Blogit

Kansainvälinen yhteys onnistuu joustavan yritysverkon avulla

Käytettyjen autojen myyntiin erikoistunut Kamux toimii kansainvälisesti sekä kasvokkain että verkossa asiakkaidensa kanssa. DNA toimitti Kamuxille kansainvälisesti yhtenäisen verkon sekä internetyhteydet Suomessa sijaitseviin toimipisteisiin.

Kamux on Suomessa perustettu kansainvälistynyt käytettyjen autojen myyntiin erikoistunut yritys, joka tarjoaa autojen lisäksi myös monipuolisia lisäpalveluja, kuten rahoitusratkaisuja ja vakuutuksia. Kamuxin liiketoimintamallissa yhdistyvät kivijalkamyymälät ja laadukas verkkokauppa. Toiminnan vahvuutena on asiakaslähtöisen mentaliteetin lisäksi vahva digitaalinen osaaminen. 

”Auton hankkiminen on monelle iso asia. Ihmiset etsivät netin kautta myynnissä olevia autoja ja niiden tietoja. Me tarjoamme kattavat kuvat ja tiedot jokaisesta autosta verkkosivuillamme, ja asiakkaat voivat ottaa suoraan yhteyttä myyntiimme sivuston kautta”, kertoo Kamuxin CDO Jarkko Lehtismäki, joka vastaa Kamuxin ICT-kokonaisuuden kehittämisestä ja johtamisesta.

Uusia autoja tulee myyntiin jatkuvasti. Jokaisesta autosta kirjataan ylös tarkat tiedot ja otetaan useita kymmeniä kuvia, jotka ladataan Kamuxin järjestelmään. DNA:n yhteydet tarjoavat tähän tarvittavan kapasiteetin.

”Ensimmäinen tehtävä on saada auto myyntiin verkkosivuille. Tallennamme auton tiedot järjestelmään ja myymälöissä otetaan kuvat. Meillä kuvataan päivittäin satoja autoja, kuvia on tuhansia. Käytämme siis paljon kaistaa”, Lehtismäki kuvailee.

Yhtenäisyys helpottaa kansainvälistä liiketoimintaa

Kamuxin ratkaisu oli aiemmin hajanainen, eikä keskitettyä verkkoratkaisua ollut. Jokainen toimipiste oli oma entiteettinsä, joten hallinnointi oli monimutkaista.

DNA toteutti Kamuxille optimoidun verkkoratkaisun Suomessa kustannustehokkaasti MPLS-tekniikalla ja ulkomaiden toimipaikat liitettiin yritysverkkoon ohjelmisto-ohjatulla SD-WAN-ratkaisulla. DNA:n asiantuntijat olivat käyttöönoton ajan tukena, myös kansainvälisesti.

Kamuxin laajaan myymäläverkostoon kuuluu myymälöitä Suomessa, Ruotsissa ja Saksassa. Nyt kaikki toimipisteet on yhdistetty yhtenäiseen verkkoon, joten keskitetty IT-tiimi voi ohjeistaa ja tukea Ruotsin ja Saksan toimipisteitä helposti Suomesta käsin.

” Meillä ei ole erillisiä IT-organisaatioita Saksassa tai Ruotsissa. Yhtenäiset toimintatavat ja ratkaisut ovat tärkeitä, jotta palvelumme on tasalaatuista kaikissa maissa”, Lehtismäki kertoo.

Kustannustehokkuutta 5G:n nopeudella

Suomessa Kamuxin toimipisteiden internetyhteydet toimivat kuitu- ja laajakaistayhteyksiä hyödyntäen. Aiemmin Kamuxilla oli käytössään kupariyhteydet paikoissa, joissa kuitu ei ollut saatavilla. Kupari saikin väistyä nopean 5G:n tieltä.

DNA 5G FWA, kiinteä yrityslaajakaista, mahdollistaa pienen viiveen tasalaatuiset internetyhteydet Kamuxin toimipisteissä, joihin palvelu oli mahdollista asentaa.

5G FWA on 5G-mobiili-infrastruktuuria hyödyntävä laajakaista, joka ei vaadi suuria investointeja, kuten kaapeleiden kaivamista. Kamuxilla tehdään pääsääntöisesti töitä toimipisteillä, joten DNA:n avaimet käteen -periaatteella toimittama 5G FWA toi tasalaatuiset yhteydet työntekijöidensä käyttöön taloudellisesti myös alueille, joissa kuitua ei ollut saatavilla.

”Kustannustehokkuus on meille tärkeää. DNA toteutti meille joustavan ja kustannustehokkaan ratkaisun, joka mukautuu muuttuviin tilanteisiin”, Lehtismäki summaa.

 

Näillä ratkaisuilla helpotimme asiakkaamme arkea:

Avainsanat:

Referenssi Verkko Yhteydet Mobiili Liittymät

Lue lisää uudesta työstä

Artikkeli
7/2024 DNA Yrityksille

5G laajenee vauhdilla, ja siitä hyötyvät niin yritykset kuin kotitaloudet – ”Kun työt tehdään pilvessä, on yhteyden nopeudella todella väliä”

Artikkeli
7/2024 DNA Yrityksille

Älä anna stressin ottaa ohjaksia – hyvinvointilääkärin vinkit työn ja vapaa-ajan tasapainoon

Artikkeli
7/2024 DNA Yrityksille

10+1 välttämätöntä vinkkiä yrityksen kyberresilienssin vahvistamiseksi

Artikkeli
7/2024 DNA Yrityksille

Miten teknologiayritys uudistuu palveluorganisaatioksi?

Miltä näyttää teknologian vuosi 2024?

Uljaan uuden huomisen onnennumero on 14 – nimittäin niin monta nousevaa teknologiatrendiä esitellään DNA:n vuoden 2024 teknologiatrendiraportissa! Lue valppaasti, sillä monet näistä trendeistä tulevat jättämään jälkensä historiaan.

 

Pysy digitalisaation vauhdissa.

Tilaa DNA Yrityksille -uutiskirje sähköpostiisi!

Hyödynnetäänkö teillä jo uuden työn mahdollisuuksia? Ota yhteyttä – katsotaan yhdessä parhaat ratkaisut yrityksellesi.