Blogit

Dual SIM, e-SIM ja Multi-SIM – mikä SIM-kortti vastaa sinun tai yrityksesi tarpeisiin?

Laitteiden määrän lisääntyessä ja käyttötarkoitusten kehittyessä SIM-kortteja löytyy moneen tarpeeseen ja tarkoitukseen.  

Älypuhelin, työpuhelin, älykello, tabletti, läppäri, kamera... Yhä useammalta löytyy laitteita, jotka tarvitsevat SIM-kortteja toimiakseen. Kullakin käyttäjällä on yksilölliset tarpeet, joihin erilaisilla SIM-korttimalleilla tarjotaan ratkaisuja. Mutta kuinka löytää paras ratkaisu omiin tarpeisiin? 

Yksi puhelin, kaksi liittymää 

Kun työ- ja vapaa-ajan puhelut halutaan pitää erillään, mutta kahden puhelimen taktiikka ei innosta, on toimiva ratkaisu Dual SIM. Dual SIM tarkoittaa kahta eri liittymää samassa laitteessa. Useimmat uusimmista puhelinmalleista tukevat kahta SIM-korttia, joko kahdella SIM-korttipaikalla tai SIM-korttipaikalla ja eSIMinä. 

Useimmissa kahden SIM-kortin puhelimissa molemmat SIM-kortit ovat jatkuvasti valmiustilassa eli esimerkiksi puheluiden soittaminen, ja viestien lähettäminen sekä molempien vastaanottaminen onnistuu milloin vain. Aktiivisessa käytössä voi kuitenkin olla vain yksi SIM-kortti kerrallaan, joten jos olet puhelimessa ja joku koittaa tavoittaa sinua toisesta puhelinnumerosta, ei jälkimmäisestä tule sinulle ilmoitusta kesken puhelun. 

Kun soitat puheluita, lähetät tekstiviestejä tai käytät mobiilidataa, voit joko päättää ennalta, kumpaa SIM-korttia käytät näihin toimintoihin lähetykseen. Vaihtoehtoisesti voit valita käytettävän liittymän aina erikseen kunkin yksittäisen toiminnon yhteydessä. 

eSIM jättää SIM-korttinäpertelyn historiaan  

eSIM on digitaalinen SIM-kortti, jota voi käyttää perinteisen SIM-kortin tavoin laitteissa, joissa on eSIM-valmius. Esimerkiksi jotkin älykellot vaativat SIM-korttia toimiakseen, mutta fyysistä SIM-korttipaikkaa niissä ei ole. Tällöin eSIM mahdollistaa puhelut, viestit ja internetyhteyden laitteeseen. eSIM on myös oivallinen ratkaisu, jos ylimääräinen SIM-korttipaikka on varattu MicroSD-muistikortille, joka lisää puhelimen tallennustilaa.

eSIMiä käyttäessä voit unohtaa perinteiset SIM-kortit ja klemmarin kanssa korttipaikan avaamisen. eSIMin voit tilata myyntipalvelustamme. Kortin koko ei myöskään muodostu ongelmaksi, vaan eSIM sujahtaa laitteeseen kuin laitteeseen, kuhan laite vain tukee eSIMiä.   

Koska eSIM on aineeton, ei se myöskään vaadi valmistusmateriaaleja. Ympäristön kannalta eSIM on siis myös kestävämpi ratkaisu verrattuna fyysiseen SIM-korttiin.  

Yksi liittymä monta laitetta  

Multi-SIM tarjoaa yhden liittymän kahteen laitteeseen: esimerkiksi kahteen puhelimeen tai puhelimeen ja älykelloon. On tilanteita, joihin moni ei halua ottaa mukaansa useiden satojen eurojen arvoista älypuhelinta. Joillain työpaikoilla, kuten rakennustyömailla ja tehtaissa, puhelin voi kolhiintua tai likaantua tavallista herkemmin. Siksi monella työntekijällä on käytössään ykköspuhelimensa lisäksi myös puhelin, joka kestää tavallista kovempaa käyttöä. 

Osa suosii kakkospuhelimena iskunkestävää älypuhelinta, osa taas vanhempaa, tyhmäpuhelimenakin tunnettua laitetta, joka on suunniteltu netissä surffailun sijaan soittamiseen ja tekstiviestien lähettämiseen. Töiden lisäksi myös vapaa-ajalla voi tulla vastaan tilanteita, joissa kakkospuhelin on hyödyksi. Esimerkiksi luonnossa liikkuja voi kaivata taskuunsa puhelinta, joka kestää muuttuvia sääoloja eikä ole järin arvokas.

Jos käytössäsi on kaksi puhelinta eri tarkoituksiin, on usein kätevää, että niissä molemmissa on sama puhelinnumero. Juuri tämän Multi-SIM tekee mahdolliseksi. 

 

Kiinnostuitko SIM-korttien vaihtoehdoista? Ota yhteyttä myyntipalveluumme ja hoidetaan SIM-korttiasiasi kuntoon jo tänään! 

Avainsanat:

Mobiili Liittymät

Lue lisää uudesta työstä

Artikkeli
6/2024 DNA Yrityksille

Johtaja, älä kurista yrityksesi verkkoja – vanhanaikainen verkkoinfra hidastaa toimintaa ja lisää riskejä

Artikkeli
6/2024 DNA Yrityksille

Muhoslaisia energiavarastoja pian ympäri Eurooppaa? Cactos tähtää kansainvälisille markkinoille

Artikkeli
6/2024 DNA Yrityksille

Korvat hörölle: luvassa on teknologiaa, tietoturvaa ja trendejä

Artikkeli
5/2024 DNA Yrityksille

Liningin vedenohjausjärjestelmä valvoo maailman puhtaimman veden kulkua IoT- ja APN-ratkaisujen avulla

Miltä näyttää teknologian vuosi 2024?

Uljaan uuden huomisen onnennumero on 14 – nimittäin niin monta nousevaa teknologiatrendiä esitellään DNA:n vuoden 2024 teknologiatrendiraportissa! Lue valppaasti, sillä monet näistä trendeistä tulevat jättämään jälkensä historiaan.

 

Pysy digitalisaation vauhdissa.

Tilaa DNA Yrityksille -uutiskirje sähköpostiisi!

Hyödynnetäänkö teillä jo uuden työn mahdollisuuksia? Ota yhteyttä – katsotaan yhdessä parhaat ratkaisut yrityksellesi.