Mietityttävätkö yrityksen rahoitusasiat? Yrittäjän digiakatemia tarjoaa tukea eri vaiheisiin

Yritystoiminnan ytimessä on rahoitus. Olipa sitten tavoitteena laajentaa toimintaa tai huolehtia yrityksen vakavaraisuudesta, on hyvä tietää erilaisista rahoitusmahdollisuuksista. Yrittäjän Digiakatemian uudessa rahoituskurssissa perehdytään erilaisiin rahoituksen tapoihin. Opit kurssilla perusasiat, joiden pohjalta sinun on helppo etsiä tietoa yrityksellesi sopivista keinoista.

Kaiken takana on rahoitus

Mitä eroa on esimerkiksi vieraan ja oman pääoman ehtoisella rahoituksella? Erilaisia vaihtoehtoja yrityksen rahoitukseen on lähes loputtomasti, ja ratkaisuja yhtä monta kuin on yrityksiäkin. Pelkästään lainavaihtoehtoja löytyy useita erilaisia – lähtien pankkilainasta luottolimiittiin ja luottokorttirahoitukseen.

Olipa rahoitustarve mikä tahansa, oman tilanteen kirkastaminen ennen päätöksentekoa on elintärkeää.

Ennen kuin ryntää suin päin kohti rahoitusviidakkoa, kannattaa selkeyttää tavoitteet ja nykytila. Tämä vaikuttaa ratkaisevasti siihen, millaista rahoitusmallia on järkevä lähteä tavoittelemaan.

Erilaiset rahoituskeinot ratkaisevat erilaisia pulmia. Uuden toimipisteen avaamisesta haaveileva ravintolayritys tarvitsee lainaa uusiin tiloihin ja henkilöstökuluihin. Toisaalta B2B-puolella operoiva painotuotteisiin keskittyvä yritys voi hankkia nopeasti lisää pääomaa käyttöönsä myymällä laskutettavat laskut rahoittajalle.

Joskus kannattaa harkita myös ulkopuolisen neuvojan puoleen kääntymistä. Toisenlaista näkemystä voi hakea useasta eri paikasta, kuten yksityisiltä konsulteilta, ELY-keskuksesta tai sitoutuneelta rahoituskumppanilta.

Onko sijoittaminen oikea ratkaisu?

On hyvä huomioida, että rahoittajat tuovat pöytään muutakin kuin rahaa. Usein sijoittajista, oli kyseessä bisnesenkeli tai pääomasijoittaja, puhutaan dollarinkuvat silmissä. Lopulta kuitenkin taloudellista pääomaa arvokkaampaa voi olla sijoittajien mukanaan tuoma osaaminen, verkostot ja kokemus. Siksi myös henkilökemioiden kohtaaminen on tärkeää.

Jos sijoittaminen tuntuu omalle yritykselle sopivalta askeleelta, kannata harkita pitch deckin rakentamista. Pitch deck auttaa tiivistämään yrityksen tarkoituksen, liiketoiminnan ja kilpailuympäristön niin yrittäjälle itselleen kuin sijoittajille.

Sukella syvemmälle Digiakatemiassa

DNA:n maksuttoman Yrittäjän digiakatemia -verkkokurssin uuden rahoituskokonaisuuden kouluttajina toimivat Nordean Startup & Growth -yksikön johtaja Vesa Riihimäki ja Suomen bisnesenkeliverkoston FiBANin toimitusjohtaja Amel Gaily. Rahoitukseen keskittyvän osion lisäksi Digiakatemia laajeni hiljattain myös kasvumarkkinoinnin oppikokonaisuudella. Digiakatemian tavoitteena on vähentää yrittäjien digitaalista epätasa-arvoa Suomessa, ja aiemmat kurssikokonaisuudet ovatkin keskittyneet esimerkiksi sosiaaliseen mediaan, pilvipalveluihin ja tietoturvaan.

Rahoituskurssilla opit muun muassa seuraavista aiheista:

  • Yrityksen rahoituksen perusteet
  • Yritys kasvaa ja kehittyy – mitä vaihtoehtoja rahoituksessa?
  • Apua julkisesta rahoituksesta ja takauksista
  • Lisää pääomaa sijoittajilta


Tutustu tarkemmin maksuttomaan Yrittäjän digiakatemiaan ja aloita opiskelu!

Tutustu

 

Artikkeli päivitetty 17.3.2021. Alunperin artikkeli on julkaistu 29.10.2020.

 

Avainsanat:

Vinkit Yrittäjille Yrittäjän digiakatemia
 

Lue lisää uudesta työstä

6/2022 Jaana-Liisa Malin

Palveluntarjoaja vai aito kumppani? Yritysten väliset suhteet vaativat työtä, mutta palkitsevat onnistuessaan

Yritysten välinen vuorovaikutus on vahvaa suhdetoimintaa – omine ylä- ja alamäkineen.
Kalastelu ja heikot kotipalomuurit nakertavat nyt tietoturvaa.
6/2022 DNA Business

Kalastelu ja heikot kotipalomuurit nakertavat nyt tietoturvaa

Kyberrikolliset manipuloivat vastaanottajaa mielellään pelolla.
6/2022 DNA Business

Kuinka helpottaa asiakaspalvelijan arkea, kun viestitulvaan tahtoo hukkua? DNA:n ratkaisu on Genesys

Genesys-pilvipalvelu helpottaa asiakaspalvelijoiden arkea, tehostaa työskentelyä ja helpottaa tasalaatuisen monikanavaisen asiakaspalvelun toteuttamista. Yhteydenottoihin vastaaminen onnistuu yhdessä kanavassa eikä asiakaspalvelu ole enää ohjelmien välillä poukkoilua.
6/2022 DNA Business

Kesällä voi taas keskittyä – mitä kaikkea johtajan tulisi tietää tekkimaailman menosta?

Johtajat ovat taas saaneet paahtaa täysillä koko kevään ja lähestyvä kesäloma lupailee hetken helpotusta.

Hyödynnetäänkö teillä jo uuden työn mahdollisuuksia? Ota yhteyttä – katsotaan yhdessä parhaat ratkaisut yrityksellesi.