Blogit

Omnitelen tutkimus on jälleen osoittanut, että kaikkien operaattoreiden mobiilidatapalvelun suorituskyky ja laatu ovat erittäin hyvällä tasolla. 

Omnitelen tutkimus: Suomen suurimmissa kaupungeissa nautitaan laadukkaasta mobiilidatapalvelusta

Konsulttiyhtiö Omnitele mittasi helmikuussa 2024 Suomen kymmenen suurimman kaupungin mobiiliverkon datapalveluiden laatua. DNA:n toimeksiannosta suoritetut mittaukset osoittavat, että kaikkien operaattoreiden mobiilidatapalvelun suorituskyky ja laatu Helsingissä, Espoossa, Vantaalla, Tampereella, Oulussa, Turussa, Jyväskylässä, Kuopiossa, Lahdessa ja Porissa ovat erittäin hyvällä tasolla.   

Tämä on mainio uutinen myös yrityksille, sillä se tarkoittaa, että niin latausnopeudet, lähetysnopeudet kuin viiveetkin ovat mitatuissa kaupungeissa tasolla, joka mahdollistaa erinomaiset edellytykset hyvälle palvelukokemukselle. Omnitelen raportti toteaa näiden olevan ovat keskeisimpiä käyttäjän kokemaan palvelun laatuun vaikuttavia tekijöitä: kukapa ei haluaisi korkealaatuisen videon pyörivät nykimättä, sisällön latautuvan somekanavalle alta aikayksikön ja nettipelin reagoivan kuin ajatus.  

DNA:n mobiilidatapalvelun laatu tutkituissa kaupungeissa on tutkimuksen perusteella erittäin hyvällä tasolla:   

  • DNA:n liittymällä mitattu latausnopeus eli tiedonsiirtonopeus tukiasemalta päätelaitteelle, on kymmenen suurimman kaupungin alueella keskimäärin yli 650 Mbit/s. Vähintään 100 Mbit/s saavutettiin lähes 96 % ajasta.  
  • Lähetysnopeus, eli tiedonsiirtonopeus päätelaitteelta tukiasemalle, on keskimäärin noin 90 Mbit/s ja 97 % ajasta yli 10 Mbit/s.   
  • Reaaliaikaisille palveluille elintärkeän viiveen mediaani on 19 ms kaikissa tutkituissa kaupungeissa.   

Erityisesti kaupunkialueilla, joilla on suuri määrä käyttäjiä ja jatkuvasti kasvava tarve dataliikenteelle, mobiilidatan laatu on tärkeässä roolissa. Se parantaa yksittäisen käyttäjän kokemusta ja tukee yritysten kykyä toimittaa palveluitaan tehokkaasti ja luotettavasti. Yrityksen näkökulmasta laadukkaat datapalvelut mahdollistavat myös kattavien ja suorituskykyisten uusien palveluiden ja innovaatioiden kehittämisen.  

DNA:n mobiiliverkossa siirrettiin vuoden 2023 viimeisen neljänneksen aikana keskimäärin 55,7 GB dataa kuukaudessa liittymää kohden. Maailman mittakaavassakin suuren käyttäjäkohtaisen datavolyymin mahdollistaa laaja 5G-tekniikan käyttöönotto ja verkon jatkuva kehittäminen. DNA:n 5G-verkon väestöpeitto koko maassa on jo 94 prosenttia suomalaisista, mikä tarkoittaa yli viittä miljoonaa ihmistä.  

 

Ota ketterät mobiiliverkot käyttöösi ja tutustu tarkemmin 5G-tarjoomaamme!  

Avainsanat:

Mobiili Digitalisaatio 4G Teknologia 5G

Lue lisää uudesta työstä

Artikkeli
7/2024 DNA Yrityksille

5G laajenee vauhdilla, ja siitä hyötyvät niin yritykset kuin kotitaloudet – ”Kun työt tehdään pilvessä, on yhteyden nopeudella todella väliä”

Artikkeli
7/2024 DNA Yrityksille

Älä anna stressin ottaa ohjaksia – hyvinvointilääkärin vinkit työn ja vapaa-ajan tasapainoon

Artikkeli
7/2024 DNA Yrityksille

10+1 välttämätöntä vinkkiä yrityksen kyberresilienssin vahvistamiseksi

Artikkeli
7/2024 DNA Yrityksille

Miten teknologiayritys uudistuu palveluorganisaatioksi?

Miltä näyttää teknologian vuosi 2024?

Uljaan uuden huomisen onnennumero on 14 – nimittäin niin monta nousevaa teknologiatrendiä esitellään DNA:n vuoden 2024 teknologiatrendiraportissa! Lue valppaasti, sillä monet näistä trendeistä tulevat jättämään jälkensä historiaan.

 

Pysy digitalisaation vauhdissa.

Tilaa DNA Yrityksille -uutiskirje sähköpostiisi!

Hyödynnetäänkö teillä jo uuden työn mahdollisuuksia? Ota yhteyttä – katsotaan yhdessä parhaat ratkaisut yrityksellesi.