Blogit

Huterakin digitaalinen tukijalka voi auttaa yrittäjää poikkeustilanteissa

Suomessa on paljon erilaisia kivijalkaliikkeitä ja pienyrityksiä, jotka tähän saakka ovat pärjänneet palvelemalla kasvokkain paikan päällä asioivia asiakkaitaan. Vaikka internetin mahdollisuudet olisivatkin olleet mielessä, ei kaikilla välttämättä ole ollut taitoja tai aikaa opetella uutta.

 

Digitaalinen yhdenvertaisuus mitataan poikkeustilanteissa – olipa kyse sitten yksilöistä tai yrityksistä.

 

DNA ja Suomen Yrittäjäakatemia lanseerasivat vuoden alussa yrittäjien digitaitoja tukemaan maksuttoman, verkossa toimivan Yrittäjän Digiakatemian. Poimimme sieltä muutaman täsmätoimen, joista voi olla iloa etenkin silloin, kun yllättävä käänne kohtaa yritystoimintaa.

Jo näillä vahvistat digitaalista tukijalkaasi:

  1. Perusta edes vaatimaton verkkokauppa. Vaikka liiketoimintasi edellyttäisi kasvokkaista kohtaamista, kuten kampaajalla, hierojalla tai kosmetologilla, kannattaa ainakin laittaa verkkoon tarjolle lahjakortteja tai oheistuotteita. Valmiita alustoja on tarjolla, ja esimerkiksi ajanvarauspalvelu Timma tarjoaa lahjakorttipalvelun yrityksille.
  2. Avaa yrityksellesi tili ainakin sellaiseen somekanavaan, jossa arvelet asiakkaidesi viihtyvän. Kerro asiakkaillesi tilistä ja kutsu tavatessasi heitä seuraamaan. Yllättävissä tilanteissa somekanavat ovat nopea ja vuorovaikutteinen kanava olla yhteydessä asiakkaisiin. Esimerkiksi Facebookissa on paljon ryhmiä, jossa voit mainostaa palveluitasi. Lisäksi pienilläkin panostuksilla somemainontaan voit tavoittaa uusia asiakkaita.
  3. Ota haltuun etäkokoustamisen välineet. Verkosta löytyy useita ilmaisiakin työkaluja, joilla saat pidettyä kokouksia asiakkaiden tai yhteistyökumppaneiden kanssa etäyhteyksin. Jotkut työt ovat sellaisia, joita tehdään läsnä, mutta jotka hankalassa raossa saattaisivat onnistua etänäkin. Silloin digivälineet tulevat tarpeeseen.

Kun tilanne on päällä, ei aikaa uuden opetteluun yleensä ole. Mutta kun sopiva väli aukenee, klikkaa auki Yrittäjän Digiakatemia ja ota digiasioiden perusasiat haltuun!

Avainsanat:

Yrittäjille

Lue lisää uudesta työstä

Artikkeli
4/2024 DNA Yrityksille

Tee asiakaspalvelusta yrityksesi kruununjalokivi – Ota käyttöön tekoälyvalmis monikanavainen asiakaspalveluratkaisu

Artikkeli
4/2024 DNA Yrityksille

Hiekka-akku on tämän hetken puhuttavin innovaatio – Polar Night Energyllä on kunnianhimoiset kasvutavoitteet

Artikkeli
4/2024 DNA Yrityksille

Mullista yrityksesi asiakaspalvelu tekoälyn voimalla – asiakaspoistuma pienenee, myynti kasvaa ja työntekijäkokemus paranee

Artikkeli
4/2024 DNA Yrityksille

Asiakkaan tukena joka käänteessä – DNA:laiset syttyvät asiakaskohtaamisista ja kokevat työnsä merkitykselliseksi

Miltä näyttää teknologian vuosi 2024?

Uljaan uuden huomisen onnennumero on 14 – nimittäin niin monta nousevaa teknologiatrendiä esitellään DNA:n vuoden 2024 teknologiatrendiraportissa! Lue valppaasti, sillä monet näistä trendeistä tulevat jättämään jälkensä historiaan.

 

Pysy digitalisaation vauhdissa.

Tilaa DNA Yrityksille -uutiskirje sähköpostiisi!

Hyödynnetäänkö teillä jo uuden työn mahdollisuuksia? Ota yhteyttä – katsotaan yhdessä parhaat ratkaisut yrityksellesi.