Blogit

Näin ennakoit kustannukset: hanki mobiililaitteet palveluna

Jokaisen yrityksen on huolehdittava mobiililaitteiden ja läppärien pysymisestä ajan tasalla. Lisäksi on pystyttävä ennakoimaan kustannuksia sekä täytettävä lisääntyviä vastuullisuuden vaatimuksia. Mutkattoman ratkaisun näihin haasteisiin tarjoaa DNA Palvelulaite, joka tuo yritykselle mobiililaitteet palveluna.

Yhdenkään yrityksen ei tarvitse äheltää omin neuvoin mobiililaitteiden päivitysten ja yleisen ajantasaisuuden kanssa eikä pähkäillä, miten hoitaa kierrätys elinkaaren lopussa. Järkevin ja kustannustehokkain tie on hankkia mobiililaitteet palveluna eli DaaS-mallilla (Device as a Service), jota DNA Palvelulaite edustaa. Se ratkaisee useita keskeisiä yrityksen tarpeita kerralla. 

DNA Palvelulaite sisältää samassa paketissa kaikki laitteen elinkaareen kuuluvat tekijät valmiiksi mietittyinä. Se mahdollistaa laitekulujen vaivattoman ennakoinnin ja laadukkaat elinkaaripalvelut kuten aina ajantasaiset laitteet ja uusimmat käyttöjärjestelmät, huolto- ja takuupalvelut ja kattavan raportoinnin. Perinteisemmät kerta- tai maksuaikasopimusmallit eivät veny läheskään samaan kattavuuteen. 

Myös ajansäätö on huomattava. Kun laitehankinnat keskittää yhteen paikkaan, ei ole tarpeen erikseen miettiä miten ja missä laitteet huollattaa ja kierrättää.  

Yritys voi hankkia DNA Palvelulaitteen avulla kaikki tarvittavat mobiililaitteet eli puhelimet, tabletit, mokkulat ja myös kannettavat tietokoneet 12–36 kuukauden sopimuskaudelle. 

Turvallinen ja ympäristöystävällinen laitteiden kierrätys 

Helppouden lisäksi DNA Palvelulaite tarkoittaa ainakin kahta edistysaskelta jokaiselle yritykselle yhä tärkeämmän vastuullisuuden kannalta. Sääntely ja eri sidosryhmät vaativat entistä enemmän tietoa siitä, mitä toimenpiteitä eri osa-alueilla on tehty, mukaan lukien yrityksen käyttämässä tietotekniikassa.  

Vastuullisuuden nimissä voidaan edellyttää esimerkiksi laitteiden kierrätystä, puhtaan energian käyttöä, datakeskusten ekotehokkuutta mutta myös digitaalista vastuullisuutta kuten yksityisyyden turvaamista ja kyberturvaa. Ekologisen vastuullisuuden kannalta on tärkeää kiinnittää huomio niin tuotteiden käyttöiän pidentämiseen, uudelleenkäyttöön kuin kierrättämiseenkin. Digitaalisissa työkaluissa on huomioitava molemmat: työpuhelimet ja läppärit ovat usein täynnä arkaluontoista tietoa. 

Jos DNA Palvelulaite -sopimukseen kuuluvat laitteet ovat sopimuskauden päätteeksi riittävän hyväkuntoisia, ne saavat kumppanimme kautta uuden elämän käytettyinä. Kierrätettävät laitteet tyhjennetään tietoturvallisesti ja käytetyn laitteen hankkija voi luottaa siihen, että laite on käynyt läpi tiukan seulan. 

Jos laitteen kunto on heikko, menevät sen osat puolestaan kierrätettäviksi. Yrityksesi saa raportin kierrätyksen kautta vähentyneistä CO2-päästöistä. Kierrätys ja kierrätysmateriaalien hyödyntäminen on luonnon kannalta huomattavasti parempi vaihtoehto kuin uuden raaka-aineen kaivaminen maaperästä. 

 

Tee mutkaton ja vastuullinen valinta, ja hanki laitteet palveluna. Lue lisää täältä!  

 

Artikkeli päivitetty 14.3.2024. Alunperin artikkeli on julkaistu 5.9.2023.

Avainsanat:

Digitalisaatio Muuttuva työ Yritysvastuu

Lue lisää uudesta työstä

Artikkeli
6/2024 DNA Yrityksille

Johtaja, älä kurista yrityksesi verkkoja – vanhanaikainen verkkoinfra hidastaa toimintaa ja lisää riskejä

Artikkeli
6/2024 DNA Yrityksille

Muhoslaisia energiavarastoja pian ympäri Eurooppaa? Cactos tähtää kansainvälisille markkinoille

Artikkeli
6/2024 DNA Yrityksille

Korvat hörölle: luvassa on teknologiaa, tietoturvaa ja trendejä

Artikkeli
5/2024 DNA Yrityksille

Liningin vedenohjausjärjestelmä valvoo maailman puhtaimman veden kulkua IoT- ja APN-ratkaisujen avulla

Miltä näyttää teknologian vuosi 2024?

Uljaan uuden huomisen onnennumero on 14 – nimittäin niin monta nousevaa teknologiatrendiä esitellään DNA:n vuoden 2024 teknologiatrendiraportissa! Lue valppaasti, sillä monet näistä trendeistä tulevat jättämään jälkensä historiaan.

 

Pysy digitalisaation vauhdissa.

Tilaa DNA Yrityksille -uutiskirje sähköpostiisi!

Hyödynnetäänkö teillä jo uuden työn mahdollisuuksia? Ota yhteyttä – katsotaan yhdessä parhaat ratkaisut yrityksellesi.