Blogit

Retropuhelimet elävät ja voivat turhankin hyvin

Me nokkelat suomalaiset osaamme hyödyntää mobiilidataa enemmän kuin mikään muu kansa, kertoo kehittyneiden teollisuusmaiden yhteistyöjärjestö OECD. Tilastojen mukavasta viestistä huolimatta parantamisen varaa vielä on.

Suomalaisten taskuissa kulkee nimittäin vielä yllättävän monta kalikkaa, joilla nopeasta netistä – tai netistä ylipäänsä – voi vain haaveilla.

Tilastojemme mukaan DNA:n mobiiliverkossa on aktiivisena vielä esimerkiksi Nokian legendaarista 2110-venttikymppiä. Se esiteltiin vuonna 1994 – 24 vuotta sitten. Uudempaakin retroa löytyy. Puhelinten Chuck Norrisiksi kutsuttua, arvatenkin ydinsodan kestävää 3310-luuria vuodelta 2000 löytyy vielä tuotantokäytöstä.

Näillä klassikoilla puhelut toki toimivat, tekstarit liikkuvat ja akku kestää päiviä. Mutta siinäpä ne ominaisuudet sitten ovatkin. 3310:ssa on sentään neljä peliä, joista nautiskella puhelimen 84 x 48 pikselin näytöltä. Ruudulla on siis vajaa kaksi promillea HD-kuvapisteiden määrästä. Uh.

Nämä ovat äärimmäisiä esimerkkejä muinaismuistoista, joita ei ole päästetty ansaittuun viimeiseen lepoon. Mutta kokonaiskuvakin on valju. Suomen vauhdikkaita mobiiliverkkoja ei hyödynnetä kunnolla, koska tilastojemme mukaan peräti neljä kymmenestä käytössä olevasta yrityspuhelimesta ei tue 4G-verkkoa tai niissä on datan käyttö estetty.

Tämä käy lopulta retrokäyttäjien nilkkaan.

Ei voi olla nakertamatta yrityksen toiminnan tehokkuutta, jos myynnin Matti ei kykene lataamaan kiireellistä tarjouspyyntöä asiakaskäynniltä palatessaan. Tai huollon Maija jää vaille rikkoutuneen laitteen kytkentäkaaviota kentällä, kun vanhan luurin kapasiteetti tulee vastaan.

Kuulostaako tutulta? Päivitämme mielellämme yrityksenne muinaismuistot älyaikaan. Ota yhteyttä ja jutellaan lisää!

Avainsanat:

Verkko 4G Yhteydet Mobiili

Lue lisää uudesta työstä

Artikkeli
4/2024 DNA Yrityksille

Tee asiakaspalvelusta yrityksesi kruununjalokivi – Ota käyttöön tekoälyvalmis monikanavainen asiakaspalveluratkaisu

Artikkeli
4/2024 DNA Yrityksille

Hiekka-akku on tämän hetken puhuttavin innovaatio – Polar Night Energyllä on kunnianhimoiset kasvutavoitteet

Artikkeli
4/2024 DNA Yrityksille

Mullista yrityksesi asiakaspalvelu tekoälyn voimalla – asiakaspoistuma pienenee, myynti kasvaa ja työntekijäkokemus paranee

Artikkeli
4/2024 DNA Yrityksille

Asiakkaan tukena joka käänteessä – DNA:laiset syttyvät asiakaskohtaamisista ja kokevat työnsä merkitykselliseksi

Miltä näyttää teknologian vuosi 2024?

Uljaan uuden huomisen onnennumero on 14 – nimittäin niin monta nousevaa teknologiatrendiä esitellään DNA:n vuoden 2024 teknologiatrendiraportissa! Lue valppaasti, sillä monet näistä trendeistä tulevat jättämään jälkensä historiaan.

 

Pysy digitalisaation vauhdissa.

Tilaa DNA Yrityksille -uutiskirje sähköpostiisi!

Hyödynnetäänkö teillä jo uuden työn mahdollisuuksia? Ota yhteyttä – katsotaan yhdessä parhaat ratkaisut yrityksellesi.