Hanki mobiililaitteet palveluna – kannat huolta myös yrityksesi vastuullisuudesta

Yritysvastuun vaatimukset koskevat myös digitaalista ympäristöä, kuten käytössä olevia mobiililaitteita. Vaivaton keino edistää vastuullisuutta on laitteiden hankinta palveluna eli DaaS-malli, jota edustaa myös DNA Palvelulaite. Mutta miten DaaS sitten edistää vastuullisuutta? 

Vastuullisuus on yhä tärkeämpi arvo kaikille yrityksille. Eri sidosryhmät myös vaativat enemmän tietoa, mitä toimenpiteitä on tehty eri osa-alueilla, mukaan lukien yrityksen käyttämässä tietotekniikassa. Vastuullisuuden nimissä voidaan edellyttää esimerkiksi laitteiden kierrätystä, puhtaan energian käyttöä, datakeskusten ekotehokkuutta mutta myös digitaalista vastuullisuutta kuten tietoturvaa. 

Mutkaton keino edistää vastuullisuutta on DaaS, Device as a Service, eli laitteiden hankinta palveluna. Siinä kaikki laitteen elinkaareen kuuluvat tekijät on mietitty valmiiksi toisin kuin perinteisemmillä kerta- tai maksuaikasopimusmalleilla.

Laitteet kiertoon ja turvallisesti seuraavalle käyttäjälle

DNA Palvelulaitteen avulla yritys voi hankkia tarvittavat mobiililaitteet eli puhelimet, tabletit, mokkulat ja myös kannettavat tietokoneet 12–36 kuukauden sopimuskaudelle. DaaS-mallia edustava DNA Palvelulaite tarkoittaa vastuullisuuden kannalta ainakin kahta edistysaskelta. 

Digitaalisella vastuullisuudella tarkoitetaan muun muassa yksityisyyden turvaamista ja kyberturvaa. Ekologisen vastuullisuuden kannalta on tärkeää kiinnittää huomio niin tuotteiden käyttöiän pidentämiseen, uudelleenkäyttöön kuin kierrättämiseenkin. Digitaalisissa työkaluissa on huomioitava molemmat: työpuhelimet ja läppärit ovat usein täynnä arkaluontoista tietoa. 

Jos DNA Palvelulaite-sopimukseen kuuluvat laitteet ovat sopimuskauden päätteeksi riittävän hyväkuntoisia, ne saavat kumppanimme kautta uuden elämän käytettyinä. Kierrätettävät laitteet tyhjennetään tietoturvallisesti ja käytetyn laitteen hankkija voi luottaa siihen, että laite on käynyt läpi tiukan seulan. 

Jos laitteen kunto on heikko, menevät puolestaan sen osat kierrätettäviksi. Yrityksesi saa myös raportin kierrätyksen kautta vähentyneistä CO2-päästöistä. Kierrätys ja kierrätysmateriaalien hyödyntäminen on luonnon huomattavasti parempi vaihtoehto kuin uuden raaka-aineen kaivaminen maaperästä.

Lisäksi DNA Palvelulaite mahdollistaa laitteiden kustannusten vaivattoman ennakoinnin. Hankkimalla mobiililaitteet palveluna varmistat, että käytössä on aina laadukkaat elinkaaripalvelut, ajantasaiset laitteet ja uusimmat käyttöjärjestelmät.

 

 

Tee vastuullisempi valinta, ja hanki laitteet palveluna. Lue lisää täältä!

Avainsanat:

Yritysvastuu Tietoturva

Lue lisää uudesta työstä

Sormet näppäimistöllä
9/2023 DNA Yrityksille

Kyberrosvoilta suojautumisen ABC

Kokosimme artikkeliin huippusuosioon nousseen Kyberrosvot-podcastin tärkeimmät tärpit parempaan suojautumiseen.
Nainen tabletin kanssa
9/2023 DNA Yrityksille

Firmani tarvitsee paremmat verkkoratkaisut! Miten se onnistuu?

Jotta arki rullaa saumattomasti, tulee yhteyksien olla toimintavarmat ja turvalliset. Me DNA:lla pidämme huolen siitä, että kokonaisuus vastaa yrityksesi tarpeita ja käyttöönotto on tehty sinulle yksinkertaiseksi.
DNA:n asiakaspalvelija
9/2023 DNA Yrityksille

Suurin osa yhteydenotoista tapahtuu puhelimitse – Toimivat liittymät ja palvelut varmistavat, että jokaiseen niistä vastataan!

Olemme sitä mieltä, että yrityksen mobiili- ja vaihdepalvelun tilaamisen tulee olla yksinkertaista ja helppoa. Siksi toimitus ja käyttöönotto on tehty sinulle vaivattomaksi.
Peter Nyman
9/2023 DNA Yrityksille

Kolme harhaluuloa esiintymisestä ja miksi ne eivät pidä paikkaansa – Peter Nymanin opit johtajille

Esiintymistaito on yritysten johdolle yhä tärkeämpi avu. Siihen liittyy kuitenkin turhaa mystiikkaa. Peter Nyman setvii esiintymiseen liittyviä harhaluuloja ja antaa käytännön neuvoja parempaan esiintymiseen.

Hyödynnetäänkö teillä jo uuden työn mahdollisuuksia? Ota yhteyttä – katsotaan yhdessä parhaat ratkaisut yrityksellesi.