Kaksi sim-korttia, yksi puhelin? Kätevää!

Dual SIM -puhelin, kaksois-sim-puhelin, tupla-sim-puhelin. Kahden sim-kortin puhelimelle on monta nimeä. Kaikki kuitenkin kuvaavat samaa ominaisuutta: puhelimeen saa kytkettyä kaksi sim-korttia, jolloin käytössä on kaksi eri liittymää.

Kenelle kahden sim-kortin puhelin sopii?

Kahden sim-kortin puhelin on oiva valinta monissa tilanteissa. Jos haluat pitää henkilökohtaisen puhelinnumerosi ja työnumerosi erillään, mutta et viitsisi kantaa mukana kahta eri puhelinta, on kahden sim-kortin puhelin kätevä kumppani.

Kahden sim-kortin puhelin ei kuitenkaan tarkoita sitä, että olet jatkuvasti linjoilla: kun et halua olla vapaa-ajallasi tavoitettavissa työasioissa, voit kytkeä toisen liittymän pois päältä. Tai toisin päin.

Jos puolestaan olet tähän asti hoitanut niin työ- kuin vapaa-ajan askareesi yhden ja saman puhelinnumeron kautta, pysähdy ihmeessä miettimään, saattaisivatko erilliset liittymät tuoda sinulle lisäarvoa esimerkiksi levollisemman vapaa-ajan muodossa.

Kuinka kahden sim-kortin puhelin toimii käytännössä?

Tämä kysymys vaivaa todennäköisesti useammankin mieltä, sillä selkeää vastausta ei ole esimerkiksi puhelinvalmistajien tarjoamana kovin vaivatonta löytää.

Useimmissa kahden sim-kortin puhelimissa molemmat sim-kortit ovat jatkuvasti valmiustilassa eli esimerkiksi puheluiden soittaminen ja viestien lähettäminen sekä molempien vastaanottaminen onnistuu milloin vain. Aktiivisessa käytössä voi kuitenkin olla vain yksi sim-kortti kerrallaan, joten jos olet puhelimessa ja joku koittaa tavoittaa sinua toisesta puhelinnumerosta, ei jälkimmäisestä tule sinulle ilmoitusta kesken puhelun.

Kun soitat puheluita, lähetät tekstiviestejä tai käytä mobiilidataa, voit joko päättää ennalta, kumpaa sim-korttia käytät mihinkin toimintoihin tai vaihtoehtoisesti voit valita käytettävän liittymän aina erikseen kunkin yksittäisen toiminnon yhteydessä.

Mobiilidatan kohdalla valmiustilassa voi olla kerrallaan vain yksi sim-korteista. Puhelimen asetuksista pääsee valitsemaan, kumman liittymän mobiilidataa puhelin kulloinkin käyttää. On hyvä huomata, että jos käyttää mobiilidataa ja vastaanottaa puhelun, joka tulee toisen sim-kortin numeroon, mobiilidatan käyttö katkeaa. Puhelun jälkeen sitä voi kuitenkin jatkaa.

Kahden sim-kortin puhelin palvelee oivallisesti esimerkiksi yrittäjää. Katso videolta, millaisissa tilanteissa tupla-sim-puhelimesta on rutkasti iloa!

 

Muista myös nämä asiat:

  • Jos 5G-puhelimessa on käytössä kaksi sim-korttia, ei 5G-yhteys ole näissä tapauksissa kaikkien puhelinmallien kohdalla vielä mahdollinen. Tällöin kumpikin liittymä käyttää 4G-yhteyttä.
  • Joissain puhelinmalleissa microSD-muistikorttipaikka saattaa varata toisen puhelimen sim-korttipaikoista. Jos siis tarvitset microSD-korttia tallennustilan lisäämiseksi, et välttämättä voi pitää käytössä kahta sim-korttia.
  • Apple iPhone -puhelimissa toinen liittymä käyttää perinteistä sim-korttia ja toinen uutta sähköistä eSIM-korttia.

Tutustu kahden sim-kortin puhelimiin:


Millä tolalla yrityksesi liittymäasiat ovat?

Operaattorin vaihtaminen on helppoa ja voi tuoda merkittäviä säästöjä yrityksellesi. Pyydä meiltä tarjous jo tänään!

Pyydä tarjous

 

Artikkeli päivitetty 7.12.2020. Alunperin artikkeli on julkaistu 5.2.2020.

 

Avainsanat:

Vinkit Yrittäjille
 

Lue lisää uudesta työstä

6/2022 Jaana-Liisa Malin

Palveluntarjoaja vai aito kumppani? Yritysten väliset suhteet vaativat työtä, mutta palkitsevat onnistuessaan

Yritysten välinen vuorovaikutus on vahvaa suhdetoimintaa – omine ylä- ja alamäkineen.
Kalastelu ja heikot kotipalomuurit nakertavat nyt tietoturvaa.
6/2022 DNA Business

Kalastelu ja heikot kotipalomuurit nakertavat nyt tietoturvaa

Kyberrikolliset manipuloivat vastaanottajaa mielellään pelolla.
6/2022 DNA Business

Kuinka helpottaa asiakaspalvelijan arkea, kun viestitulvaan tahtoo hukkua? DNA:n ratkaisu on Genesys

Genesys-pilvipalvelu helpottaa asiakaspalvelijoiden arkea, tehostaa työskentelyä ja helpottaa tasalaatuisen monikanavaisen asiakaspalvelun toteuttamista. Yhteydenottoihin vastaaminen onnistuu yhdessä kanavassa eikä asiakaspalvelu ole enää ohjelmien välillä poukkoilua.
6/2022 DNA Business

Kesällä voi taas keskittyä – mitä kaikkea johtajan tulisi tietää tekkimaailman menosta?

Johtajat ovat taas saaneet paahtaa täysillä koko kevään ja lähestyvä kesäloma lupailee hetken helpotusta.

Hyödynnetäänkö teillä jo uuden työn mahdollisuuksia? Ota yhteyttä – katsotaan yhdessä parhaat ratkaisut yrityksellesi.