Onko edessä maksupäätteen valinta? Ota nämä asiat huomioon!

“Korttimaksu ei valitettavasti juuri nyt toimi.” “Lähimaksu on toisella puolella.” Nämä lausahdukset on kuullut varmasti jokainen kaupassa asioinut. Vaikka siirtymä käteisestä pankkikortteihin ja digitaaliseen maksamiseen on helpottanut kaupassa asioimista, kohtaavat asiakas ja kauppias yhä maksamiseen liittyviä haasteita. Maksupäätettä valitessa kannattaakin olla huolellinen, jotta tulevat kaupat eivät mene sivu suun teknisten ongelmien vuoksi.

Keräsimme valintaa helpottaaksemme yhteen tärkeimmät seikat, joita maksupäätekaupoilla kannattaa puntaroida.

Kysy nämä kysymykset itseltäsi, kun valitset maksupäätettä:

Millaisissa tilanteissa käytän maksupäätettä? Onko työni liikkuvaa vai sijaitseeko myyntipisteeni aina samassa paikassa? Jo nämä kysymykset voivat ohjata valintaa langattomien ja johdollisten vaihtoehtojen välillä. Lisäksi ne auttavat pohtimaan, kuinka tärkeää maksupäätteen akunkesto omalle bisnekselle on.

Mitä maksuvälineitä asiakkaani käyttävät? Erilaisia maksukortteja on nykymaailmassa pilvin pimein, joten maksupäätteen tulisi hyväksyä mahdollisimman monia kortteja. Erityisen tärkeää tämä on yrittäjille, joiden asiakaskuntaan kuuluu paljon turisteja. DNA on pyrkinyt huomioimaan tämän haasteen uudistuneessa maksupäätepalvelussaan. Sen maksunvälittäjänä toimii Nets, jolla on laajin valikoima sopimuksia eri korttiyhtiöiden kanssa.

Monenkirjavien korttien lisäksi yhä useammalla asiakkaalla on käytössään myös maksamiseen tarkoitettuja puhelinsovelluksia. Yrittäjän huojennukseksi ne toimivat usein lähimaksulukijassa aivan samaan tapaan kuin kortitkin: erityistoimenpiteitä ei siis yleensä tarvita. Kaikkein helpointa lähimaksaminen on, jos lukija on sijoitettu näkyvästi hintanäytön yläpuolelle.

Tarvitsenko lisäpalveluita nyt tai tulevaisuudessa? Myös lisäpalveluiden saatavuus on maksupäätteen valinnassa olennaista. Vaikka yrityksesi pärjäisi nyt yksinkertaisimmalla ratkaisulla, voi tulevaisuus tuoda uusia tarpeita tullessaan. Silloin kattavat lisäpalvelut, kuten myyjäkohtainen myyntiseuranta, tippaaminen tai mahdollisuus eri valuutoilla maksamiseen, voivat olla kultaakin kalliimpia.

Millaista apua ongelmatilanteisiin on tarjolla? Kinkkisiltä maksutilanteilta ei voi tyystin välttyä, joten maksupäätehankintaa tehdessä kannattaa myös paneutua siihen, millaista apua ongelmatilanteisiin on saatavilla. Esimerkiksi DNA-maksupäätepalvelun asiakastuki palvelee joka päivä ympäri vuorokauden. Jos asiakaspalvelun tuki ei riitä ja tarvitset uuden maksupäätteen rikkoutuneen tilalle, saat sellaisen kahdeksan tunnin sisällä – ongelmatilanteissa apu on siis aina lähellä.

Millaista tietoa haluan maksupäätteeni tarjoavan? Mieti esimerkiksi, millaisia raportointipalveluita kaipaat. Toivoisitko, että kirjanpitäjälläsi on verkossa suora pääsy yrityksesi tilittämiin korttimaksuihin? Entä kuinka tarkkaa tietoa asiakaskunnastasi kaipaat?

Kun olet esittänyt nämä kysymykset itsellesi, kannattaa ne seuraavaksi esittää palveluntarjoajalle, jotta löydät varmasti ja vaivatta omiin tarpeisiisi sopivan maksupäätteen!

 

Kaipaatko lisää vinkkejä yrityksesi arkeen? Tutustu Pienen yrityksen tietoliikenneyhteydet ja palvelut -oppaaseemme!

Entä haluatko lisää tietoja DNA:n uudistuneesta maksupäätepalvelusta? Klikkaa itsesi tänne!
 

Avainsanat:

Vinkit Yrittäjille
 

Lue lisää uudesta työstä

9/2021 DNA Business

Keskitä mobiilipalvelut yhdelle luukulle – toimivat ja oikein valitut ratkaisut tukevat yrityksen kasvua

Yhä useampi työtehtävä hoituu nykyään mobiilisti.
SIM-kortilla varustettu tabletti on paras liikkuvan työn väline
9/2021 DNA Business

SIM-kortilla varustettu tabletti on paras liikkuvan työn väline

Neljä asiaa, jotka tekevät tabletista läppäriä näppärämmän työvälineen.
Merja Rahkola-Toivanen on yrityssparraaja KasvuOpen-verkostossa, jossa hän neuvoo yrityksiä muun muassa myynnissä, markkinoinnissa ja johtamisessa.
9/2021 DNA Business

Pizzayrittäjän kasvuneuvo: "Palkkaa ainakin yksi betonibuutsi!"

Merja Rahkola-Toivanen on yrityssparraaja KasvuOpen-verkostossa.
9/2021 Olli Sirkka

Pelataanko teilläkin innovaatiolottoa kahviautomaatilla? Oikeat innovaatiot syntyvät toisin

”Kyllä meillä on innovointikyky pahasti kärsinyt etäilystä”.

Hyödynnetäänkö teillä jo uuden työn mahdollisuuksia? Ota yhteyttä – katsotaan yhdessä parhaat ratkaisut yrityksellesi.