Blogit

Ollos huoleti! Selausturvalla suojaat työntekijöiden surffailun mobiiliverkossa

Työtä tehdään tätä nykyä tien päällä, kahviloissa, junissa ja mökin terassilla. Siksi työasioita toimitetaan ja yritysten laitteita käytetään yhä enemmän mobiiliverkoissa. Mutta miten yritys voi suojautua nettiselailun riskeiltä myös kiinteiden koti- ja toimistoverkkojen ulkopuolella?  

Monet yritykset suosittelevat välttämään avoimia WiFi-verkkoja niiden ilmeisten tietoturvariskien vuoksi. Koska nykymaailmassa työtä tehdään väistämättä myös kotien ja toimistojen kiinteiden verkkoyhteyksien ulkopuolella, vaihtoehdoista paras on liikkuvan laajakaistan tai puhelinliittymän kautta käytettävä mobiiliverkko.  

5G-standardi jo itsessään parantaa mobiiliteknologian tietoturvaa, mutta yritykset voivat tehostaa omien laitteidensa, työntekijöidensä ja liikesalaisuuksiensa suojausta edelleen DNA Selausturvan avulla.  

Selausturva suojaa DNA:n mobiiliverkossa tapahtuvaa surffailua estämällä verkkosivustojen yleisimmät tietoturvauhkat, kuten tietojenkalasteluyritykset ja haittaohjelmien asennuslinkit. Tarvittaessa yritys voi estää työntekijöiden pääsyn myös yleisesti haitallisiksi katsottujen sisältöjen pariin. Tällaisia ovat esimerkiksi aikuisviihteeseen, väkivaltaan, uhkapeleihin ja huumeisiin liittyvä sisältö. Kun palvelu on kytketty päälle, se tarjoaa ennakoivan turvan yleisimmillä selaimilla surffatessa.  

Millaisilta tietoturvauhkilta Selausturva suojaa käyttäjää, laitetta ja yritystä?  

Kyberrikolliset ovat yhä taitavampia ja tietojenkalastelu- ja huijausyritykset yhä ammattimaisemmin toteutettuja. Siksi meidän käyttäjien on koko ajan vaikeampi tunnistaa niitä. Pahimmillaan yksi väärä klikkaus saattaa asentaa päätelaitteeseen haittaohjelman, joka voi halvaannuttaa koko yrityksen liiketoiminnan ja aiheuttaa valtavaa vahinkoa organisaation toimintakyvylle ja maineelle.  

Rikolliset tahot ujuttavat hyvin aidonnäköisille huijaussivustoille vieviä linkkejä esimerkiksi sähköposteihin, tekstiviesteihin ja verkkosivuille. Selausturva suojaa DNA:n mobiiliverkossa verkkoselaimen kautta tapahtuvaa surffailua ja estää havaitsemiaan tietojenkalasteluyrityksiä sekä haittaohjelmia.

Selausturvan voi kytkeä niin puhelinliittymään kuin liikkuvaan laajakaistaan. Kun käytät Selausturvalla suojattua liittymää reitittimessä, se suojaa kaikki kyseisen wifin piirissä olevat laitteet. Palvelu kattaa nettiselailun myös silloin, kun kännykän verkkoyhteyttä jaetaan toiselle laitteelle.
 

Miten Selausturva otetaan käyttöön?

DNA:n yritysasiakkaana voit tilata Selausturvan olemassa olevaan tai uuteen mobiililiittymään helposti YritysDNA-itsepalvelussa tai yritysasiakaspalvelun kautta. Mikäli et ole vielä DNA:n yritysasiakas, voit hankkia Selausturvan näppärästi uuden yritysliittymätilauksen yhteydessä.

DNA:n vastuulla on päivittää palvelua jatkuvasti ja pysyä ajan tasalla verkon uhkista. Palvelun käyttö ei hidasta nettiselailua mitenkään, eikä työntekijän tarvitse itse tehdä mitään sen asentamiseksi. Tarvittaessa Selausturvan voi kytkeä hetkellisesti pois päältä YritysDNA-itsepalvelussa. 
 

Anna DNA:n tarkkailla verkon uhkia puolestasi, jotta työntekijäsi voivat selailla nettiä ja käyttää laitteitaan huoletta. Lue lisää ja aktivoi selausturva yrityksesi liittymiin. 

Avainsanat:

Verkko Mobiili Muuttuva työ Tietoturva Liikkuva työ Kyberturvallisuus Liittymät Liikkuva laajakaista

Lue lisää uudesta työstä

Artikkeli
5/2024 DNA Yrityksille

7 vinkkiä yritysliittymän käyttöön ulkomailla

Artikkeli
5/2024 DNA Yrityksille

Yrittäjä: Osta työvälineet Y-tunnukselle ja säästä! 

Artikkeli
5/2024 DNA Yrityksille

Kyberrosvot: Tietoturvassa yhdistyvät inhimillisyys, teknologia ja varautuminen

Blogi
5/2024 Juho Saarinen

Uhkaähky lamauttaa organisaation – vinkkini sen purkamiseen

Miltä näyttää teknologian vuosi 2024?

Uljaan uuden huomisen onnennumero on 14 – nimittäin niin monta nousevaa teknologiatrendiä esitellään DNA:n vuoden 2024 teknologiatrendiraportissa! Lue valppaasti, sillä monet näistä trendeistä tulevat jättämään jälkensä historiaan.

 

Pysy digitalisaation vauhdissa.

Tilaa DNA Yrityksille -uutiskirje sähköpostiisi!

Hyödynnetäänkö teillä jo uuden työn mahdollisuuksia? Ota yhteyttä – katsotaan yhdessä parhaat ratkaisut yrityksellesi.