Blogit

Hanki mobiililaitteet palveluna – kannat huolta myös yrityksesi vastuullisuudesta

Yritysvastuun vaatimukset koskevat myös digitaalista ympäristöä, kuten käytössä olevia mobiililaitteita. Vaivaton keino edistää vastuullisuutta on laitteiden hankinta palveluna eli DaaS-malli, jota edustaa myös DNA Palvelulaite. Mutta miten DaaS sitten edistää vastuullisuutta? 

Vastuullisuus on yhä tärkeämpi arvo kaikille yrityksille. Eri sidosryhmät myös vaativat enemmän tietoa, mitä toimenpiteitä on tehty eri osa-alueilla, mukaan lukien yrityksen käyttämässä tietotekniikassa. Vastuullisuuden nimissä voidaan edellyttää esimerkiksi laitteiden kierrätystä, puhtaan energian käyttöä, datakeskusten ekotehokkuutta mutta myös digitaalista vastuullisuutta kuten tietoturvaa. 

Mutkaton keino edistää vastuullisuutta on DaaS, Device as a Service, eli laitteiden hankinta palveluna. Siinä kaikki laitteen elinkaareen kuuluvat tekijät on mietitty valmiiksi toisin kuin perinteisemmillä kerta- tai maksuaikasopimusmalleilla.

Laitteet kiertoon ja turvallisesti seuraavalle käyttäjälle

DNA Palvelulaitteen avulla yritys voi hankkia tarvittavat mobiililaitteet eli puhelimet, tabletit, mokkulat ja pian myös kannettavat tietokoneet 12–36 kuukauden sopimuskaudelle. DaaS-mallia edustava DNA Palvelulaite tarkoittaa vastuullisuuden kannalta ainakin kahta edistysaskelta. 

Digitaalisella vastuullisuudella tarkoitetaan muun muassa yksityisyyden turvaamista ja kyberturvaa. Ekologisen vastuullisuuden kannalta on tärkeää kiinnittää huomio niin tuotteiden käyttöiän pidentämiseen, uudelleenkäyttöön kuin kierrättämiseenkin. Digitaalisissa työkaluissa on huomioitava molemmat: työpuhelimet ja läppärit ovat usein täynnä arkaluontoista tietoa. 

Jos DNA Palvelulaite-sopimukseen kuuluvat laitteet ovat sopimuskauden päätteeksi riittävän hyväkuntoisia, ne saavat kumppanimme kautta uuden elämän käytettyinä. Kierrätettävät laitteet tyhjennetään tietoturvallisesti ja käytetyn laitteen hankkija voi luottaa siihen, että laite on käynyt läpi tiukan seulan. 

Jos laitteen kunto on heikko, menevät puolestaan sen osat kierrätettäviksi. Yrityksesi saa myös raportin kierrätyksen kautta vähentyneistä CO2-päästöistä. Kierrätys ja kierrätysmateriaalien hyödyntäminen on luonnon huomattavasti parempi vaihtoehto kuin uuden raaka-aineen kaivaminen maaperästä.

Lisäksi DNA Palvelulaite mahdollistaa laitteiden kustannusten vaivattoman ennakoinnin. Hankkimalla mobiililaitteet palveluna varmistat, että käytössä on aina laadukkaat elinkaaripalvelut, ajantasaiset laitteet ja uusimmat käyttöjärjestelmät.

 

 

Tee vastuullisempi valinta, ja hanki laitteet palveluna. Lue lisää täältä!

Avainsanat:

Yritysvastuu Tietoturva

Lue lisää uudesta työstä

Artikkeli
2/2024 DNA Yrityksille

Näin viet tekstiviestihuijareilta tehokkaan keinon esiintyä yrityksesi nimissä

Artikkeli
2/2024 DNA Yrityksille

”Apua, työntekijäni haluaa työskennellä ulkomailla” – Mitä jokaisen yrityksen tulisi tietää diginomadismista?

Artikkeli
2/2024 DNA Yrityksille

Omnitelen tutkimus: Suomen suurimmissa kaupungeissa nautitaan laadukkaasta mobiilidatapalvelusta

Artikkeli
2/2024 DNA Yrityksille

Reunalaskenta, yksityisverkot ja autonomiset droonit – millaisia keinoja moderni teknologia tarjoaa liiketoimintasi turvaksi?

Miltä näyttää teknologian vuosi 2024?

Uljaan uuden huomisen onnennumero on 14 – nimittäin niin monta nousevaa teknologiatrendiä esitellään DNA:n vuoden 2024 teknologiatrendiraportissa! Lue valppaasti, sillä monet näistä trendeistä tulevat jättämään jälkensä historiaan.

 

Pysy digitalisaation vauhdissa.

Tilaa DNA Yrityksille -uutiskirje sähköpostiisi!

Hyödynnetäänkö teillä jo uuden työn mahdollisuuksia? Ota yhteyttä – katsotaan yhdessä parhaat ratkaisut yrityksellesi.