Blogit

Copilot for Microsoft 365 -palvelun avulla tekoäly voi keventää työtaakkaasi. 

”Tekoäly toimii ihmisen tukiälynä” – Microsoft Copilot toimii apuna moniin tehtäviin

Tekoäly on nyt lähes jokaisen tietotyöläisen huulilla. Monissa yrityksessä pohditaankin, kuinka erilaiset apurit voitaisiin valjastaa yrityskäyttöön ja keventää työtaakkaa siirtämällä sopivat hommat tekoälylle. Näin ihmisaivot voisivat keskittyä siihen, mihin tekoäly ei kykene.  

Tekoälystä ennustetaan tulevan yrityksille välttämättömyys. Ne, jotka eivät ole kelkassa mukana, jäävät muista jälkeen. Siksi jokaisen yrityksen tuleekin tunnistaa tekoälyn potentiaali omassa liiketoiminnassaan ja tiristää siitä kaikki hyödyt irti 

Erilaisia tekoälyyn pohjautuvia sovelluksia on tipahdellut markkinoille kuin sieniä sateella. Yritykselle onkin ratkaisevaa valita omiin tarpeisiin vastaava sovellus, jonka tietoturvaan, tehokkuuteen ja tarkkuuteen voi luottaa.  

Copilot for Microsoft 365 on älykäs ja reaaliaikainen henkilökohtainen avustaja 

Microsoft 365 -palveluun on kehitetty lisäosa: Copilot for Microsoft 365. Copilot on erityisesti yrityskäyttöön soveltuva tehokkuutta parantava ja ChatGPT:hen pohjautuva työkalu, joka käyttää suuria kielimalleja (LLM, Large Language Model) yhdessä organisaatiosi datan kanssa. 

“Copilot toimii saumattomassa yhteistyössä muiden 365-sovellusten kanssa. Wordissä Copilotia voi esimerkiksi pyytää laatimaan halutusta aiheesta otsikon, johdannon, kappaleet, väliotsikot ja lopetuksen. Tarvittaessa Copilot taikoo Word-dokumentista visuaalisen PowerPoint-esityksen ja analysoi Excelissä oleelliset tiedot tai trendit datasta tai visualisoi tulokset graafeiksi”, kertoo DNA:n yritysliiketoiminnan Development Manager Svante Helistö

Teams-palavereissa Copilot toimii oivana apurina, olit sitten tikkana paikalla tai vartin myöhässä. Vaikka puheenjohtajan roolia ei kokouksissa Copilotille kannata antaa, toimii se väsymättömänä sihteerinä kirjoittaen palaverista muistiota sekä keräten päätettyjä toimenpiteitä.  

“Copilotin avulla aikaa säästyy tärkeimmille asioille. Jos loman jälkeen sähköpostilaatikko pursuaa, Copilot pystyy näyttämään tärkeimmät keskustelut. Tekoäly toimiikin ikään kuin ihmisen tukiälynä”, Helistö tiivistää. 

Copilot voidaan myös ohjata muistuttamaan osallistujia heille nimetyistä tehtävistä. Pitkät ja polveilevat sähköpostiketjut oikenevat Copilotin avulla napakoiksi yhteenvedoiksi, joihin se osaa ehdottaa valmiita vastauksia. 

Copilot taipuu myös ohjelmoinnin apuriksi 

Copilotin taidot eivät rajaudu pelkästään assistentin tehtäviin, vaan siitä on apua myös teknisemmissä tehtävissä. Copilot avustaa ohjelmoinnin eri tasoilla, kuten algoritmeissa, tietorakenteissa, syntaksissa ja testaamisessa. Nettisivujen eri kieliversiot ja simulaatiot luonnistuvat Copilotilta käden käänteessä.

“Copilot hyödyntää tekoälyä ja suuria kielimalleja, jotka räätälöityvät yrityksesi datan perusteella. Se kykenee siis ymmärtämään yrityksesi liiketoiminnan kontekstin, terminologian ja tavoitteet paremmin kuin yleinen tekoäly”, toteaa Helistö. 

Copilotin toiminta on turvallisempaa ja luotettavampaa kuin monen muun julkisesti käytettävän tekoälysovelluksen käyttö. Se noudattaa Microsoftin eettisiä periaatteita ja tietosuojakäytäntöjä. Yrityskäyttöön suunniteltu ohjelma ei myöskään hyödynnä ohjelmaan syöttämiäsi tietoja kielimallien kouluttamiseen. 

Copilotia tukevat seuraavat Microsoft 365 -lisenssit: 

  • Microsoft 365 Business Standard  
  • Microsoft 365 Business Premium 
  • Microsoft 365 E3  
  • Microsoft 365 E5 

 

Haluatko valjastaa Copilotin yrityksenne käyttöön ensimmäisten joukossa? Copilot for Microsoft 365 on nyt osa DNA:n Microsoft 365 -tarjoomaa. Ole yhteydessä meihin – pian sinäkin olet edelläkävijä! 

Avainsanat:

Digitalisaatio Muuttuva työ Työkulttuuri Teknologia Tietoturva Tekoäly Kyberturvallisuus

Lue lisää uudesta työstä

Artikkeli
6/2024 DNA Yrityksille

Johtaja, älä kurista yrityksesi verkkoja – vanhanaikainen verkkoinfra hidastaa toimintaa ja lisää riskejä

Artikkeli
6/2024 DNA Yrityksille

Muhoslaisia energiavarastoja pian ympäri Eurooppaa? Cactos tähtää kansainvälisille markkinoille

Artikkeli
6/2024 DNA Yrityksille

Korvat hörölle: luvassa on teknologiaa, tietoturvaa ja trendejä

Artikkeli
5/2024 DNA Yrityksille

Liningin vedenohjausjärjestelmä valvoo maailman puhtaimman veden kulkua IoT- ja APN-ratkaisujen avulla

Miltä näyttää teknologian vuosi 2024?

Uljaan uuden huomisen onnennumero on 14 – nimittäin niin monta nousevaa teknologiatrendiä esitellään DNA:n vuoden 2024 teknologiatrendiraportissa! Lue valppaasti, sillä monet näistä trendeistä tulevat jättämään jälkensä historiaan.

 

Pysy digitalisaation vauhdissa.

Tilaa DNA Yrityksille -uutiskirje sähköpostiisi!

Hyödynnetäänkö teillä jo uuden työn mahdollisuuksia? Ota yhteyttä – katsotaan yhdessä parhaat ratkaisut yrityksellesi.