Blogit

DNA:n tietoverkkopalvelut varmistavat yhteydet Pohjoismaiden kautta maailmalle

Yritykset ovat nykyään riippuvaisia luotettavista pilvi- ja tietoverkkopalveluista palveluiden ollessa tallennettuna ja käytettynä internetistä. DNA:n tultua osaksi norjalaista Telenor-konsernia pohjoismainen ja globaali yhteistyö yhteyksien saralla on vahvistunut entisestään. Tämä antaa DNA:lle mahdollisuuden tarjota entistä laajemman valikoiman erilaisia yhteyksiä asiakkailleen, oli heidän yritystensä palvelut sitten kotimaassa tai ulkomailla. Millainen reitti vie sinun yrityksesi yhteydet Suomesta maailmalle?

”Tietoverkkopalveluiden asiakkailla on tyypillisesti käytössään viivekriittisiä sovelluksia ja yhteyksien huoltovarmuus on erittäin tärkeässä asemassa. Asiakkaat hakevatkin operaattoriltaan luotettavia ratkaisuja. Tarvittaessa asiakkaamme voivat parantaa häiriönsietokykyään hankkimalla asiakaskohtaisia varayhteyksiä, joiden avulla palvelut toimivat myös silloin, kun ensisijaiseen yhteyteen kohdistuu häiriöitä. Edelläkävijäyritykset ovat varmentaneet reittinsä useilla fyysisillä vaihtoehdoilla maa- ja vesiteitse ja jopa palveluvalikoimassa olevien satelliittireittien avulla”, kertoo DNA:n verkko- ja tietoturvapalveluista vastaava Dominique Akl

DNA tarjoaa korkealaatuisia palveluja Suomen ja Pohjoismaiden runko- ja paikallisverkoissa sekä valituissa suurissa Euroopan kaupungeissa. DNA:n oma kattava runkoverkko mahdollistaa turvalliset ja luotettavat yhteydet.

”DNA:lla on Suomessa oma kuituverkko ja merikaapelit. Yhteydet tarjoavat nopean väylän Suomesta muualle Pohjoismaihin. Telenorilla on Pohjoismaissa lähes 200 000 kilometrin valokuituverkko, jota laajennetaan jatkuvasti”, kertoo DNA Wholesalen johtaja Assi Oikari

”Telenorilla on erittäin vahva verkko ja peitto Ruotsissa, muita Pohjoismaita unohtamatta. Nyt asiakkaat pääsevät entistä ketterämmin laajentamaan yhteyksiään Suomesta kohti maailmaa. Pohjoismaisen yhteistyön merkitystä ei voi alleviivata tässä yhteydessä liikaa”, kertoo puolestaan Joakim Andersson, Telenor Ruotsin Wholesalen johtaja.  

Pohjoismaisen yhteistyön merkitystä ei voi alleviivata liikaa.

Verkkojen toimintavarmuus on asiakkaiden kannalta ensisijaisen tärkeää. Tällä hetkellä käytössämme on Suomesta ulkomaille useita erillisiä yhteysreittejä. Näistä kaksi Suomen ja Ruotsin välistä merikaapelireittiä sekä maareitti ovat täysin DNA:n omistuksessa. Lisäksi kriittisimmille toimijoille voimme tarjota myös satelliittivarayhteyksiä.

”Tällä hetkellä maailmalla tapahtuu kaikenlaista, joten huoltovarmuuden on oltava vankalla pohjalla. Merikaapeleiden suojaaminen vahingonteolta sekä niiden korjaaminen ovat haastavia tehtäviä. Sen vuoksi Suomesta Ruotsiin kulkeva maareitti on yhteyksille erinomainen varmennuksen kannalta”, Andersson selvittää.

Tyypillisimmin kansainvälisiä yhteyksiä kaivataan yhdistämään Pohjoismaissa toimivia toimipisteitä. Lisäksi yritykset, jotka käyttävät Suomen rajojen ulkopuolella sijaitsevista datakeskuksista tuotettuja Microsoft Azure- tai AWS-pilvipalveluita, voivat varmistaa korkean käytettävyyden ja vakaan, internetistä riippumattoman yhteyden toimipisteidensä ja datakeskusten välillä. Jos yritys kaipaa yhteyksiä vaikkapa Suomesta Norjaan tai Tanskasta Suomeen, DNA ja Telenor pystyvät toteuttamaan tällaisia vaivattomasti Nordic Connect -palveluna, joka takaa sovelluksille lisäominaisuuksina laatuluokat yli rajojen. 

Sekä Akl, Oikari että Andersson muistuttavat, että jokaisen asiakkaan tarpeet ovat erilaisia. Tämä otetaan huomioon jo ensimmäisistä keskusteluista lähtien, jolloin voidaan taata, että kaikki verkon suunnittelusta asti sopii asiakkaan tarpeisiin. 

 

Tutustu tarkemmin DNA:n tietoliikenneyhteyksiin ja ota yhteyttä! 

 

Artikkeli päivitetty 13.12.2023. Alunperin artikkeli on julkaistu 12.10.2023.

Avainsanat:

Verkko Yhteydet

Lue lisää uudesta työstä

Artikkeli
6/2024 DNA Yrityksille

Homma rullaa, työkalut pelaavat ja tietoturva on kunnossa – Miten yrityksen IT-ostot kannattaa hoitaa?

Artikkeli
6/2024 DNA Yrityksille

Johtaja, älä kurista yrityksesi verkkoja – vanhanaikainen verkkoinfra hidastaa toimintaa ja lisää riskejä

Artikkeli
6/2024 DNA Yrityksille

Muhoslaisia energiavarastoja pian ympäri Eurooppaa? Cactos tähtää kansainvälisille markkinoille

Artikkeli
6/2024 DNA Yrityksille

Korvat hörölle: luvassa on teknologiaa, tietoturvaa ja trendejä

Miltä näyttää teknologian vuosi 2024?

Uljaan uuden huomisen onnennumero on 14 – nimittäin niin monta nousevaa teknologiatrendiä esitellään DNA:n vuoden 2024 teknologiatrendiraportissa! Lue valppaasti, sillä monet näistä trendeistä tulevat jättämään jälkensä historiaan.

 

Pysy digitalisaation vauhdissa.

Tilaa DNA Yrityksille -uutiskirje sähköpostiisi!

Hyödynnetäänkö teillä jo uuden työn mahdollisuuksia? Ota yhteyttä – katsotaan yhdessä parhaat ratkaisut yrityksellesi.