Blogit

Digiterveydenhuolto tuo joustoa työelämään

Tehokkuuden ja henkilöstön hyvinvoinnin yhdistäminen on yhä suurempi haaste. Vantaan Työterveydenhuollon virtuaalinen palvelu vastaa kiireisen ajan vaatimuksiin.

”Kokeilemme mielellämme tulevaisuuden ratkaisuja, jotka helpottavat henkilöstön elämää”

Tilda Kuisma, Hard Rock Cafen Helsingin palveluesimies

Kuisma puhuu Vantaan Työterveyden virtuaalisesta palvelusta, joka yhdistää henkilöstön hyvinvoinnin ja kustannustehokkuuden modernilla tavalla. Kokeilun aikana monet työterveydenhuollon tapaamiset hoituvat virtuaalisesti.

Esimerkiksi Työterveyslaitoksen tuore selvitys kannustaa sovittamaan yhteen työn ja perheen elämää joustavilla työajoilla ja etätyömahdollisuuksilla. Virtuaalinen työterveyshuolto vastaa tähän tarpeeseen omalta osaltaan, kun sairastunut voi saada hoito-ohjeet tai poissaoloilmoituksen videon välityksellä. Myös työhöntulotarkastuksen voi tehdä omalta työpaikalta ajan säästämiseksi.

Tehokkaat ratkaisut palvelevat hyvin myös mielenterveystyötä tekevän Niemikotisäätiön tavoitteita.

”Henkilöstön hyvinvointi ja jaksaminen ovat tällä hetkellä tärkeimpiä asioita. Toisaalta elämme niukkoja aikoja, joten budjetit ovat tiukoilla. Siksi olemme aika ennakkoluulottomia testaamaan kustannustehokkaita ratkaisuja”, pohtii säätiön apulaisjohtaja Jouni Nisula.

Arki helpottuu ja kustannuksia säästyy

Helsingissä, Espoossa, Vantaalla ja Kauniaisissa toimivan Vantaan Työterveyden virtuaaliset palvelut koskevat alkuvaiheessa työterveyshoitajan tapaamisissa. Esimerkiksi flunssaiselle potilaalle on suuri helpotus, kun asiat voi hoitaa videon välityksellä eikä pidä lähteä kotoa muita tartuttamaan.

Myös työnantaja säästää, kun työterveyshoitaja voi hoitaa osan työpaikkakäynneistä virtuaalisesti. Tällöin asiakkaan ei pidä maksaa työterveyshoitajan matka-ajasta.

Suuri osa lääkärikäynneistä on toki edelleen tehtävä työterveysasemalle. Samoin työpaikka-arvio täytyy tehdä paikan päällä jatkossakin, jos yrityksen toimialaan liittyy työturvallisuusriskejä.

Ensireaktiot kertovat odotetusti, että virtuaalisuus jakaa ihmiset. Osa ihmisistä on innoissaan ja toiset vieroksuvat ajatusta kameran edessä keskustelemisesta.

”Tässä vaiheessa markkinoin sen puolesta, että tämä helpottaa paljon työntekijän elämää”, sanoo Jouni Nisula.

Vallankumouksellinen kokeilu herätti etukäteen pohdiskelua myös Hard Rock Cafessa.

”Tietysti yllätyimme, kun tämä tuli eteen, sillä itse en ainakaan osannut odottaa tällaista. Henkilöstömme on kuitenkin nuorta ja heillä on teknologia hallussa. Kaiken kaikkiaan on hienoa, että työterveyshuolto kehittää uusia ratkaisuja”, sanoo Tilda Kuisma.

Vantaan virtuaalikokeilun laite- ja yhteystoimittaja DNA on ollut mukana jo useissa vastaavanlaisissa kokeiluissa. Julkisella sektorilla etäasiointia edistää muun muassa valtiovarainministeriö, joka on omalta osaltaan vauhdittanut useita kotikäyttökokeiluja.

Avainsanat:

Digitalisaatio Viestintä Muuttuva työ

Lue lisää uudesta työstä

Artikkeli
4/2024 DNA Yrityksille

Tee asiakaspalvelusta yrityksesi kruununjalokivi – Ota käyttöön tekoälyvalmis monikanavainen asiakaspalveluratkaisu

Artikkeli
4/2024 DNA Yrityksille

Hiekka-akku on tämän hetken puhuttavin innovaatio – Polar Night Energyllä on kunnianhimoiset kasvutavoitteet

Artikkeli
4/2024 DNA Yrityksille

Mullista yrityksesi asiakaspalvelu tekoälyn voimalla – asiakaspoistuma pienenee, myynti kasvaa ja työntekijäkokemus paranee

Artikkeli
4/2024 DNA Yrityksille

Asiakkaan tukena joka käänteessä – DNA:laiset syttyvät asiakaskohtaamisista ja kokevat työnsä merkitykselliseksi

Miltä näyttää teknologian vuosi 2024?

Uljaan uuden huomisen onnennumero on 14 – nimittäin niin monta nousevaa teknologiatrendiä esitellään DNA:n vuoden 2024 teknologiatrendiraportissa! Lue valppaasti, sillä monet näistä trendeistä tulevat jättämään jälkensä historiaan.

 

Pysy digitalisaation vauhdissa.

Tilaa DNA Yrityksille -uutiskirje sähköpostiisi!

Hyödynnetäänkö teillä jo uuden työn mahdollisuuksia? Ota yhteyttä – katsotaan yhdessä parhaat ratkaisut yrityksellesi.