DNA:n palveluita käyttää Kakolassa tätä nykyä yhteensä noin 100 Kakola Yhtiöiden työntekijää sekä yli 300 Kakolanmäen asukasta.

Hyvä kuuluvuus myös kiven sisällä – DNA huolehtii Kakolan yhteyksistä

Turun Kakolanmäki tunnetaan historiallisesta vankilastaan. Viime vuosina vankilatoiminnan on korvannut alueelle noussut monipuolinen kokonaisuus, joka sisältää muun muassa boutique-hotellin, ravintoloita, kauneushoitolan, vankilamyymälän sekä pian avautuvan span. Kakolan moderneista yhteyksistä on vastannut alusta alkaen DNA. Miten teknisesti haastava kohde on päivitetty digiajan vaatimusten mukaiseksi?

Pitkään Turun keskusvankilana toiminut Kakolan vankila rakennettiin 1800-luvun puolivälissä Kakolanmäelle, jossa oli tuolloin hyvin rakennukseen louhittavaksi sopivaa graniittia. Historiansa aikana Kakola ehti asuttaa tuhansia vankeja, heidän joukossaan myös moni tunnetumpi kakkuansa istunut tekijä. Vankilatoiminta jatkui aina vuoteen 2007, jolloin Turun uusi vankila valmistui.

Alue suljettiin tuolloin moneksi vuodeksi, kunnes vuonna 2015 kohdetta alkoi saneerata turkulainen perheyhtiö Kakola Yhtiöt. Kakolanmäen kokonaisuus sisältää tänä päivänä muun muassa hotellin, ravintoloita, panimon, kahvipaahtimon ja satoja asuntoja. Seuraavaksi aukeaa vielä kallion sisälle louhittu 2 500 neliön kokoinen spa. 

”Minulla on ollut tapana hakea yrityskumppaneiksi ensisijaisesti yksityisiä pienyrittäjiä ja sellainen oli aikanaan myös DNA:n edeltäjä, pieni paikallinen operaattori. Koska olin asiakassuhteeseen tyytyväinen, valitsin myös Kakola Yhtiöiden palvelut alusta alkaen DNA:lta”, sanoo Kakola Yhtiöiden hallituksen puheenjohtaja, kiinteistöneuvos Olli Ojala. 

Hotellialalla moottorit ovat hyvien yhteyksien varassa 

DNA:n palveluita käyttää Kakolassa tätä nykyä yhteensä noin 100 Kakola Yhtiöiden työntekijää sekä yli 300 Kakolanmäen asukasta.

Palvelukokonaisuuteen kuuluvat DNA Yritysinternet kuidulla, Langaton Yritysinternet kahdentavana yhteytenä sekä henkilökunnan 5G-mobiililiittymät. Kakolan asukkaille on tarjolla DNA:n kaapeli-tv, sekä asuntoihin asti valokuidulla vedetty taloyhtiölaajakaista.

”Hotellin puolella kaikki on hoidettu DNA:n kautta. Eniten haastetta meille ovat tuottaneet Kakolan massiiviset graniittiset kiviseinät, sillä ne vaikeuttavat kuuluvuutta. DNA:n rakentamien vahvistimien ja tukiasemien ansiosta kaikki kuitenkin toimii nopeasti ja luotettavasti hyvin ympäri vuorokauden. Eron huomaa, kun yrittää käyttää muita yhteyksiä hotellin verkon sijaan”, Ojala kertoo.

Hotellin vastaanotossa on lisäksi käytössä tavoitettavuutta parantava DNA Vaihdepalvelu sekä siihen liittyvät DNA Call -mobiilisovellus ja välityssovellus. Niillä hallinnoidaan saapuvia puheluita ja tiedetään esimerkiksi, mistä huoneista puhelut tulevat.

DNA:lta omiin tarpeisiin parhaiten sopiva palvelukokonaisuus

Ilman hyviä yhteyksiä ei Ojalan mukaan tulla matkailualalla enää toimeen. Hotellin varausmoottorit pyörivät kaikki netin kautta ja netin kautta palvelut myös yleensä löydetään.

”Yhteyksien merkityksen huomaa yleensä parhaiten, kun niitä ei ole. Palveluhäiriöt ovat DNA:n kanssa olleet onneksi kuitenkin pieniä. Hyvät yhteydet ovat lisäksi mahdollistaneet minulle suunnittelutyöt myös etänä. Liikun paljon, jolloin minun on pakko olla tavoitettavissa ja saada infoa eri toiminnoista. En olisi pystynyt pitämään päivääkään vapaata elleivät yhteydet toimisi joka puolelle maailmaa”, Ojala sanoo.

Yhteistyö DNA:n kanssa on Ojalan mukaan sujunut pääsääntöisesti hyvin, vaikka yhteyshenkilöt ovatkin välillä vaihtuneet ja talo kasvanut.

”Kyllä DNA:ta voi suositella kaikille, jotka haluavat päästä hyvien palveluiden yhteyteen. Tänä päivänä on ratkaisevaa, että valitsee operaattorin, joka omalla toimialalla tarjoaa parhaat yhteydet. Olemme pitäneet DNA:sta kiinni, koska se toimii, kuuluvuus on ollut hyvä ja DNA on rakentanut meille juuri toivomamme palvelut sekä kokonaisuuden”, Ojala kiteyttää.

 

Muun muassa näillä ratkaisuilla tehostimme asiakkaamme liiketoimintaa:

Avainsanat:

Referenssi Verkko Yhteydet Mobiili 5G Liittymät

Lue lisää uudesta työstä

10/2023 DNA Yrityksille

Tavoitteena entistä toimivampi asiakaspalvelu? Helppokäyttöinen mobiilisovellus auttaa sekä yritystä että asiakasta

DNA Call on yrityksille suunnattu mobiilisovellus.
Sormet näppäimistöllä
9/2023 DNA Yrityksille

Kyberrosvoilta suojautumisen ABC

Kokosimme artikkeliin huippusuosioon nousseen Kyberrosvot-podcastin tärkeimmät tärpit parempaan suojautumiseen.
Nainen tabletin kanssa
9/2023 DNA Yrityksille

Firmani tarvitsee paremmat verkkoratkaisut! Miten se onnistuu?

Jotta arki rullaa saumattomasti, tulee yhteyksien olla toimintavarmat ja turvalliset. Me DNA:lla pidämme huolen siitä, että kokonaisuus vastaa yrityksesi tarpeita ja käyttöönotto on tehty sinulle yksinkertaiseksi.
DNA:n asiakaspalvelija
9/2023 DNA Yrityksille

Suurin osa yhteydenotoista tapahtuu puhelimitse – Toimivat liittymät ja palvelut varmistavat, että jokaiseen niistä vastataan!

Olemme sitä mieltä, että yrityksen mobiili- ja vaihdepalvelun tilaamisen tulee olla yksinkertaista ja helppoa. Siksi toimitus ja käyttöönotto on tehty sinulle vaivattomaksi.

Hyödynnetäänkö teillä jo uuden työn mahdollisuuksia? Ota yhteyttä – katsotaan yhdessä parhaat ratkaisut yrityksellesi.