Pilven reuna vaatii älykkään palomuurin

Yritykset rakentavat liiketoimintansa strategioita yhä laajemmin pilven varaan. Laadukkaan verkon merkitys kasvaa, mutta pelkästään kapasiteetin kasvattaminen ei aina ole viisasta. Mitä riippuvaisempi yritys on eri paikoissa sijaitsevista datakeskuksista, sitä parempia yhteyksiä se tarvitsee.

Pilvi, uuden työn vaatimukset ja kuluttajistuminen mutkistavat myös yritysverkossa tietoturvasta huolehtimista. Hybridiverkossa voi olla vaihteleva yhdistelmä nykyistä kiinteän verkon infrastruktuuria, uusia kiinteitä verkkoja sekä mobiiliverkkoja – riippuen toimialasta ja työskentelytavoista.

Perinteisesti on ollut olennaista rakentaa suojauksia yhden itse hallitun verkon reunalle ja sisälle, mutta se ei enää riitä.

Tietoverkoissa "tulipalot" eli tietoturvan kannalta vaarallinen liikenne harvoin etenee selkeästi. Kerran ulkokuoren läpi päässyt tulipalo on sitkeä sammutettava.

Uudenlaiset työtavat ja uudet verkkoon kytketyt laitteet taas ovat tehneet ulkokuoresta paljon monimutkaisemman. Yritysverkoissa verkon reunalla ei enää seiso palomuuri urheasti valvomassa, vaan siellä on erilaisia laitteita, antureita tai vaikka VPN-yhteyden päässä olevia työntekijöitä.

Yritysverkon reunan älykäs palomuuri onkin nykyään aika kaukana alkuperäisestä ajatuksesta. Yrityksen ja pahan maailman välissä jököttävän graniittiseinän sijaan palomuuri osaa ennakoida riskejä ja tunnistaa aktiivisesti eri uhkia .

Nykyaikainen palomuuripalvelu auttaa rakentamaan Internet-yhteyden varaan turvallisen gatewayn eli yhdyskäytävän yritysverkkoon. Lisäksi se voi valvoa verkon reunalla olevien laitteiden lokitietoja ja liikennettä 24/7.

Fyysisiä, asiakkaan tiloihin sijoitettuja laitteitakin vielä näkee paljon, mutta yhä useammin palomuuri voi olla operaattorin tarjoama pilvipalvelu, eikä toimiston nurkassa kehrää enää kuin ehkä toimistokissa.

Lisätietoa löydät seuraavista linkeistä:

Avainsanat:

Verkko Tietoturva

Lue lisää uudesta työstä

10/2023 DNA Yrityksille

Tavoitteena entistä toimivampi asiakaspalvelu? Helppokäyttöinen mobiilisovellus auttaa sekä yritystä että asiakasta

DNA Call on yrityksille suunnattu mobiilisovellus.
Sormet näppäimistöllä
9/2023 DNA Yrityksille

Kyberrosvoilta suojautumisen ABC

Kokosimme artikkeliin huippusuosioon nousseen Kyberrosvot-podcastin tärkeimmät tärpit parempaan suojautumiseen.
Nainen tabletin kanssa
9/2023 DNA Yrityksille

Firmani tarvitsee paremmat verkkoratkaisut! Miten se onnistuu?

Jotta arki rullaa saumattomasti, tulee yhteyksien olla toimintavarmat ja turvalliset. Me DNA:lla pidämme huolen siitä, että kokonaisuus vastaa yrityksesi tarpeita ja käyttöönotto on tehty sinulle yksinkertaiseksi.
DNA:n asiakaspalvelija
9/2023 DNA Yrityksille

Suurin osa yhteydenotoista tapahtuu puhelimitse – Toimivat liittymät ja palvelut varmistavat, että jokaiseen niistä vastataan!

Olemme sitä mieltä, että yrityksen mobiili- ja vaihdepalvelun tilaamisen tulee olla yksinkertaista ja helppoa. Siksi toimitus ja käyttöönotto on tehty sinulle vaivattomaksi.

Hyödynnetäänkö teillä jo uuden työn mahdollisuuksia? Ota yhteyttä – katsotaan yhdessä parhaat ratkaisut yrityksellesi.