Blogit

My day: Työpäiväni kesätöissä DNA:lla

Kuka: Emilia Huuhtanen, 25

Mitä: Kesätyö talousassistenttina DNA:n ostoreskontrassa

Tausta: Opiskelee taloushallintoa Laurea-ammattikorkeakoulussa.

Aloitan työpäiväni jo aamuseitsemältä, sillä olen aamuihminen. Liukumien ansiosta voin tulla töihin aamuseitsemän ja -kymmenen välillä. Ennen kymmentä tavoitteeni on saada mahdollisimman paljon laskuja eteenpäin kiertoon tarkastajille, sillä silloin lähtevät tiedoksiannot saapuneista laskuista. Työaikaliukuma helpottaa paljon omien menojen ja työn yhteensovittamista.

”Työaikaliukuma helpottaa paljon omien menojen ja työn yhteensovittamista”

Työ DNA:n ostoreskontrassa on ensimmäinen oman alani työpaikka. Työ ei vaatinut aiempaa kokemusta. Lähetin hakemuksen ja jo muutaman päivän päästä sain kutsun työhaastatteluun. Parin päivän jälkeen sain paikan. Elokuun puoliväliin asti teen kuuden tunnin työpäivää. Sen jälkeen kesätyöni jatkuu sijaisuudella syyskuun loppuun asti täysipäiväisenä.

Minut perehdytettiin hyvin. Esimieheni Tea näytti minulle talon ja kertoi perusasiat. Samalla haimme minulle tietokoneen ja kävimme järjestelmiä läpi. Sain myös perehdytyspaketin, jossa kerrottiin liukumista, poissaoloista, palkanmaksusta, kirjalliset ohjeet laskujen kiertoon laitosta ja muista perusasioista. Työhöni minua on perehdyttänyt koko tiimi, etenkin Elisa ja Sari. Aluksi katsoin vierestä kun muut tekivät, mutta pian pääsin itse tekemään töitä.

Moni työkaverini tekee etätöitä esimerkiksi maanantaisin ja perjantaisin. Itsekin voisin, mutta minusta näillä helteillä on ihanaa tulla ilmastoituun toimistoon. Lisäksi on mukavaa, että vieressä on aina joku, jolta voi kysyä neuvoa.

Meillä on tiimissä tosi kiva henki. Kaikki neuvovat, ja aina voi kysyä kokeneemmalta apua. DNA:n arvot, nopeus, rohkeus ja mutkattomuus, toteutuvat meidän tiimissä oikeasti arjessa. Vähän jännitin, miten näin ison tietomäärän haltuunotto sujuu. Olen saanut hyvin aikaa ottaa uusia työtehtäviä haltuun, eikä kaikkia työtehtäviä ole pitänyt opetella heti ensimmäisillä viikoilla.

Taloushallinto on näköalapaikka koko yritykseen. Nyt kesätöissä olen huomannut, että DNA:n liiketoiminta on hyvin monipuolista. Se on paljon muutakin kuin puhelinliittymiä. Liiketoiminnan monipuolisuus tekee myös työpäivistä monipuolisia.

Työpäiväni loppuu yhdeltä. Sen jälkeen voisin vaikka suunnata työpaikan kuntosalille!

Millainen työpaikka DNA on? Mitä DNA:lla tarkoittaa Mutkaton työ? Lue lisää DNA:n henkilöstöjohtajan Marko Rissasen haastattelusta.

Avainsanat:

Yritysvastuu Työkulttuuri Muuttuva työ

Lue lisää uudesta työstä

Artikkeli
3/2024 DNA Yrityksille

Näin ennakoit kustannukset: hanki mobiililaitteet palveluna

Artikkeli
5G tuo rajattomasti nopeaa dataa vaativaan työhön
3/2024 DNA Yrityksille

5G tuo rajattomasti nopeaa dataa vaativaan työhön

Artikkeli
3/2024 DNA Yrityksille

Telenor korosti Pohjoismaisen yhteistyön merkitystä Mobile World Congress -tapahtumassa

Blogi
3/2024 Assi Oikari

Helikopteridronet, turvallisuus ja hiilijalanjälki: mobiilialan kansainvälinen kohtaaminen kertoo, mitkä teknologian alueet ovat kuumia juuri nyt

Miltä näyttää teknologian vuosi 2024?

Uljaan uuden huomisen onnennumero on 14 – nimittäin niin monta nousevaa teknologiatrendiä esitellään DNA:n vuoden 2024 teknologiatrendiraportissa! Lue valppaasti, sillä monet näistä trendeistä tulevat jättämään jälkensä historiaan.

 

Pysy digitalisaation vauhdissa.

Tilaa DNA Yrityksille -uutiskirje sähköpostiisi!

Hyödynnetäänkö teillä jo uuden työn mahdollisuuksia? Ota yhteyttä – katsotaan yhdessä parhaat ratkaisut yrityksellesi.