Ollos huoleti! Selausturvalla suojaat työntekijöiden surffailun mobiiliverkossa

Työtä tehdään tätä nykyä tien päällä, kahviloissa, junissa ja mökin terassilla. Siksi työasioita toimitetaan ja yritysten laitteita käytetään yhä enemmän mobiiliverkoissa. Mutta miten yritys voi suojautua nettiselailun riskeiltä myös kiinteiden koti- ja toimistoverkkojen ulkopuolella?  

Monet yritykset suosittelevat välttämään avoimia WiFi-verkkoja niiden ilmeisten tietoturvariskien vuoksi. Koska nykymaailmassa työtä tehdään väistämättä myös kotien ja toimistojen kiinteiden verkkoyhteyksien ulkopuolella, vaihtoehdoista paras on liikkuvan laajakaista- tai puhelinliittymän kautta käytettävä mobiiliverkko.  

5G-standardi jo itsessään parantaa mobiiliteknologian tietoturvaa, mutta yritykset voivat tehostaa omien laitteidensa, työntekijöidensä ja liikesalaisuuksiensa suojausta edelleen DNA Selausturvan avulla.  

Selausturva suojaa DNA:n mobiiliverkossa tapahtuvaa surffailua estämällä verkkosivustojen yleisimmät tietoturvauhkat, kuten tietojenkalasteluyritykset ja haittaohjelmien asennuslinkit. Tarvittaessa yritys voi estää työntekijöiden pääsyn myös yleisesti haitallisiksi katsottujen sisältöjen pariin. Tällaisia ovat esimerkiksi aikuisviihteeseen, väkivaltaan, uhkapeleihin ja huumeisiin liittyvä sisältö. Kun palvelu on kytketty päälle, se tarjoaa ennakoivan turvan yleisimmillä selaimilla surffatessa.  

Millaisilta tietoturvauhkilta Selausturva suojaa käyttäjää, laitetta ja yritystä?  

Kyberrikolliset ovat yhä taitavampia ja tietojenkalastelu- ja huijausyritykset yhä ammattimaisemmin toteutettuja. Siksi meidän käyttäjien on koko ajan vaikeampi tunnistaa niitä. Pahimmillaan yksi väärä klikkaus saattaa asentaa päätelaitteeseen haittaohjelman, joka voi halvaannuttaa koko yrityksen liiketoiminnan ja aiheuttaa valtavaa vahinkoa organisaation toimintakyvylle ja maineelle.  

Rikolliset tahot ujuttavat hyvin aidonnäköisille huijaussivustoille vieviä linkkejä esimerkiksi sähköposteihin, tekstiviesteihin ja verkkosivuille. Selausturva suojaa DNA:n mobiiliverkossa verkkoselaimen kautta tapahtuvaa surffailua ja estää havaitsemiaan tietojenkalasteluyrityksiä sekä haittaohjelmia. Selausturvan voi kytkeä niin puhelinliittymään kuin liikkuvaan laajakaistaan, ja se kattaa nettiselailun silloinkin, kun kännykän verkkoyhteyttä jaetaan toiselle laitteelle.  

Miten Selausturva otetaan käyttöön? 

Yritys voi ottaa edullisen Selausturvan käyttöön helposti YritysDNA-itsepalvelussa tai yritysasiakaspalvelun kautta. DNA:n vastuulla on päivittää palvelua jatkuvasti ja pysyä ajan tasalla verkon uhkista. Palvelun käyttö ei hidasta nettiselailua mitenkään, eikä työntekijän itse tarvitse tehdä mitään sen aktivoimiseksi. Tarvittaessa Selausturvan voi kytkeä hetkellisesti pois päältä YritysDNA-palvelussa. 

 

Anna DNA:n tarkkailla verkon uhkia puolestasi, jotta työntekijäsi voivat selailla nettiä ja käyttää laitteitaan huoletta. Lue lisää ja aktivoi selausturva yrityksesi liittymiin. 

Avainsanat:

Verkko Mobiili Muuttuva työ Tietoturva Liikkuva työ Kyberturvallisuus Liittymät Liikkuva laajakaista

Lue lisää uudesta työstä

11/2023 DNA Yrityksille

NIS2-direktiivi on yrityksille mahdollisuus – Näin ennakoit ja rakennat kestävää liiketoimintaa

NIS2-direktiivi vahvistaa kyberuhkien torjuntaa.
11/2023 DNA Yrityksille

Ennakointi voi pelastaa liiketoimintasi jatkuvuuden – Miten yrityksesi on varautunut poikkeustilanteisiin?

Geopoliittisen tilanteen kiristyminen ja sen mukanaan tuomat ennalta arvaamattomat seuraukset vaikuttavat yritysten toimintaympäristöön.
Tiedätkö milloin kannattaa vaihtaa liittymää – 7 kysymystä yrittäjien yhteyksistä.
11/2023 DNA Yrityksille

Yrittäjä, tiedätkö milloin kannattaa vaihtaa liittymää?

Nämä 7 kysymystä mietityttävät yrittäjiä.
11/2023 DNA Yrityksille

DNA:n yritysliiketoiminnan uusi johtaja: "Suunnittelu on hyvä, toimintaan yhdistettynä parempi"

Anna-Mari Ylihurula aloitti DNA:n yritysliiketoiminnan johtajana elokuun 2023 alussa.

Hyödynnetäänkö teillä jo uuden työn mahdollisuuksia? Ota yhteyttä – katsotaan yhdessä parhaat ratkaisut yrityksellesi.