Kaksi sim-korttia, yksi puhelin? Kätevää!

Dual SIM -puhelin, kaksois-sim-puhelin, tupla-sim-puhelin. Kahden sim-kortin puhelimelle on monta nimeä. Kaikki kuitenkin kuvaavat samaa ominaisuutta: puhelimeen saa kytkettyä kaksi sim-korttia, jolloin käytössä on kaksi eri liittymää.

Kenelle kahden sim-kortin puhelin sopii?

Kahden sim-kortin puhelin on oiva valinta monissa tilanteissa. Jos haluat pitää henkilökohtaisen puhelinnumerosi ja työnumerosi erillään, mutta et viitsisi kantaa mukana kahta eri puhelinta, on kahden sim-kortin puhelin kätevä kumppani.

Kahden sim-kortin puhelin ei kuitenkaan tarkoita sitä, että olet jatkuvasti linjoilla: kun et halua olla vapaa-ajallasi tavoitettavissa työasioissa, voit kytkeä toisen liittymän pois päältä. Tai toisin päin.

Jos puolestaan olet tähän asti hoitanut niin työ- kuin vapaa-ajan askareesi yhden ja saman puhelinnumeron kautta, pysähdy ihmeessä miettimään, saattaisivatko erilliset liittymät tuoda sinulle lisäarvoa esimerkiksi levollisemman vapaa-ajan muodossa.

Kuinka kahden sim-kortin puhelin toimii käytännössä?

Tämä kysymys vaivaa todennäköisesti useammankin mieltä, sillä selkeää vastausta ei ole esimerkiksi puhelinvalmistajien tarjoamana kovin vaivatonta löytää.

Useimmissa kahden sim-kortin puhelimissa molemmat sim-kortit ovat jatkuvasti valmiustilassa eli esimerkiksi puheluiden soittaminen ja viestien lähettäminen sekä molempien vastaanottaminen onnistuu milloin vain. Aktiivisessa käytössä voi kuitenkin olla vain yksi sim-kortti kerrallaan, joten jos olet puhelimessa ja joku koittaa tavoittaa sinua toisesta puhelinnumerosta, ei jälkimmäisestä tule sinulle ilmoitusta kesken puhelun.

Kun soitat puheluita, lähetät tekstiviestejä tai käytä mobiilidataa, voit joko päättää ennalta, kumpaa sim-korttia käytät mihinkin toimintoihin tai vaihtoehtoisesti voit valita käytettävän liittymän aina erikseen kunkin yksittäisen toiminnon yhteydessä.

Mobiilidatan kohdalla valmiustilassa voi olla kerrallaan vain yksi sim-korteista. Puhelimen asetuksista pääsee valitsemaan, kumman liittymän mobiilidataa puhelin kulloinkin käyttää. On hyvä huomata, että jos käyttää mobiilidataa ja vastaanottaa puhelun, joka tulee toisen sim-kortin numeroon, mobiilidatan käyttö katkeaa. Puhelun jälkeen sitä voi kuitenkin jatkaa.

Kahden sim-kortin puhelin palvelee oivallisesti esimerkiksi yrittäjää. Katso videolta, millaisissa tilanteissa tupla-sim-puhelimesta on rutkasti iloa!

 

Muista myös nämä asiat:

  • Jos 5G-puhelimessa on käytössä kaksi sim-korttia, ei 5G-yhteys ole näissä tapauksissa kaikkien puhelinmallien kohdalla vielä mahdollinen. Tällöin kumpikin liittymä käyttää 4G-yhteyttä.
  • Joissain puhelinmalleissa microSD-muistikorttipaikka saattaa varata toisen puhelimen sim-korttipaikoista. Jos siis tarvitset microSD-korttia tallennustilan lisäämiseksi, et välttämättä voi pitää käytössä kahta sim-korttia.
  • Apple iPhone -puhelimissa toinen liittymä käyttää perinteistä sim-korttia ja toinen uutta sähköistä eSIM-korttia.

Tutustu kahden sim-kortin puhelimiin:


Millä tolalla yrityksesi liittymäasiat ovat?

Operaattorin vaihtaminen on helppoa ja voi tuoda merkittäviä säästöjä yrityksellesi. Pyydä meiltä tarjous jo tänään!

Pyydä tarjous

 

Artikkeli päivitetty 7.12.2020. Alunperin artikkeli on julkaistu 5.2.2020.

 

Avainsanat:

Vinkit Yrittäjille

Lue lisää uudesta työstä

Sormet näppäimistöllä
9/2023 DNA Yrityksille

Kyberrosvoilta suojautumisen ABC

Kokosimme artikkeliin huippusuosioon nousseen Kyberrosvot-podcastin tärkeimmät tärpit parempaan suojautumiseen.
Nainen tabletin kanssa
9/2023 DNA Yrityksille

Firmani tarvitsee paremmat verkkoratkaisut! Miten se onnistuu?

Jotta arki rullaa saumattomasti, tulee yhteyksien olla toimintavarmat ja turvalliset. Me DNA:lla pidämme huolen siitä, että kokonaisuus vastaa yrityksesi tarpeita ja käyttöönotto on tehty sinulle yksinkertaiseksi.
DNA:n asiakaspalvelija
9/2023 DNA Yrityksille

Suurin osa yhteydenotoista tapahtuu puhelimitse – Toimivat liittymät ja palvelut varmistavat, että jokaiseen niistä vastataan!

Olemme sitä mieltä, että yrityksen mobiili- ja vaihdepalvelun tilaamisen tulee olla yksinkertaista ja helppoa. Siksi toimitus ja käyttöönotto on tehty sinulle vaivattomaksi.
Peter Nyman
9/2023 DNA Yrityksille

Kolme harhaluuloa esiintymisestä ja miksi ne eivät pidä paikkaansa – Peter Nymanin opit johtajille

Esiintymistaito on yritysten johdolle yhä tärkeämpi avu. Siihen liittyy kuitenkin turhaa mystiikkaa. Peter Nyman setvii esiintymiseen liittyviä harhaluuloja ja antaa käytännön neuvoja parempaan esiintymiseen.

Hyödynnetäänkö teillä jo uuden työn mahdollisuuksia? Ota yhteyttä – katsotaan yhdessä parhaat ratkaisut yrityksellesi.