Pilven reuna vaatii älykkään palomuurin

Yritykset rakentavat liiketoimintansa strategioita yhä laajemmin pilven varaan. Laadukkaan verkon merkitys kasvaa, mutta pelkästään kapasiteetin kasvattaminen ei aina ole viisasta. Mitä riippuvaisempi yritys on eri paikoissa sijaitsevista datakeskuksista, sitä parempia yhteyksiä se tarvitsee.

Pilvi, uuden työn vaatimukset ja kuluttajistuminen mutkistavat myös yritysverkossa tietoturvasta huolehtimista. Hybridiverkossa voi olla vaihteleva yhdistelmä nykyistä kiinteän verkon infrastruktuuria, uusia kiinteitä verkkoja sekä mobiiliverkkoja – riippuen toimialasta ja työskentelytavoista.

Perinteisesti on ollut olennaista rakentaa suojauksia yhden itse hallitun verkon reunalle ja sisälle, mutta se ei enää riitä.

Tietoverkoissa "tulipalot" eli tietoturvan kannalta vaarallinen liikenne harvoin etenee selkeästi. Kerran ulkokuoren läpi päässyt tulipalo on sitkeä sammutettava.

Uudenlaiset työtavat ja uudet verkkoon kytketyt laitteet taas ovat tehneet ulkokuoresta paljon monimutkaisemman. Yritysverkoissa verkon reunalla ei enää seiso palomuuri urheasti valvomassa, vaan siellä on erilaisia laitteita, antureita tai vaikka VPN-yhteyden päässä olevia työntekijöitä.

Yritysverkon reunan älykäs palomuuri onkin nykyään aika kaukana alkuperäisestä ajatuksesta. Yrityksen ja pahan maailman välissä jököttävän graniittiseinän sijaan palomuuri osaa ennakoida riskejä ja tunnistaa aktiivisesti eri uhkia .

Nykyaikainen palomuuripalvelu auttaa rakentamaan Internet-yhteyden varaan turvallisen gatewayn eli yhdyskäytävän yritysverkkoon. Lisäksi se voi valvoa verkon reunalla olevien laitteiden lokitietoja ja liikennettä 24/7.

Fyysisiä, asiakkaan tiloihin sijoitettuja laitteitakin vielä näkee paljon, mutta yhä useammin palomuuri voi olla operaattorin tarjoama pilvipalvelu, eikä toimiston nurkassa kehrää enää kuin ehkä toimistokissa.

Lisätietoa löydät seuraavista linkeistä:

Avainsanat:

Verkko Tietoturva

Lue lisää uudesta työstä

11/2022 DNA Business

Miten metaversumiin pääsee, Marja Konttinen?

Metaversumiin pääsee helposti: siihen tarvitsee vain nettiyhteyden ja hyvän tietokoneen.
11/2022 DNA Business

Itse ja automaatiolla – yritykset haluavat vapautta valita miten ja milloin asiansa hoitavat

Yritysratkaisuilta odotetaan yhä enemmän yhtä sujuvaa käyttöä kuin kuluttajien verkkopalveluilta.
11/2022 DNA Business

ZTNA: Turvaa, tukea ja varmuutta – missä ja milloin vain

Työnantajan tavoitteena on tarjota toimivat digitaaliset työvälineet, mutta myös suojella yrityksen dataa.
11/2022 DNA Business

Vain paranoidit pärjäävät? Hybridityö vaatii tujumpaa tietoturvaa

Etätyöskentely on yleistynyt, mutta toimistollakin täytyy käydä.

Hyödynnetäänkö teillä jo uuden työn mahdollisuuksia? Ota yhteyttä – katsotaan yhdessä parhaat ratkaisut yrityksellesi.