Blogit

Hiukkavaaran koulu Oulussa hyödyntää AR-teknologiaa ilmiöoppimisen tukena. Kuvassa koulun rehtori Anne Moilanen ja BusinessOulun yhteyspäällikkö Heikki Huhmo. Kuvaaja: Harri Rauhanummi

­Oulun Hiukkavaaran koulussa 5G tuo lisätyn todellisuuden osaksi oppimista

Hiukkavaaran koulu Oulussa halusi hyödyntää uudenlaista oppimisteknologiaa ilmiöoppimisen tukena. DNA toimitti koululle oman 5G-tukiaseman, jonka avulla lisätty todellisuus toimii moitteettomasti.

Hiukkavaaran koulu aloitti toimintansa vasta neljä vuotta sitten. Koulussa lukuvuosi jaksottuu viiden erilaisen ilmiön ympärille ja opetus tapahtuu oppimispesissä. Jokaisessa pesässä on mukana useamman luokka-asteen oppilaita, ja jokainen saa opiskella ilmiöitä itselleen sopivalla tasolla.

Tällä hetkellä koulussa on hieman yli 460 oppilasta ja ensi vuonna päästään jo yli 600. Suunnitelmissa on kasvaa kuitenkin yli tuhannen oppilaan kouluksi.

“Digitaalisuus on yksi Oulun kaupungin perusopetuksen keskeisimmistä strategisista tavoitteista ja sitä pyritään lisäämään oppimiseen jatkuvasti”, kertoo Hiukkavaaran koulun rehtori Anne Moilanen.

Koululla toivotaan, että 5G-yhteys ja lisätty todellisuus mahdollistavat lapsien henkilökohtaisia oppimispolkuja. Oppimispolulla tarkoitetaan konkreettista ja ymmärrettävää tavoitelistausta, jonka avulla oppilasta johdatellaan kohti parempaa osaamistasoa. Lapsen oma mielenkiinto ohjaa eri aineiden oppimista.

“Oppilaat ovat lähteneet innokkaasti mukaan kokeilemaan lisättyä todellisuutta. Myös koko henkilökunta on ollut kiinnostunut pilotista. Eräs oppilas mainitsi, että lisätyn todellisuuden avulla oli kivaa seurata opetusta. Näen tällä paljon mahdollisuuksia tulevaisuudessa”, luokanopettaja Veli-Pekka Nitovuori toteaa.

Koulun tavoitteena on syventää oppimista rikastamalla sitä teknologian mahdollistamilla keinoilla ja sitä myötä kasvattaa oppilaiden motivaatiota opetettaviin asioihin. 5G-yhteyden keskeisin hyöty on entistä nopeampi tiedonsiirto, jonka avulla lisätty todellisuus toimii vaivattomasti.

Ei vain koulu, vaan koko Oulu

Hiukkavaaran koulu ei ole poikkeus Oulussa. Kaupungilla on pitkät perinteet tietoliikenneteknologiassa ja tietotekniikassa. Myös Oulun kaupungin liikelaitos BusinessOulu tekee yhteistyötä 5G:n saralla DNA:n kanssa.

”DNA:n avulla tarjoamme yrityksille 5G-ympäristön, jossa yritykset pääsevät kehittelemään ja viimeistelemään tuotteitaan niiden todellisessa käyttöympäristössä. Meillä on ollut 5G-hankkeita käynnissä jo vuosia”, BusinessOulun yhteyspäällikkö Heikki Huhmo kuvailee.

Huhmon mukaan Oulu haluaa olla mukana niin teknologioiden kuin yritystenkin toiminnan kehittämisessä. Myös DNA:lla tunnistetaan 5G:n tuomat mahdollisuudet.

”5G:n suurin lisäarvo tulee liiketoimintasovellusten kautta, jotka hyödyntävät 5G:n korkeaa kapasiteettia ja alhaisia viiveitä liikkuvassa, reaaliaikaisessa käytössä. Hiukkavaaran pilotti on ollut mielenkiintoinen mahdollisuus DNA:lle kehittää uusia, 5G:n mahdollistamia toimintamalleja yhdessä innovatiivisen asiakkaan ja kumppaneiden kanssa”, kertoo DNA:n yritysliiketoiminnan strategiasta ja yritysasiakkaiden palveluliiketoiminnasta vastaava johtaja Tuukka Toivonen.

DNA haluaa olla mukana luomassa kestävää tulevaisuuden yhteiskuntaa, jota myös Hiukkavaaran koulun pilotti osaltaan rakentaa.

Videolla Hiukkavaaran koulun rehtori Anne Moilanen ja BusinessOulun yhteyspäällikkö Heikki Huhmo kertovat 5G-pilotista tarkemmin:

 

Näillä ratkaisulla tehostimme asiakkaamme liiketoimintaa:
•    DNA Liikkuva laajakaista yrityksille 1000M
•    Samsung Galaxy Tab S7
•    5G-sisäkuuluvuusratkaisu

Avainsanat:

Referenssi Mobiili Digitalisaatio Teknologia 5G Liikkuva laajakaista

Lue lisää uudesta työstä

Artikkeli
5/2024 DNA Yrityksille

SASE Security Summit: Tärkeitä oppeja ja oivaltavia tarinoita kyberturvallisuuden rintamalta

Artikkeli
5/2024 DNA Yrityksille

7 vinkkiä yritysliittymän käyttöön ulkomailla

Artikkeli
5/2024 DNA Yrityksille

Yrittäjä: Osta työvälineet Y-tunnukselle ja säästä! 

Artikkeli
5/2024 DNA Yrityksille

Kyberrosvot: Tietoturvassa yhdistyvät inhimillisyys, teknologia ja varautuminen

Miltä näyttää teknologian vuosi 2024?

Uljaan uuden huomisen onnennumero on 14 – nimittäin niin monta nousevaa teknologiatrendiä esitellään DNA:n vuoden 2024 teknologiatrendiraportissa! Lue valppaasti, sillä monet näistä trendeistä tulevat jättämään jälkensä historiaan.

 

Pysy digitalisaation vauhdissa.

Tilaa DNA Yrityksille -uutiskirje sähköpostiisi!

Hyödynnetäänkö teillä jo uuden työn mahdollisuuksia? Ota yhteyttä – katsotaan yhdessä parhaat ratkaisut yrityksellesi.