Mietityttävätkö yrityksen rahoitusasiat? Yrittäjän digiakatemia tarjoaa tukea eri vaiheisiin

Yritystoiminnan ytimessä on rahoitus. Olipa sitten tavoitteena laajentaa toimintaa tai huolehtia yrityksen vakavaraisuudesta, on hyvä tietää erilaisista rahoitusmahdollisuuksista. Yrittäjän Digiakatemian uudessa rahoituskurssissa perehdytään erilaisiin rahoituksen tapoihin. Opit kurssilla perusasiat, joiden pohjalta sinun on helppo etsiä tietoa yrityksellesi sopivista keinoista.

Kaiken takana on rahoitus

Mitä eroa on esimerkiksi vieraan ja oman pääoman ehtoisella rahoituksella? Erilaisia vaihtoehtoja yrityksen rahoitukseen on lähes loputtomasti, ja ratkaisuja yhtä monta kuin on yrityksiäkin. Pelkästään lainavaihtoehtoja löytyy useita erilaisia – lähtien pankkilainasta luottolimiittiin ja luottokorttirahoitukseen.

Olipa rahoitustarve mikä tahansa, oman tilanteen kirkastaminen ennen päätöksentekoa on elintärkeää.

Ennen kuin ryntää suin päin kohti rahoitusviidakkoa, kannattaa selkeyttää tavoitteet ja nykytila. Tämä vaikuttaa ratkaisevasti siihen, millaista rahoitusmallia on järkevä lähteä tavoittelemaan.

Erilaiset rahoituskeinot ratkaisevat erilaisia pulmia. Uuden toimipisteen avaamisesta haaveileva ravintolayritys tarvitsee lainaa uusiin tiloihin ja henkilöstökuluihin. Toisaalta B2B-puolella operoiva painotuotteisiin keskittyvä yritys voi hankkia nopeasti lisää pääomaa käyttöönsä myymällä laskutettavat laskut rahoittajalle.

Joskus kannattaa harkita myös ulkopuolisen neuvojan puoleen kääntymistä. Toisenlaista näkemystä voi hakea useasta eri paikasta, kuten yksityisiltä konsulteilta, ELY-keskuksesta tai sitoutuneelta rahoituskumppanilta.

Onko sijoittaminen oikea ratkaisu?

On hyvä huomioida, että rahoittajat tuovat pöytään muutakin kuin rahaa. Usein sijoittajista, oli kyseessä bisnesenkeli tai pääomasijoittaja, puhutaan dollarinkuvat silmissä. Lopulta kuitenkin taloudellista pääomaa arvokkaampaa voi olla sijoittajien mukanaan tuoma osaaminen, verkostot ja kokemus. Siksi myös henkilökemioiden kohtaaminen on tärkeää.

Jos sijoittaminen tuntuu omalle yritykselle sopivalta askeleelta, kannata harkita pitch deckin rakentamista. Pitch deck auttaa tiivistämään yrityksen tarkoituksen, liiketoiminnan ja kilpailuympäristön niin yrittäjälle itselleen kuin sijoittajille.

Sukella syvemmälle Digiakatemiassa

DNA:n maksuttoman Yrittäjän digiakatemia -verkkokurssin uuden rahoituskokonaisuuden kouluttajina toimivat Nordean Startup & Growth -yksikön johtaja Vesa Riihimäki ja Suomen bisnesenkeliverkoston FiBANin toimitusjohtaja Amel Gaily. Rahoitukseen keskittyvän osion lisäksi Digiakatemia laajeni hiljattain myös kasvumarkkinoinnin oppikokonaisuudella. Digiakatemian tavoitteena on vähentää yrittäjien digitaalista epätasa-arvoa Suomessa, ja aiemmat kurssikokonaisuudet ovatkin keskittyneet esimerkiksi sosiaaliseen mediaan, pilvipalveluihin ja tietoturvaan.

Rahoituskurssilla opit muun muassa seuraavista aiheista:

  • Yrityksen rahoituksen perusteet
  • Yritys kasvaa ja kehittyy – mitä vaihtoehtoja rahoituksessa?
  • Apua julkisesta rahoituksesta ja takauksista
  • Lisää pääomaa sijoittajilta


Tutustu tarkemmin maksuttomaan Yrittäjän digiakatemiaan ja aloita opiskelu!

Tutustu

 

Artikkeli päivitetty 17.3.2021. Alunperin artikkeli on julkaistu 29.10.2020.

 

Avainsanat:

Vinkit Yrittäjille Yrittäjän digiakatemia
 

Lue lisää uudesta työstä

9/2021 DNA Business

Keskitä mobiilipalvelut yhdelle luukulle – toimivat ja oikein valitut ratkaisut tukevat yrityksen kasvua

Yhä useampi työtehtävä hoituu nykyään mobiilisti.
SIM-kortilla varustettu tabletti on paras liikkuvan työn väline
9/2021 DNA Business

SIM-kortilla varustettu tabletti on paras liikkuvan työn väline

Neljä asiaa, jotka tekevät tabletista läppäriä näppärämmän työvälineen.
Merja Rahkola-Toivanen on yrityssparraaja KasvuOpen-verkostossa, jossa hän neuvoo yrityksiä muun muassa myynnissä, markkinoinnissa ja johtamisessa.
9/2021 DNA Business

Pizzayrittäjän kasvuneuvo: "Palkkaa ainakin yksi betonibuutsi!"

Merja Rahkola-Toivanen on yrityssparraaja KasvuOpen-verkostossa.
9/2021 Olli Sirkka

Pelataanko teilläkin innovaatiolottoa kahviautomaatilla? Oikeat innovaatiot syntyvät toisin

”Kyllä meillä on innovointikyky pahasti kärsinyt etäilystä”.

Hyödynnetäänkö teillä jo uuden työn mahdollisuuksia? Ota yhteyttä – katsotaan yhdessä parhaat ratkaisut yrityksellesi.