Blogit

Mietityttävätkö yrityksen rahoitusasiat? Yrittäjän digiakatemia tarjoaa tukea eri vaiheisiin

Yritystoiminnan ytimessä on rahoitus. Olipa sitten tavoitteena laajentaa toimintaa tai huolehtia yrityksen vakavaraisuudesta, on hyvä tietää erilaisista rahoitusmahdollisuuksista. Yrittäjän Digiakatemian uudessa rahoituskurssissa perehdytään erilaisiin rahoituksen tapoihin. Opit kurssilla perusasiat, joiden pohjalta sinun on helppo etsiä tietoa yrityksellesi sopivista keinoista.

Kaiken takana on rahoitus

Mitä eroa on esimerkiksi vieraan ja oman pääoman ehtoisella rahoituksella? Erilaisia vaihtoehtoja yrityksen rahoitukseen on lähes loputtomasti, ja ratkaisuja yhtä monta kuin on yrityksiäkin. Pelkästään lainavaihtoehtoja löytyy useita erilaisia – lähtien pankkilainasta luottolimiittiin ja luottokorttirahoitukseen.

Olipa rahoitustarve mikä tahansa, oman tilanteen kirkastaminen ennen päätöksentekoa on elintärkeää.

Ennen kuin ryntää suin päin kohti rahoitusviidakkoa, kannattaa selkeyttää tavoitteet ja nykytila. Tämä vaikuttaa ratkaisevasti siihen, millaista rahoitusmallia on järkevä lähteä tavoittelemaan.

Erilaiset rahoituskeinot ratkaisevat erilaisia pulmia. Uuden toimipisteen avaamisesta haaveileva ravintolayritys tarvitsee lainaa uusiin tiloihin ja henkilöstökuluihin. Toisaalta B2B-puolella operoiva painotuotteisiin keskittyvä yritys voi hankkia nopeasti lisää pääomaa käyttöönsä myymällä laskutettavat laskut rahoittajalle.

Joskus kannattaa harkita myös ulkopuolisen neuvojan puoleen kääntymistä. Toisenlaista näkemystä voi hakea useasta eri paikasta, kuten yksityisiltä konsulteilta, ELY-keskuksesta tai sitoutuneelta rahoituskumppanilta.

Onko sijoittaminen oikea ratkaisu?

On hyvä huomioida, että rahoittajat tuovat pöytään muutakin kuin rahaa. Usein sijoittajista, oli kyseessä bisnesenkeli tai pääomasijoittaja, puhutaan dollarinkuvat silmissä. Lopulta kuitenkin taloudellista pääomaa arvokkaampaa voi olla sijoittajien mukanaan tuoma osaaminen, verkostot ja kokemus. Siksi myös henkilökemioiden kohtaaminen on tärkeää.

Jos sijoittaminen tuntuu omalle yritykselle sopivalta askeleelta, kannata harkita pitch deckin rakentamista. Pitch deck auttaa tiivistämään yrityksen tarkoituksen, liiketoiminnan ja kilpailuympäristön niin yrittäjälle itselleen kuin sijoittajille.

Sukella syvemmälle Digiakatemiassa

DNA:n maksuttoman Yrittäjän digiakatemia -verkkokurssin uuden rahoituskokonaisuuden kouluttajina toimivat Nordean Startup & Growth -yksikön johtaja Vesa Riihimäki ja Suomen bisnesenkeliverkoston FiBANin toimitusjohtaja Amel Gaily. Rahoitukseen keskittyvän osion lisäksi Digiakatemia laajeni hiljattain myös kasvumarkkinoinnin oppikokonaisuudella. Digiakatemian tavoitteena on vähentää yrittäjien digitaalista epätasa-arvoa Suomessa, ja aiemmat kurssikokonaisuudet ovatkin keskittyneet esimerkiksi sosiaaliseen mediaan, pilvipalveluihin ja tietoturvaan.

Rahoituskurssilla opit muun muassa seuraavista aiheista:

  • Yrityksen rahoituksen perusteet
  • Yritys kasvaa ja kehittyy – mitä vaihtoehtoja rahoituksessa?
  • Apua julkisesta rahoituksesta ja takauksista
  • Lisää pääomaa sijoittajilta


Tutustu tarkemmin maksuttomaan Yrittäjän digiakatemiaan ja aloita opiskelu!

Tutustu

 

Artikkeli päivitetty 17.3.2021. Alunperin artikkeli on julkaistu 29.10.2020.

 

Avainsanat:

Vinkit Yrittäjille Yrittäjän digiakatemia

Lue lisää uudesta työstä

Artikkeli
4/2024 DNA Yrityksille

Tee asiakaspalvelusta yrityksesi kruununjalokivi – Ota käyttöön tekoälyvalmis monikanavainen asiakaspalveluratkaisu

Artikkeli
4/2024 DNA Yrityksille

Hiekka-akku on tämän hetken puhuttavin innovaatio – Polar Night Energyllä on kunnianhimoiset kasvutavoitteet

Artikkeli
4/2024 DNA Yrityksille

Mullista yrityksesi asiakaspalvelu tekoälyn voimalla – asiakaspoistuma pienenee, myynti kasvaa ja työntekijäkokemus paranee

Artikkeli
4/2024 DNA Yrityksille

Asiakkaan tukena joka käänteessä – DNA:laiset syttyvät asiakaskohtaamisista ja kokevat työnsä merkitykselliseksi

Miltä näyttää teknologian vuosi 2024?

Uljaan uuden huomisen onnennumero on 14 – nimittäin niin monta nousevaa teknologiatrendiä esitellään DNA:n vuoden 2024 teknologiatrendiraportissa! Lue valppaasti, sillä monet näistä trendeistä tulevat jättämään jälkensä historiaan.

 

Pysy digitalisaation vauhdissa.

Tilaa DNA Yrityksille -uutiskirje sähköpostiisi!

Hyödynnetäänkö teillä jo uuden työn mahdollisuuksia? Ota yhteyttä – katsotaan yhdessä parhaat ratkaisut yrityksellesi.