamisen tulee olla yksinkertaista ja helppoa. Siksi toimitus ja käyttöönotto on tehty sinulle vaivattomaksi.
Peter Nyman
9/2023 DNA Yrityksille

Kolme harhaluuloa esiintymisestä ja miksi ne eivät pidä paikkaansa – Peter Nymanin opit johtajille

Esiintymistaito on yritysten johdolle yhä tärkeämpi avu. Siihen liittyy kuitenkin turhaa mystiikkaa. Peter Nyman setvii esiintymiseen liittyviä harhaluuloja ja antaa käytännön neuvoja parempaan esiintymiseen.

Hyödynnetäänkö teillä jo uuden työn mahdollisuuksia? Ota yhteyttä – katsotaan yhdessä parhaat ratkaisut yrityksellesi.