Laskutusyrityksen kansainvälistyminen on helppoa, kun tietoliikennepalvelut saa yhdeltä luukulta 

Kun Ropo Capitalin tietohallintopäällikkö Heikki Parkkonen oli mukana valitsemassa kumppania yrityksen tietoliikennepalvelujen tarjoajaksi vuonna 2018, hän tuskin aavisti, miten samankaltaisesti Ropo ja uusi tietoliikennekumppani DNA lähtisivät etenemään kansainvälistymisen polulla.

Laskujen elinkaaripalveluja tarjoava Ropo Capital otti ensiaskelensa kansainvälistymiseen vuonna 2019, kun yritys hankki Ruotsista Colligent Inkasso -luotonhallintayrityksen. Samana vuonna myös DNA:sta tuli kertaheitolla suuri pohjoismainen tekijä, kun se sopi yhdistymisestä Telenorin kanssa.

”Meidän kansainvälistymistämme tukee mainiosti se, että voimme turvautua samaan kumppaniin kaikissa maissa, varsinkin nyt kun olemme laajentaneet toimintaamme Ruotsin lisäksi myös Norjaan”, Heikki Parkkonen sanoo.

”Omaa arkea helpottaa valtavasti, kun kaikki kontaktit maasta riippumatta hoituvat samasta paikasta yhtä kanavaa pitkin”.

Takuuvarmasti 24/7 toimivat yhteydet ovat Ropon kaltaiselle yritykselle elintärkeitä. Katkoihin ei laskutuspalvelubisneksessä ole varaa.

"Olemme tehneet DNA:n kanssa tiiviisti yhteistyötä parhaan mahdollisen luotettavuuden saavuttamiseksi. Toistaiseksi olemme onnistuneet erittäin hyvin. Kun esimerkiksi korona siirsi ihmiset laajamittaisesti etätöihin, etäyhteyksien kanssa ei ollut ongelmia, vaan kapasiteetti riitti hyvin", Parkkonen toteaa.

Kun Ropo aloitti toimintansa Suomessa, sen edistyksellinen teknologia ja kasvutarpeet edellyttivät mahdollisuutta skaalautua konesalin osalta, mutta myös hyödyntää uusimpia teknologioita. Nyt pilvipalvelut ovat kehittyneet siihen pisteeseen, että tarvittavat toiminnot ja kapasiteetin pystyy hankkimaan myös pilvestä.

”Pilvipalvelujen etuna on, että pystymme skaalautumaan huomattavasti nopeammin ja toiminta on muutenkin ketterämpää. Esimerkkinä voin sanoa, että kun vielä muutama vuosi sitten migraatioprojekti olisi vienyt 6–9 kuukautta, nyt vastaavasta operaatiosta selvitään parissa kuukaudessa. Kehityksen kärjessä pysyminen ja kyky laajentua nopeasti uuteenkin markkinaan on meille tärkeää”, Parkkonen sanoo.

Ropo päivittää verkkoinfrastruktuuriaan yhdessä DNA:n kanssa vastaamaan myös tulevaisuuden tarpeisiin.

”Ropon kasvaessa tarvitsemme yhä enemmän innovatiivisia ratkaisuja tietoliikenteeseen. DNA:ssa meillä on erinomainen kumppani, joka uskaltaa myös haastaa ja kehittää proaktiivisesti uusia ideoita.”

Näillä ratkaisuilla tehostimme asiakkaamme liiketoimintaa:

  • Mobiililiittymät Suomi (DNA), Ruotsi (Telenor)
  • IP Vaihdeliittymä + Advanian puhepalvelut
  • DNA Viestinvälitysrajapintapalvelu
  • DNA Yritysinternetliittymät
  • DNA Nordic Connect
  • DNA SGW Cluster
  • DNA WLAN laitehallinta
  • DNA LAN laitehallinta
  • DNA SGW Public Cloud – Azure 

Avainsanat:

Referenssi Muuttuva työ Työkulttuuri

Lue lisää uudesta työstä

2/2023 DNA Business

Työpaikat taistelevat nyt osaajista – työnteon vapaus on DNA:n valtti

DNA:n lääkkeet osaajapulaan: inhimillinen yrityskulttuuri, perheystävällisyys ja työnteon joustavuus.
2/2023 Jaana-Liisa Malin

Johtaja: tietääkö asiakaspalvelijasi varmasti, että arvostat hänen työtään? 

DNA juhlisti parhaita asiakaspalvelijoitaan alkuvuodesta 2023. 
1/2023 DNA Business

Onnellisempi, terveempi, tuottavampi – Ratkaiseeko nelipäiväinen viikko työpaikkojen burnout-kulttuurin?

Irtisanoutumisaalto, työntekijäpula, lahjakkuuksista kiinnipitäminen, loppuun palaminen - nämä ovat useita aloja vaivaavia ajanmerkkejä monissa länsimaisissa. 
1/2023 DNA Business

Mitä kvanttitietokone tekee – ja miksi Schrödingerin ei tulisi hoitaa eläimiä?

”Kvanttitietokonetta voi koittaa ymmärtää, mutta se ei välttämättä sovi arkijärkeen.”

Hyödynnetäänkö teillä jo uuden työn mahdollisuuksia? Ota yhteyttä – katsotaan yhdessä parhaat ratkaisut yrityksellesi.