Meneekö työpaikan kahvipöydässä sormi suuhun? Uusi podcast auttaa

Työpaikan kahvipöydässä puheeksi tulevat eksoskeletonit. Et ole koskaan kuullutkaan niistä, mitä teet? Ehkäpä poikkeat vaivihkaa kulman taakse googlaamaan termiä, tai sitten vain nyökyttelet asiantuntevasti muiden mukana. Harva meistä nauttii siitä, ettei tiedä mistä puhutaan.

Podcasteista moni on löytänyt kätevän tavan pysyä ajan tasalla uusista virtauksista. Niitä voi kuunnella vaikka työmatkalla tai kauppareissulla.

”Kuuntelen itse paljon asiaohjelmia, sellaisia, joiden parissa viihdyn, mutta myös koen oppivani jotain uutta. Suosikkeihini lukeutuvat esimerkiksi Sivumennen-kirjapodcast ja Polkuporinat. Etsin usein myös kuunneltavaa työhöni liittyvillä hakusanoilla”, kertoo DNA:n yritysliiketoiminnan markkinointijohtaja Elina Mansner.

Mansner päätoimittaa DNA Busineksen Uuden työn ääniä -podcastia. Erillisinä sarjoina ilmestyvää podcastia on julkaistu jo kolme vuotta, mikä tekee siitä yhden vanhimmista yrityspodcasteista Suomessa.

”Tällä tuotantokaudella nostamme esiin erilaisia teknologiatrendejä, joista nyt puhutaan. Uskallan väittää, että koko sarjan kuunneltuaan on varmasti selvillä perusasioista ja pärjää kahvipöydässäkin googlailematta”, Mansner lupaa.

Mitä pitää tietää -sarjan seitsemän jaksoa tulevat käsittelemään kukin yhtä kiinnostavaa teknologia-aihetta. Juontaja, kokenut radioääni Sallamaari Muhonen on kutsunut studiolle alojensa parhaita asiantuntijoita. Yhdessä vieraan kanssa kaivetaan rennosti jutustellen esiin villakoiran ydin esimerkiksi koneoppimisesta, 5G:stä, lisätystä todellisuudesta – ja niistä eksoskeletoneista.

Juuri julkaistussa ensimmäisessä jaksossa selvitetään, mitä pitää tietää lohkoketjuista. Jakson vieraana on yksi vastikään julkaistun Lohkoketjukirjan kirjoittajista, Juha Viitala. Seuraavat jaksot ilmestyvät aina keskiviikkoisin podcast-sovelluksiin, kuten iTunesiin ja Suplaan.

Podcastin aiemmat tuotantokaudet ovat muun muassa syväluodanneet esineiden internetiä ja sitä, kuinka digitaalisuus muovaa työelämää.

Tutustu ja kuuntele Uuden työn ääniä -podcastia.

Avainsanat:

Digitalisaatio Teknologia Muuttuva työ

Lue lisää uudesta työstä

8/2022 DNA Business

Toimiva palaveri ei ole osallistujan paikasta kiinni – vinkit hybridityöskentelyyn

Koronapandemian aikana totuimme etätyöhön, ja vaikka se alussa oli monella tavalla hankalaa, toimivat käytänteet ja yhteiset säännöt löytyivät nopeasti.
8/2022 Lasse Salonen

Mitä yhteistä on kajakkipyörähdyksellä ja tietoturvalla? Toisto, toisto ja toisto

Etukäteen pahimman pelkääminen ei auta – oli kyse sitten kyberturvallisuudesta tai kaatumisesta kylmässä ja myrskyisessä vedessä.
7/2022 DNA Business

Datan käyttö räjähdysmäisessä kasvussa – näin se tulee muuttamaan arkeamme

Kestävä kehitys on yhä suuremmassa roolissa, kun ICT-yhtiöt rakentavat ekosysteemejään ja kehittävät huomisen teknologiaa.
7/2022 DNA Business

Vikasietoisuutta vai joustavuutta tien päälle? Tehokkailla yritysratkaisuilla yhteydet toimivat siellä missä sinäkin

Vikasietoisuutta vai joustavuutta? Kolme yritysliittymää vertailussa: räätälöi omannäköisesi sopimus.

Hyödynnetäänkö teillä jo uuden työn mahdollisuuksia? Ota yhteyttä – katsotaan yhdessä parhaat ratkaisut yrityksellesi.