Kaksi sim-korttia, yksi puhelin? Kätevää!

Dual SIM -puhelin, kaksois-sim-puhelin, tupla-sim-puhelin. Kahden sim-kortin puhelimelle on monta nimeä. Kaikki kuitenkin kuvaavat samaa ominaisuutta: puhelimeen saa kytkettyä kaksi sim-korttia, jolloin käytössä on kaksi eri liittymää.

Kenelle kahden sim-kortin puhelin sopii?

Kahden sim-kortin puhelin on oiva valinta monissa tilanteissa. Jos haluat pitää henkilökohtaisen puhelinnumerosi ja työnumerosi erillään, mutta et viitsisi kantaa mukana kahta eri puhelinta, on kahden sim-kortin puhelin kätevä kumppani.

Kahden sim-kortin puhelin ei kuitenkaan tarkoita sitä, että olet jatkuvasti linjoilla: kun et halua olla vapaa-ajallasi tavoitettavissa työasioissa, voit kytkeä toisen liittymän pois päältä. Tai toisin päin.

Jos puolestaan olet tähän asti hoitanut niin työ- kuin vapaa-ajan askareesi yhden ja saman puhelinnumeron kautta, pysähdy ihmeessä miettimään, saattaisivatko erilliset liittymät tuoda sinulle lisäarvoa esimerkiksi levollisemman vapaa-ajan muodossa.

Toisinaan taas voi olla säännöllistä tarvetta sekä kotimaiselle että ulkomaiselle liittymälle, vaikkapa työn puolesta. Paikallisen liittymän käytöstä saattaa olla merkittävää hyötyä myös ulkomailla lomaillessa. Esimerkiksi näissä tilanteissa on mukava välttää kahden puhelimen välillä sukkulointia.

Kuinka kahden sim-kortin puhelin toimii käytännössä?

Tämä kysymys vaivaa todennäköisesti useammankin mieltä, sillä selkeää vastausta ei ole esimerkiksi puhelinvalmistajien tarjoamana kovin vaivatonta löytää.

Useimmissa kahden sim-kortin puhelimissa molemmat sim-kortit ovat jatkuvasti valmiustilassa eli esimerkiksi puheluiden soittaminen ja viestien lähettäminen sekä molempien vastaanottaminen onnistuu milloin vain. Aktiivisessa käytössä voi kuitenkin olla vain yksi sim-kortti kerrallaan, joten jos olet puhelimessa ja joku koittaa tavoittaa sinua toisesta puhelinnumerosta, ei jälkimmäisestä tule sinulle ilmoitusta kesken puhelun.

Kun soitat puheluita, lähetät tekstiviestejä tai käytä mobiilidataa, voit joko päättää ennalta, kumpaa sim-korttia käytät mihinkin toimintoihin tai vaihtoehtoisesti voit valita käytettävän liittymän aina erikseen kunkin yksittäisen toiminnon yhteydessä.

Mobiilidatan kohdalla valmiustilassa voi olla kerrallaan vain yksi sim-korteista. Puhelimen asetuksista pääsee valitsemaan, kumman liittymän mobiilidataa puhelin kulloinkin käyttää. On hyvä huomata, että jos käyttää mobiilidataa ja vastaanottaa puhelun, joka tulee toisen sim-kortin numeroon, mobiilidatan käyttö katkeaa. Puhelun jälkeen sitä voi kuitenkin jatkaa.

Tutustu kahden sim-kortin puhelimiin:

Samsung Galaxy S10e 128 Gt

Caterpillar Cat S41

 

Haluatko oppia lisää puhelimista ja muista yrittäjän tärkeistä työkaluista?

Maksuttomalla verkkokurssilla saat vastauksia mm. siihen, mitä kaikkea pitää ottaa huomioon laitteiden valinnassa. Tutustu Yrittäjän digiakatemiaan ja rekisteröidy kurssille!

Tutustu

 

Avainsanat:

Vinkit Yrittäjille
 

Lue lisää uudesta työstä

Hyödynnetäänkö teillä jo uuden työn mahdollisuuksia? Ota yhteyttä – katsotaan yhdessä parhaat ratkaisut yrityksellesi.